Serviciul inițiere plăți (SIP)

Serviciul inițiere plăți (SIP) - este o metodă inovatoare de procesare a plăților direct din Internet Banking-ul cumpărătorilor (cont-la-cont), bazat pe tehnologia Open Banking. Permite acestora să își aleagă banca proprie și, de multe ori, chiar fără a părăsi fereastra de plată, să confirme plata pentru bunuri sau servicii direct din contul lor bancar. Este o alternativă mai rapidă și mai ieftină de procesare a plăților față de popularul serviciu de plată cu cardul bancar.

Cum încep?
#

Serviciul Inițiere Plăți (plata cont-la-cont) este cea mai utilizată metodă de plată în magazinele online din Statele Baltice

#
Fiabil
 Pagina de plată deja binecunoscută de mulți clienți din Europa, nu numai din Statele Baltice.

 Serviciul de inițiere a plății este reglementat de Directiva Europeană de Plăți PSD2 (Open Banking) și supravegheat de Banca Lituaniei.

 Atât Paysera cât și băncile integrate garantează siguranța datelor personale și a fondurilor clienților.

 24/7 suport clienți în limba Engleză, dar și Suport Clienți în limba Română.
#
Ieftin
 Comisioanele SIP – mult mai mici decât prin card bancar - metodă de procesare a plăților încă populară în magazinele online. 

 Posibilitatea de a acorda până la 1% cashback pentru clienții care plătesc din conturile proprii Paysera.
#
Polivalent
 Poate fi utilizat împreună cu alte metode de procesare a plăților online pentru a oferi o gamă și mai largă de opțiuni de plată - inclusiv acceptarea plăților cu cardul și multe altele. 

 Posibilitatea de a verifica în scurt timp în extras dacă plata a fost efectuată. 
#
Comod 
 Comandați și gestionați serviciul online. 

 Urmăriți plățile în timp real într-un singur loc - contul dvs. Paysera.  
 
 Oferiți clienților Dvs. o metodă de plată simplă și rapidă (direct din contul lor bancar, din cele mai importante bănci locale).

Cum arată plata prin SIP?

Pașii de plată pot diferi în funcție de banca selectată de către client.
#

Selectați banca dvs.

Pentru a plăti, cumpărătorul selectează mai întâi banca unde are un cont.

#

Conectați-vă la Internet Bankingul băncii dvs.

Cumpărătorul introduce datele de autentificare și, dacă este necesar, acordă permisiunea Paysera să proceseze plata.

#

Confirmați plata.

Cumpărătorul confirmă plata și este întors pe pagina magazinului online. 

#

Cum să începeți să utilizați Serviciul de inițiere plăți?

Pentru a utiliza toate avantajele oferite de SIP , comerciantul trebuie să deschidă cont Paysera și să înceapă să accepte procesarea plăților prin Paysera

Dacă ați integrat deja Paysera pentru procesarea plăților online și doriți acum să activați Serviciul inițiere plăți și să începeți să economisiți bani - trebuie doar să selectați această metodă în setările proiectui verificat din contul dvs. Paysera.. 

Conectați-vă la bank.paysera.com > Proiecte și activități > Proiectele mele > Setările proiectului > Setările proiectului de procesare a plăților.

Unde funcționează SIP?

Magazinele online ce activează în mai multe țări pot activa deja această metodă pentru a procesa plăți online, deoarece Paysera are integrări cu aproape 100 de bănci din diferite țări Europene. Iar cumpărătorii Dvs vor putea plăti în magazinul dvs. online din orice parte a lumii.
Disponibil
Parțial implementate

Întrebări frecvente

Dacă tocmai ați început să procesați plăți prin Paysera, SIP va fi activat automat pentru dvs. 

Dacă utilizați deja Paysera Checkout pentru a procesa plăți online, dar încă nu ați încercat SIP - conectați-vă la contul Paysera prin bank.paysera.com >Proiecte și activități > Proiectele mele > Setările proiectului > Setările proiectului de procesare a plăților.

Accesați Metode de plată și alegeți o țară. Veți vedea diferite bănci disponibile și metodele de plată disponibile împreună cu aceste bănci. Lângă fiecare bancă disponibilă alegeți să utilizați Serviciul inițiere plăți pentru a procesa plățile și a salva modificările.

