Tregta e arit në internet

Ruajtja e fuqisë blerëse në epokën e teknologjisë dixhitale 

Të gjithë klientët e Paysera tani janë në gjendje të blejnë ar (XAU) përmes Paysera. Kjo veçori ka për qëllim ata që duan të ruajnë fuqinë e tyre blerëse dhe të diversifikojnë portofolin e tyre.

Monedha dhe shufra metalikë të çmuar ruhen në mënyrë të sigurtë në Paysera LT dhe janë në dispozicion për marrje në Paysera LT, Vilnius.

#

Vlera e arit fizik - a është investimi ari?

Paraja e vërtet, shenjë e stabilitetit

Si të blini ari? Ari dhe metalet e tjera të çmuara nuk janë monedha si euro apo dollarë. Ata janë paratë e vërteta që janë përdorur për tregti për mijëra vjet tani, dhe ka disa arsye të dukshme pse. Për dallim nga paratë fiat, të cilat kanë një tendencë të pashmangshme për të zhvlerësuar, metalet e çmuara nuk e humbasin vlerën e tyre në planin afatgjatë, madje edhe gjatë kohës së rënies ekonomike.. 

Prandaj, shumë banka qendrore në mbarë botën përdorin arin si një mënyrë për ruajtjen e fondeve të tyre. Tani, të gjithë klientët Paysera gjithashtu mund ta bëjnë këtë në një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme - duke tregtuar metale të çmuar në internet.

Sidoqoftë, ari nuk duhet të konsiderohet një investim. Qëllimi i tij nuk është të gjenerojë të ardhura, por të ruajë pasurinë që ai tashmë posedon. Kjo është arsyeja kryesore pse ari është kaq i popullarizuar gjatë kohës së krizës dhe pasigurisë. 

Tregtimi i arit .

Çfarë mund të bëni me metale të çmuara?

Blej

Të gjithë klientët Paysera mund të blejnë arin në internet. Çdo monedhë në dispozicion në sistemin Paysera tani mund të konvertohet në arë. Meqenëse jo të gjithë mund të përballojnë të blejnë një monedhë të tërë fizike ose një bar menjëherë, blerja e saj në pjesë më të vogla mund të jetë një zgjidhje për disa njerëz! Vlera e sasisë së metalit të çmuar që keni blerë do të shfaqet në llogarinë tuaj Paysera si në peshë ashtu edhe në monedhën tuaj të zgjedhur.

Sidoqoftë, shufrat më të rëndë janë më të lirë për tu prodhuar, prandaj ato janë më të lira për nga pesha.

Shit

Ashtu si çdo monedhë tjetër në Paysera, ju mund të shisni ar në Paysera në çdo kohë brenda aplikacionit ose e-banking.

Transferi

Ju gjithashtu mund të transferoni metale të çmuara tek mbajtësit e tjerë të llogarisë Paysera.

Edhe pse nuk mund të paguani për produkte dhe shërbime duke përdorur këto metale akoma, ato mund të shndërrohen automatikisht në monedhën tuaj nëse nuk keni para të mjaftueshme.

Merr

Monedha dhe shufra fizike e arit lëshohen në selinë e Paysera në Vilnius. Dorëzimi i metalit fizik është gjithashtu i disponueshëm. Mos harroni se nëse blini ar dhe nuk e merrni atë brenda dy ditëve të punës, një tarifë automatike për ruajtje do të zbatohet. Kur nxirrni fizikisht arin, XAU zbritet nga llogaria juaj e metaleve të çmuar.

A është e sigurtë të blesh ari online?

Në përgjithësi, blerja e arit në internet është po aq e sigurtë sa përdorimi i e-banking. Kur blini ose shisni ar, Paysera garantonnjë proces i sigurtë identifikimi dhe një sistem online i sigurtë për t’u përdorur.

#
#

Si të blini ari?

Për të tregtuar metale të çmuara, duhet të jeni një mbajtës i llogarisë Paysera i identifikuar dhe të njohur me termat dhe kushtet lidhur me këtë veçori të re.

Ju mund të tregtoni metale të çmuar përmes aplikacionit mobil Paysera, i cili është i disponueshëm për të dy iOS dhe Android.

Ju mund të shihni metalet në dispozicion si dhe çmimin e tyre duke ndjekur hapat më poshtë:

  • Hyni në aplikacionin mobil Paysera;
  • Shkoni në Më shumë tab;
  • Pastaj shkoni në – Metalet e çmuara ;
  • Zgjidhni për të blerë në pjesë ose për të blerë shufra ari ose argjendi në të njëjtën kohë.

Çmimet

Disatarifa aplikohen për ruajtjen, këmbimin, shitjen dhe blerjen e arit. Në shumicën e vendeve, TVSH nuk vlen për monedha ari dhe bare.

#
#

Më sjumë informacione