Visos kategorijos
Verslui

Top 10 klausimų apie įmokų surinkimą internetu

#
Perkėlus savo verslą į internetinę erdvę, tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems iškyla daugybė klausimų. Bet juk tai ne verslas, jeigu nieko neparduodate, tiesa? Paysera padeda tūkstančiams e. parduotuvių rinkti mokėjimus internetu iš pirkėjų visame pasaulyje. Tad šiandien atsakysime dažniausius jų klausimus.

1. Ar būtina turėti verslo sąskaitą norint priimti mokėjimus internetu?

Ne, bent jau ne Lietuvoje. Pavyzdžiui, jei dirbate pagal verslo liudijimą ar individualią veiklą ir turite internetinę parduotuvę, kurioje parduodate savo dirbinius, paslaugas ar pan., jums nereikia turėti verslo sąskaitos mokėjimams gauti.

Tačiau jei turite registruotą įmonę ir norite priimti mokėjimus kaip juridinis asmuo – tuomet turite atidaryti sąskaitą savo įmonei ir rinkti mokėjimus į verslo sąskaitą.

2. Kokius mokėjimo būdus geriausia siūlyti pirkėjams? 

Visus. Juokaujame. Bet kuo platesnį mokėjimo būdų pasirinkimą pasiūlysite savo pirkėjui, tuo mažesnė tikimybė, kad jis apsigalvos pirkti jūsų e. parduotuvėje paskutiniame žingsnyje.

#

Patariame apsvarstyti ne tik populiariausius mokėjimus būdus, tokius kaip mokėjimo kortelės ir elektroninė bankininkystė, bet taip pat ir alternatyvas. Pagalvokite apie galimybę atsiskaityti tarptautinėmis e. mokėjimų sistemomis, tokiomis kaip Trustly, ar mokėjimus SMS žinutėmis, jei jūsų prekės ar paslaugos nekainuoja daug ir už jas patogu atsiskaityti telefonu. Peržiūrėkite skirtingus mokėjimo būdus

3. Ar man reikės programuotojo pagalbos norint pradėti rinkti mokėjimus internetu?

Ne. Vis dėlto jums pravers žmogus, kuris yra pakankamai techniškai įgudęs ar bent jau pasirengęs kruopščiai sekti pateiktas instrukcijas. Paysera siūlo kelis būdus integruoti įmokų surinkimą į savo e. parduotuvę. Vienas jų – API integracija, kuri iš tiesų pareikalauktų IT išteklių, bet suteiktų jums daugiau lankstumo.

Tačiau jei dirbate su turinio valdymo sistemomis (TVS), tokiomis kaip WordPress, Magento, PrestaShop, OpenCart ar pan., galite pasinaudoti Paysera sukurtais ir paruoštais naudoti įskiepiais (angl. plugins). Mūsų įskiepius paprasta integruoti į e. parduotuvę tiesiog sekant pateiktas instrukcijas ir vaizdo įrašus. 

Galiausiai turite galimybę savo prekes pardavinėti ir vienoje iš tam skirtų platformų ir naudotis Paysera įmokų surinkimu be jokių IT išteklių, tiesiog sekant instrukcijas ir spaudinėjant mygtukus. Deja, tai kainuos jums lankstumą, t.y. Shopify, Ecwid ir t.t.

#

4. Kada galėsiu pradėti prekiauti internetu?

Skaitykite mūsų straipsnį apie tai, kaip pradėti prekiauti internetu. Paprastai e. parduotuvės paleidimas užtrunka apie vieną darbo dieną, tačiau tai priklauso nuo daugelio veiksnių.

  • Ar jūsų elektroninė parduotuvė paruošta: svetainė sukurta, įkelti prekių ar paslaugų aprašymai bei parengta prekių grąžinimo politika? Ar jūsų svetainės privatumo politika prienama pirkėjams? (šis žingsnis trunka tiek laiko, kiek norite)
  • Ar jums reikia atlikti API integraciją mokėjimams rinkti, ar galite naudoti vieną iš mūsų įskiepių? (trunka nuo 3 minučių naudojant mūsų įskiepius ir iki kelių dienų – API integracijos atveju, priklausomai nuo jūsų IT išteklių)
  • Ar jau atsidarėte Paysera sąskaitą ir atlikote identifikaciją? (trunka nuo 5 minučių iki 1 dienos)
  • Ar sukūrėte įmokų surinkimo projektą? (trunka nuo 5 minučių iki 1 dienos)

Visi žingsniai, kaip pradėti priimti mokėjimus, išsamiai aprašyti mūsų svetainėje > >

5. Kiek kainuoja įmokų surinkimas?

Tai priklauso nuo jūsų mokėjimo surinkimo paslaugų teikėjo. Pasirinkę Paysera, galite sužinoti jums taikomus įkainius ir gauti išsamų jų paaiškinimą. Tam susisiekite su mūsų pardavimų komanda arba apsilankykite mūsų svetainėje.

Mokestis už vieną operaciją gali siekti vos kelis centus, priklausomai nuo jūsų verslo rizikingumo, taip pat jūsų elektroninėje parduotuvėje atliekamų operacijų skaičiaus, banko mokesčių ir kt. Susipažinkite su Paysera paslaugų įkainiais.

