Visos kategorijos
Paysera HQ

Paysera 2020: rekordinės audituotos pajamos ir pelnas

#
„Fintech“ bendrovei Paysera šešioliktieji veiklos metai buvo rekordiniai. Pasaulinei prekybai dėl karantino persikėlus į internetą, antrąjį metų pusmetį sparčiai augo Paysera apdorojamų mokėjimų internete apimtys, kurios padėjo įmonei pasiekti istoriškai geriausius rezultatus. Tuo tarpu tikslingos plėtros krypčių ir vietinių partnerių paieškos leido 2020 m. įkelti koją į Ispaniją, Ukrainą, Kosovą ir Albaniją. Tai pirmas kartas, kai Paysera tinklo įmonės per vienerius metus atvėrė duris keturiose šalyse. 

Praėjusių metų Paysera audituotos pajamos, palyginti su 2019 m. pajamomis, padidėjo 11 proc. ir pasiekė 12,3 mln. Eur. Audituotas grynasis pelnas tuo pačiu laikotarpiu padidėjo nuo 2 mln. Eur iki 3,2 mln. Eur. „Fintech“ bendrovei 2020-ieji buvo šešiolikti pelningi metai iš eilės. 

„Griežti, tačiau reikalingi karantino apribojimai pasaulio mastu iškėlė e-komerciją ligi tol nematytų aukštumų, o kartu su savo didžiausiais klientais – parduotuvėmis internete – augome ir mes. Didžiajai daliai parduotuvių padėjome sutaupyti nemenkas sumas, „perjungę“ įmokų surinkimą iš bank link į atvirąją bankininkyste paremtą mokėjimų inicijavimą, kuris parduotuvėms pigesnis. Visgi, neketiname konkuruoti vien kaina, todėl pernai stiprinome klientų aptarnavimo pajėgumus – atidarėme skambučių centrą Kolumbijoje, išplėtėme esantį Filipinuose. Tai leido nuo šių metų klientams pasiūlyti konsultacijas anglų kalba visą parą, 7 dienas per savaitę“, – sako Vytenis Morkūnas, Paysera generalinis direktorius.

2020-uosius metus Paysera baigė turėdama per 640 tūkst. privačių ir 60 tūkst. verslo klientų, iš jų beveik 13 tūkst. – el. parduotuvės.

Paysera įmonių tinklas tarptautiniu mastu plečiasi į franšizę panašiu jungtinės veiklos principu, prie tinklo prijungdamas įvairių šalių bendroves, kurias steigia ir valdo patyrę vietos verslininkai. Pernai geografinė plėtra buvo ypač sėkminga – veiklą pradėjo tinklo bendrovės Ispanijoje, Ukrainoje, Kosove ir Albanijoje. 

„Vieneri metai, keturios naujos valstybės mūsų žemėlapyje, visiškai skirtingi įmonėms tenkantys iššūkiai, kuriuos sprendžiame komandinėmis pastangomis. Priimdami naujus narius džiaugiamės, kad tampame ekosistema, kurioje anksčiau prisijungę Paysera tinklo nariai savo patirtimi ir „know how“ jau dalijasi su naujokais”, – teigia V. Morkūnas. 

Žiūrint į ateitį, artimiausių kelerių metų Paysera tikslas yra dabartinių ir naujų paslaugų laipsniškas perkėlimas į superprogramėlę. 
„Superprogramėle vadiname vieną platformą telefone, kurioje telpa visos su mokėjimais susijusios funkcijos ir dar daugiau. Siekiame sukurti vieną programėlę, kurioje keliais paspaudimais bus galima apmokėti už siuntą ir iškviesti kurjerį jos paimti, užsisakyti maisto, išsikviesti taksi, sumokėti sąskaitas ir mokesčius, matyti savo sąskaitas kituose bankuose ar parašyti žinutę draugams. Šiuo metu planuojame pasamdyti virš 30 programuotojų, iš kurių dalis padės pasiekti mūsų užsibrėžtą tikslą“, - teigia V. Morkūnas.

Apie Paysera

„Fintech“ bendrovė Paysera teikia greitas, patogias, prieinamas finansines ir susijusias paslaugas visame pasaulyje. Įmonė apdoroja mokėjimus e. parduotuvėse, teikia pinigų pervedimo, valiutos konvertavimo paslaugas, klientams išduoda Visa mokėjimo korteles. Pradėjusi veiklą 2004 m. Vilniuje, bendrovė vėliau tapo pirmąja Lietuvoje elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ), o šiandien Paysera yra tarptautinis „fintech“ tinklas, kurio įmonėse 15 pasaulio miestų dirba per 300 žmonių. Programėlę atsisiuntus daugiau nei milijonui naudotojų, Paysera virsta superprogramėle, teikiančia finansines ir laisvalaikio paslaugas visame pasaulyje.

Daugiau informacijos:

Aleksas Rozentalis
„Paysera LT“
Komunikacijos projektų vadovas
Tel. +8 615 29 097
E. paštas: a.rozentalis@paysera.com