Transferet ndërkombëtare - dërgoni para jashtë vendit në internet

Gjithçka, nga transferet e menjëhershme në euro, tek transferet e parave në USD, GBP, BGN, PLN dhe monedha të tjera - mund të jenë të disponueshme për ju me një llogari Paysera falas.

#

Çfarë transferesh mund të kryeni në internet nëpërmjet Paysera?

#

Transferet ndërmjet mbajtësve të llogarisë Paysera

Pavarësisht se ku jeton një mbajtës tjetër i llogarisë Paysera – ju mund t'i dërgoni para në sekonda në çdo monedhë të disponueshme falas ose me një çmim shumë të ulët.

#

Transferet SEPA

Transferet SEPA – transfere standarde (jo urgjente) në euro drejt bankave të tjera SEPA në Zonën Ekonomike Evropiane (ZEE). Ato janë kryesisht falas dhe mund të kryhen brenda një dite pune.
Lexoni mè shumë >

#

Transferet e menjëhershme SEPA

Transferet e menjëhershme SEPA janë kryesisht transfere falas 24/7 në euro, të cilat arrijnë te marrësi në sekonda. Banka e marrësit duhet të jetë në EU dhe të jetë anëtare e skemës SEPA Instant. Limiti për transfer është 100,000 euro.
Lexoni më shumë >

#

Transferet euro jashtë EU-së

Dërgoni transferet euro jashtë vendeve të Zonës Ekonomike Evropiane te bankat që janë TARGET2 anëtare të sistemit. Mund të zgjasë deri në 3 ditë pune dhe kushton 7 EUR.

#

Transferet ndërkombëtare në monedha të tjera

Dërgoni para në mbi 20 monedha në banka në vende të tjera, merrni pagesa nga jashtë dhe konvertoni para në të njëjtën llogari. 
Lexoni më shumë>
#

Transferet për marrjen e parave të gatshme

Dërgojini para një marrësi, i cili mund t'i marrë me para në dorë nga një prej shumë vendndodhjeve të dedikuara. Marrësi nuk duhet të ketë Paysera ose ndonjë llogari tjetër për të marrë paratë dhe vetëm emri dhe data e lindjes së marrësit janë të mjaftueshme për të përfunduar transferin. Çmime të shkëlqyera, të shpejta dhe të përshtatshme. Aktualisht e disponueshme vetëm për transfere në Ukrainë.
Lexoni më shumë >

Dërgoni para në internet përmes aplikacionit mobil ose ueb 

Dërgimi i parave jashtë vendit nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Tani mund të transferoni EUR, GBP, PLN, RON dhe BGN direkt nga telefoni juaj duke përdorur aplikacionin Paysera .
Kyçuni në aplikacion > Transferet > Transfer bankar dhe plotësoni të dhënat.

Nëse po dërgoni monedha të tjera - regjistrohuni në bankingun online të Paysera dhe kryeni transferin përmes Web version. 

#

Sa kushton dërgimi i parave jashtë vendit? 

Dërgimi i parave jashtë vendit mund t'ju kushtojë aq pak sa zero, për shembull, nëse i dërgoni ato te një përdorues tjetër i Paysera ose po dërgoni euro në një nga vendet e EU-së. 

Tarifat për dërgimin e parave në monedha të tjera mund të ndryshojnë në varësi të monedhës, vendit marrës dhe bankës. 

Kur bëni një transfer ndërkombëtar nëpërmjet Paysera kushton shumë më pak se kur përdorni një bankë tradicionale. Paysera mund të ofrojë çmime konkurruese transferesh sepse ka llogari bankare në vende të ndryshme, nga të cilat bëhen transferet. Pra, kur ju bëni një transfer ndërkombëtar, ne e kryejmë atë në nivel lokal. 

Tarifat për dërgimin e parave në euro >
Tarifat për dërgimin e parave në monedha të tjera > 

Konvertoni monedhën direkt në llogarinë tuaj Paysera

Para se të dërgoni ose pasi të merrni para, mund të dëshironi t'i konvertoni ato. Duke përdorur aplikacionin Paysera ju mund të konvertoni valutë me tarifa të shkëlqyera! Llogaritësi i monedhës në internet Paysera krahason kurset e konvertimit nga banka të ndryshme dhe u ofron klientëve të Paysera atë më të mirën. 

Për më tepër, kur konvertoni deri në 500 euro në muaj, klientët privatë marrin tarifën më të mirë të mundshme, e cila është pothuajse e njëjta që mund të shihni në Google.

Kontrolloni normat> 

#

Pyetjet e bëra shpesh

Transferet e parave jashtë vendit mund të arrijnë te marrësi brenda sekondave nëse për shembull po kryeni një transfer të menjëhershëm në euro SEPA. Por normalisht një transfer ndërkombëtar zgjat deri në një ditë pune (ndonjëherë deri në 3) nëse e kryeni atë nëpërmjet Paysera.

Kur bëni një transfer ndërkombëtare nëpërmjet një banke tradicionale, mund t'ju duhet të prisni një javë ose më shumë.

Për të dërguar para (dhe për të mos paguar një pasuri në tarifa) nga llogaria juaj bankare në një vend të huaj në llogarinë tuaj bankare në vendin tuaj të origjinës, mund të përdorni Paysera-n si një ndërmjetës për të kursyer kohë dhe para. Transferet që kryeni do të duket kështu: nga llogaria juaj bankare e huaj > në llogarinë tuaj Paysera, nga llogaria juaj Paysera > në llogarinë tuaj bankare lokale. Nëse është e nevojshme, do të jeni në gjendje të konvertoni monedhën pasi paratë të jenë në llogarinë tuaj Paysera. 

Hapi 1 – dërgoni para në llogarinë tuaj Paysera.
Hyni në aplikacionin Paysera, në menunë e poshtme zgjidhni Rimbush, zgjidhni vendin nga i cili dëshironi të dërgoni para dhe monedhën. Përdorni udhëzimet e krijuara për të kryer një transfer.

Hapi 2 – dërgoni para nga llogaria juaj Paysera në bankën tuaj lokale.
Pasi paratë të jenë në llogarinë tuaj Paysera, zgjidhni Transferet > Transfer bankar dhe plotësoni të dhënat. Nëse ju duhet të konvertoni monedhën përpara dërgimit - mund ta bëni edhe në aplikacionin: Transferet >Këmbim Valutor.

Nëpërmjet aplikacionit mund të bëni këto transfere: 
  • Midis llogarive tuaja. 
  • Midis përdoruesve të Paysera. 
  • Transferet në euro (SEPA, SEPA Instant – në vendet e Zonës Ekonomike Evropiane, TARGET2 – në EUR jashtë EU-së). 
  • Në sistemin WebMoney. 
  • Transferet ndërkombëtare në EUR, GBP, PLN, RON dhe BGN.

Transferet në monedha të tjera mund të kryhen vetëm nëpërmjet versionit të internetit. 

>Më shumë pyetje dhe përgjigje në lidhje me transferet >