Използвайте Apple Pay с карта Visa

Насладете се на всички предимства на Вашата карта Visa, когато я използвате с Apple Pay. Това е бърз, лесен, сигурен и поверителен начин на плащане, който винаги е с Вас. 

Добавете своята карта Visa към Apple Pay и започнете незабавно да плащате с Вашия iPhone или Apple Watch. 

Използвайте Apple Pay навсякъде, където видите някой от следните символи:

Безконтактни плащания
Apple Pay
Apple Pay с карти Visa

Бързи, лесни и сигурни плащания 

#

Бързо

Само няколко мига са нужни, за да настроите своята карта Visa, а дори още по-малко - за да платите с нея чрез Apple Pay. 

#

Лесно

Плащанията се потвърждават чрез биометрично удостоверяване Touch ID или Face ID - безконтактно и не изискващо никакви усилия. 

#

Сигурно

Пълният номер на Вашата карта никога не се съхранява на устройството Ви или на сървърите на Apple и не може да бъде споделен с търговци.

Как да добавите своята карта Visa към Apple Pay?

Добавянето на карта към Apple Pay е лесно. Ето какво е нужно да направите.

Чрез мобилното приложение на Paysera:

Отворете приложението, отидете на "Карти" и ще видите бутона „Добавяне към портфейл“ за картите, които все още не са свързани с Apple Pay.

Ако нямате мобилното приложение на Paysera на своя iPhone, изтеглете го безплатно от App Store.

Чрез Apple Wallet:


iPhone

Отворете приложението Wallet на Вашия iPhone и натиснете “+”, за да добавите картата. 

Apple Watch

Влезте в приложението Apple Watch на Вашия iPhone и изберете “Wallet & Apple Pay”. След това натиснете “Добавете кредитна или дебитна карта”.

iPad

Отидете в Настройки, отворете “Wallet & Apple Pay” и изберете “Добавете кредитна или дебитна карта”.

MacBook Pro

За MacBook Pro с Touch ID - отидете в "Системни предпочитания", изберете “Wallet & Apple Pay”, след което натиснете символа “+”, за да добавите карта.

Често задавани въпроси 

Apple Pay е лесен и сигурен начин за разплащане в магазини, приложения и уебсайтове с помощта на Вашия iPhone, Apple Watch или други Apple устройства. 

Плащайте онлайн 

За да плащате в приложения и онлайн в Safari на Вашия iPhone и iPad, при плащане изберете Apple Pay и завършете плащането с Face ID или Touch ID.

За да плащате на уебсайтове в Safari на Вашия iMac, изберете Apple Pay и завършете плащането, ползвайки своя iPhone или Apple Watch. За MacBook Pro - платете, използвайки Touch ID на Touch Bar.

Плащане в магазини

За да платите с Face ID, натиснете двукратно страничния бутон, погледнете екрана, след което задръжте своя iPhone близо до четеца. За Touch ID - задръжте iPhone близо до четеца с пръст върху Touch ID. При Apple Watch натиснете двукратно страничния бутон и задръжте Apple Watch до четеца.

Вижте как да плащате в магазини:Не. Добавянето на Вашата карта към Wallet е напълно безплатно и не се начисляват никакви такси за използване на Apple Pay с карта Visa при транзакции. Работи по същия начин, като Вашата платежна карта.

През първите 10 дни след добавяне на карта Visa към Apple Pay, се прилага лимит за разходи в размер на 50 EUR. След това Apple Pay не налага никакви ограничения, но някои търговци може да имат свои собствени лимити за безконтактни плащания. Освен това, няма ограничения за транзакции с Apple Pay, когато плащате онлайн в приложения или в Safari.

Моля, имайте предвид, че за плащания с Visa чрез Apple Pay се прилагат стандартните лимити за картови операции.

Да. Плащането с Apple Pay е по-сигурно от използването на пари в брой или физическа карта. Дори да загубите телефона си, никой не може да изпълни плащане, без да активира Touch ID или Face ID, а те са уникални само за Вас! 

Освен това, номерът на Вашата карта никога не се съхранява на устройството Ви или на сървърите на Apple и никога не се споделя с търговци. 

Винаги обаче пазете Вашето Apple устройство и картата Visa на сигурно и безопасно място - ако загубите картата си, незабавно я блокирайте. 

Ако загубите телефона си или той бъде откраднат, използвайте Find My iPhone, за да го заключите. След това можете да го защитите с нова парола или да изтриете личните си данни дистанционно.
Също така, винаги можете временно да замразите своята карта на Вашия компютър или като се свържете с отдел "Обслужване на клиенти" на Paysera. 

В случай, че изгубите картата си Visa - незабавно я замразете. Можете да го направите чрез мобилното приложение на Paysera, онлайн банкирането (уеб сайта) или като се обадите на отдел "Обслужване на клиенти" на Paysera. 

Ако замразите картата си, няма да можете да я използвате с Apple Pay. Ако намерите картата си и я размразите, ще можете отново да използвате Apple Pay.

Да. Можете да използвате Apple Pay навсякъде, където се приемат безконтактни плащания.