Serviciul inițiere plăți Paysera – este mai ieftin decât plata prin card bancar  Verificați comisioanele SIP

Serviciul Inițiere Plăți Paysera permite comercianților online să accepte plăți prin intermediul a aproape 100 de bănci și instituții de plată din diferite țări. Vedeți toate băncile disponibile selectând din lista afișată

De exemplu, în Lituania, majoritatea magazinelor online din țară folosesc SIP Paysera pentru a accepta plăți online, prin urmare, plățile sunt disponibile prin toate băncile și instituțiile de plată din țară: Paysera, Swedbank, SEB, Luminor, Citadele, Revolut, Šiaulių bankas, Medicinos bankas, LKU. În România, au fost integrate principalele bănci, cum ar fi: Banca Transilvania, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank, BRD, Libra Intranet Bank, Alpha Bank, însă vor urma și altele.

Atât prin card bancar, cât și prin Serviciul Inițiere Plăți Paysera, se permite magazinelor online (sau chiar și comercianților online fără magazin activ) să proceseze plăți prin intermediul mai multor bănci diferite. Cu toate acestea, datorită diferitelor avantaje oferite de SIP Paysera, cum ar fi mai puțini pași necesari efectuării unei plăți sau comisioanelor mai mici de procesare a plăților, mulți clienți aleg să treacă la această metodă de procesare a plăților

Card bancar * SIP Paysera*
minim 4 pași 2 (3) pași
Cumpărătorul mai întâi trebuie să introducă datele cardului bancar, numele complet, data expirării cardului, codul CVV, apoi este redirecționat către o aplicație bancară ( Token sau Internet Banking) pentru confirmarea plății Cumpărătorul este redirecționat către aplicația băncii sale unde după autentificare va regăsi un ordin de plată preinițiat pe care va trebui să îl autorizeze pentru confirmarea plății.

Comerciantul poate selecta una dintre aceste două opțiuni.
Procesarea costă mai mult, deoarece se aplică și comisionul emitentului cardului Procesarea costă mai puțin deoarece nu se aplică comisionul emitentului cardului.

* Plata prin SEB este utilizată pentru comparație.

Da, pentru a utiliza toate beneficiile oferite de Serviciul inițiere plăți Paysera, trebuie să vă înregistrați în Paysera și să începeți să procesați plăți prin gateway de plată Paysera – Paysera Checkout.

Dacă procesați plăți ca persoană fizică, de ex. ca și Întreprindere individuală, nu trebuie să deschideți un cont de companie.

Dacă procesați plăți ca și Companie, este necesar să deschideți cont de companie..

Siguranța plăților din conturile bancare. Securitatea banilor și a datelor clienților este asigurată nu numai de sistemul Paysera, ci și de banca pe care clientul o selectează pentru a efectua plata. Identificarea suplimentară a cumpărătorului (2FA) în sistemul băncii asigură o securitate maximă la efectuarea achizițiilor online.

Puteți fi sigur că veți primi fondurile. Aveți opțiunea de a selecta creditarea plăților numai după primirea unui extras bancar.

Pentru aceasta, conectați-vă la bank.paysera.com > Proiecte și activități > Proiectele mele > Setările proiectului > Setările serviciului de procesare a plăților > Creditați plățile în cadrul Serviciului Inițiere Plăți numai la primirea unui extras bancar.

Securitatea datelor. Paysera este o instituție licențiată și supravegheată de Banca Centrală a Lituaniei care respectă și îmbunătățește în mod constant cerințele de securitate a datelor. Puteți citi mai multe despre aceste cerințe aici.

În fereastra de plată, cumpărătorul poate vedea toate informațiile relevante, cum ar fi contactele comerciantului, detaliile cumpărătorului, precum și câmpurile pentru introducerea datelor de conectare 

Încercați versiunea demo.<

Mai multe informații despre fereastra de plată.

Sau vizitați site-urile web ale magazinlor online ce procesează deja plățile prin Paysera..

Imediat după ce cumpărătorul a finalizat plata pentru bunuri sau servicii, veți putea vedea acea plată în contul dvs. Paysera. Și, deși, din punct de vedere tehnic, toate plățile se duc mai întâi în contul companiei Paysera - acestea sunt redirecționate imediat în contul Paysera al comerciantului.