6. Už kiek laiko matysiu atliktą mokėjimą?

Jei mokėjimams rinkti naudojate Paysera, visi įeinantys pervedimai jūsų sąskaitoje bus matomi iš karto.

#

7. Ar verta naudotis mokėjimo inicijavimo paslauga savo e. parduotuvėje?

Jei pirmą kartą girdite apie mokėjimo inicijavimo paslaugą, daugiau apie ją galite sužinoti iš mūsų ankstesnio straipsnio. Paysera teikia mokėjimo inicijavimo paslaugą tūkstančiams elektroninių parduotuvių, norinčių sutaupyti pinigų bei laiko, ir siūlo savo klientams galimybę atsiskaityti iš savo banko sąskaitos vos keliais paspaudimais.

Tai taip pat yra mokėjimų ateitimi daugelyje pasaulio šalių laikomas mokėjimo būdas. Jį nuolat tobulina tiek mokėjimo paslaugų teikėjai, kaip Paysera, tiek patys bankai.

Skaitykite daugiau apie a data-link="'evp_page_677_en'" href="https://www.paysera.com/v2/lt-GB/mokejimo-inicijavimo-paslauga">Paysera mokėjimo inicijavimo paslaugą >

Norėdami peržiūrėti visus prieinamus mokėjimo būdus, apsilankykite Paysera Checkout puslapyje

8. Ar saugu gauti pinigus į Paysera sąskaitą? 

Be abejo. Paysera yra 17 metų veikianti licencijuota elektroninių mokėjimų įstaiga, prižiūrima Lietuvos banko. Paysera jau naudoja daugiau nei 13 000 prekybininkų, mūsų per mėnesį apdorojamų mokėjimų suma siekia 70 milijonų eurų. Mes laikomės griežtų saugumo standartų ir visada esame pasirengę padėti ir pakonsultuoti jus visais su mūsų paslaugomis susijusiais klausimais!

9. Kaip apmokėjimos procesas atrodys mano pirkėjams? 

Mokėjimo procesas yra greitas ir paprastas. Jo eigą galite pamatyti mūsų DEMO versijoje arba perskaityti daugiau mūsų svetainėje.

#

10. Ar būtina turėti elektroninę parduotuvę, norint priimti mokėjimus internetu?

Nebūtina. Galite priimti mokėjimus ir pardavinėdami savo prekes ar paslaugas Facebook ar kitose prekyvietėse. Ir nors elektroninė parduotuvė suteiktų jūsų klientams plačiausią atsiskaitymo būdų pasirinkimą – net jei jūs jos neturite, rasime jūsų verslui tinkamą įmokų surinkimo sprendimą.

TURITE KLAUSIMŲ?

Dėl kainų, mokėjimo būdų, privalumų, sąlygų ir kt. kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo centrą.

Techniniais klausimais dėl API integracijos ar įskiepių rašykite mūsų techninių specialistų komandai.  

Susiję straipsniai

#
Verslui

Kas yra įmokų surinkimo paslauga ir kaip pasirinkti jos teikėją?

Pirkėjams internete atrodo, kad mokėjimas už prekes ar paslaugas yra kone savaime vykstantis procesas, kuris užtrunka vos kelias sekundes. Vis dėlto, tam, kad pinigai ne tik būtų išskaičiuoti iš pirkėjo sąskaitos, bet ir pasiektų pardavėją, turi įvykti daugybė mažų, bet svarbių procesų. Taigi, kas yra įmokų surinkimo internetu paslauga bei kaip pasirinkti tinkamą mokėjimo partnerį savo elektroninei parduotuvei?

#
Verslui

Kas yra atviroji bankininkystė, Antroji Mokėjimo paslaugų direktyva (angl. PSD 2) ir mokėjimo inicijavimo paslauga?

Atviroji bankininkystė yra sistema, leidžianti dalintis finansine informacija, reikalinga finansų produktų ir paslaugų vystymui. Vienas iš tokių produktų, pagrįstas atvirąja bankininkyste, yra mokėjimo inicijavimo paslauga, leidžianti klientams patogiai ir greitai atsiskaityti internetu, o pardavėjams priimti tokius mokėjimus netaikant banko mokesčių. Tai galima atlikti per trečiosios šalies mokėjimų operatorių, pavyzdžiui, Paysera.

#
Verslui

Elektroninės parduotuvės kūrimas – nuo ko pradėti?

Verslui persikeliant į elektroninę erdvę iškyla daugybė klausimų: nuo ko pradėti prekybą internetu? Kiek man tai kainuos? Ar viską galiu padaryti pats? Nors internete atsakymų apstu, tačiau daugelis juos nori rasti vienoje vietoje ir pateiktus kuo glausčiau ir paprasčiau. Kadangi su verslu dirbame jau daugiau kaip dešimtmetį, dalinamės savo sukauptomis žiniomis apie internetinio verso kūrimą. Toliau šiame įraše aprašysime koks tas elektroninės parduotuvės kūrimas ir nuo kuo pradėti.