Përdorni Apple Pay me kartelë e pagesave Visa

Gëzoni të gjitha përfitimet e kartelës suaj Visa kur e përdorni atë me Apple Pay. Është mënyrë e shpejtë, lehtë, dhe e sigurtë për të paguar dhe është gjithmonë me ju. 

Shtoni kartelën tuaj Visa në Apple Pay dhe filloni të paguani menjëherë me iPhone ose Apple Watch. 

Përdorni Apple Pay kudo që shihni një nga këto simbole:

Pagesa pa kontakt
Apple Pay
Apple Pay me kartelën tuaj Visa.

Pagesa të shpejta, të lehta dhe të sigurta 

#

Shpejtë

Për të konfiguruar kartelën tuaj Visa merr kohë disa minuta dhe më pak për të paguar përmes Apple Pay. 

#

Lehtë

Pagesat autorizohen duke përdorur vërtetimin biometrik të Touch ID ose Face ID - të dyja pa kontakt. 

#

Sigurtë

Numri i plotë i kartelës suaj nuk ruhet kurrë në pajisjen tuaj ose në serverat e Apple dhe nuk mund të ndahet me tregtarët.

Si të shtoni kartelën tuaj Visa në Apple Pay?

Për të shtuar kartelën tuaj në Apple Pay është e thjeshtë. Ja se si të filloni.

Përmes aplikacionit Paysera:

Hapni aplikacionin, shkoni te Kartelat dhe do të shihni butonin "Shto në Kuletë" nga kartelat që nuk janë ende të lidhura me Apple Pay.

Nëse nuk e keni aplikacionin Paysera në iPhone tuaj, shkarkojeni atë falas në Apple App Store.

Përmes kuletës Apple:


iPhone

Hapni aplikacionin Paysera në iPhone tuaj dhe klikoni mbi "+" për të shtuar kartelën. 

Apple Watch

Shkoni te aplikacioni Apple Watch në iPhone tuaj dhe zgjidhni “Wallet & Apple Pay". Pastaj klikoni mbi - "Shto kartelë krediti ose debiti".

iPad

Shkoni te Parametrat, hapni "Kuletën & Apple Pay" dhe zgjidhni "Shto Kartelë krediti ose Debiti"

Mac Book Pro

Në një MacBook Pro me Touch ID, shkoni te preferencat e sistemit, zgjidhni “Kuleta & Apple Pay”, më pas prekni shenjën "+" për të shtuar kartelën.

Pyetjet e bëra më shpesh 

Apple Pay është mënyra më e lehtë dhe sigurtë për të paguar në dyqane, në aplikacione dhe në internet me iPhone, Apple Watch ose pajisjet e tjera të Apple. 

Paguaj online 

Për të paguar në aplikacione dhe në faqet e internetit në Safari në iPhone dhe iPad tuaj, zgjidhni Apple Pay në arkë dhe përfundoni pagesën duke përdorur Face ID ose Touch ID.

Për të paguar në faqet e internetit në Safari në Mac tuaj, zgjidhni Apple Pay dhe përfundoni pagesën duke përdorur iPhone ose Apple Watch. Në MacBook Pro, paguani duke përdorur Touch ID në Touch Bar.

Paguaj në dyqane

Për të paguar me Face ID, kliko dy herë në butonin anësor, shiko ekranin tënd, më pas mbaje iPhone pranë lexuesit. Për Touch ID, mbajeni iPhone pranë lexuesit me gishtin tuaj në Touch ID. Në Apple Watch, klikoni dy herë në butonin anësor dhe mbajeni Apple Watch te lexuesi.

Shihni se si të paguani në dyqane:Jo. Është falas të shtoni kartelën tuaj në portofolin tuaj dhe tarifoheni shtesë për përdorimin e Apple Pay me Visa për transaksione. Theshtë njësoj si të përdorësh kartelën tënde të debitit.

10 ditët e para pas shtimit të kartelës në Apple Pay, zbatohet limiti i shpenzimeve 50 EUR. Më vonë, Apple Pay nuk vendos asnjë kufizim; megjithatë, disa tregtarë mund të kenë limitet e tyre për pagesa pa kontakt. Ndërkohë, kur paguani në internet në aplikacione ose në Safari nuk ka kufizime për transaksionet e Apple Pay.

Ju lutemi vini re se për pagesa me Visa përmes Apple Pay zbatohen limitet standarde për operacionet me kartela.

Po. Pagesa me Apple Pay është më e sigurtë sesa përdorimi i parave të gatshme ose një kartelë fizike. Edhe nëse e humbni telefonin tuaj, askush nuk mund të paguajë pa aktivizuar Touch ID ose Face ID, dhe këto janë unike vetëm për ju! 

Gjithashtu, numri i kartelës suaj nuk ruhet kurrë në pajisjen tuaj ose serverat e Apple dhe nuk ndahet kurrë me tregtarët. 

Sidoqoftë, mbani të sigurtë pajisjen tuaj Apple dhe kartelën tuaj të pagesave në çdo kohë - nëse e keni humbur kartelën tuaj, bllokojeni menjëherë. 

Nëse e humbni telefonin tuaj ose ju vidhet, përdorni Find My iPhone për ta kyçur. Më pas mund ta siguroni me një fjalëkalim të ri, ose të fshini të dhënat tuaja personale nga distanca.
Gjithashtu, gjithmonë mund ta ngrini përkohësisht kartelën tuaj në kompjuterin tuaj ose duke telefonuar mbështetjen tonë të klientit. 

Nëse e humbni kartelën tuaj Visa - ngrini atë menjëherë. Ju mund ta bëni atë përmes aplikacionit mobil Paysera, në internet, ose duke telefonuar mbështetjen e klientit Paysera. 

Nëse ngrini kartelën tuaj, gjithashtu nuk do të jeni në gjendje të përdorni kartelën tuaj me Apple Pay. Nëse e gjeni kartelën tuaj dhe e ngrini atë, do të jeni në gjendje të përdorni përsëri Apple Pay.

Po, ju mund të përdorni Apple Pay kudo që pranohen pagesa pa kontakt.