📅 2020, sausis

Metai baigti su pliusu:
2019 metų pasiekimai skaičiais 



Pernai apžvelgdami finansinius metus sakėme „tai geriausi metai Paysera veiklos istorijoje“. Juokas juokais, bet šiais metais galime pasakyti lygiai tą patį – praėję metai vėl buvo geriausi.

Tačiau nereikia apsigauti. Geri nereiškia lengvi. Puikiai suprantame ir tai, kad 2020-aisiais taip pat laukia nemažai iššūkių. Bet mes esame pasiruošę juos priimti. O prieš jiems prasidedant, apžvelkime, kokie tie finansiniai rezultatai buvo 2019 metais.

Svarbu, dalinamės dar neaudituotais duomenimis. Po visų oficialių „prisidavimų“ pavasarį, skaičiai gali nežymiai kisti. 

#

Ką kalba 2019 metų statistika? 

O ji, kaip jau turbūt numanote, kalba labai teigiamai ir pozityviai.

2019 metais buvote žymiai aktyvesni! Klientų aktyvumas išaugo 80 proc., o tai puikiai atsispindi pervedimų statistikoje: atlikote 2,7 mln. pervedimų, tai yra 51 proc. daugiau nei 2018 metais. Augo ir pervedimais keliavusių pinigų suma – ji pasiekė 5,9 mlrd. Eur (+50 proc.). Paysera sistemoje laikoma suma pasiekė rekordą – 200 mln. Eur. 

Nors turime daug jums patinkančių nemokamų paslaugų, yra kelios ir tokios, už kurias prašome mokėti (daugiausiai tai verslo klientams siūlomas įmokų surinkimas bei valiutos konvertavimas), žinoma, tik sąžiningą kainą, t. y. tokią, kuri nėra apaugusi papildomai išpūstais mokesčiais. Šios paslaugos augino mūsų pajamas +15 proc., kurios metų pabaigoje pasiekė 11,06 mln. Eur. 2019-ųjų grynasis pelnas augo penktadaliu ir pasiekė beveik 2,3 mln. Eur. 

Dar keli svarbūs įvykiai, jau aprašyti įraše TOP momentai 2019, skaičiais: tai +2 tinklo partneriai (Estija ir Rumunija); antrasis nuosavas Paysera biuras – įsigijome namus Vilniuje; +5 kalbos (estų, rumunų, vokiečių bei programėlę papildžiusios prancūzų ir arabų); minimum 5 naujos funkcijos mobiliojoje programėlėje – taupymas, aukojimas, sąskaitos padalijimas, verslo sąskaitos atidarymas, „Paysera Tickets” integracija – įtariam, gal net ir daugiau naujovių suskaičiuotume; komandą papildė 200-asisdarbuotojas, na ir vyšnia ant torto – 15-asis gimtadienis. 

Atrodo, augome visur kur tik galėjome. Bet paskaitykite truputį toliau. 


Iššūkiai ateityje 

Kad viskas neatrodytų taip saldu, pabarstysime šiek tiek druskos. Mūsų CEO Vytenio Morkūno citata iš oficialaus pranešimo žiniasklaidai apie 2019 metų finansinius rezultatus: „Nepaisant teigiamų finansinių rodiklių ir pasiekimų, praėję metai nebuvo lengvi. Rinka pilna iššūkių ir pokyčių, prie kurių privalome prisitaikyti – nauji žaidėjai, nauji teisiniai reikalavimai, Estijoje ir Latvijoje vyko daug pinigų plovimo skandalų, kurie palietė ir Lietuvos finansų rinkos dalyvius. Turime būti lankstūs ir pasiruošę prisitaikyti. Geri finansiniai rezultatai suteikia daugiau galimybių ne tik būti dinamiškiems, bet ir investuoti į produktus – esamų gerinimą bei naujų kūrimą. Siekiame būti kasdieninių finansų pagalbininku, nesvarbu, ar tai privatus, ar verslo klientas. Norime pristatyti produktus, kurie padės užtikrinti klientų finansinį stabilumą. Visa tai bus pagrindiniai mūsų šių metų tikslai“.

Pažadas jums garsiai ištartas. Suprantame, kad turime vietų, kur galime pasitempti. Taip pat turime ir minčių, ką galėtume jums pasiūlyti naujo. Kokybė – žodis, apjungiantis tiek esamus, tiek būsimus produktus. Kad ir kokie iššūkiai laukia šiais metais, esame pasiruošę siekti kokybės.

Ačiū, kad esate kartu su mumis. Viskas, ką darome – darome tik dėl jūsų!