Visos kategorijos
Paysera HQ

„Paysera LT“ perspėja apie melagingus sukčių skambučius, prisidengiant įmonės darbuotojais

#

Didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ sulaukė klientų pranešimų, kad telefoniniai sukčiai, prisistatantys „Paysera LT“ darbuotojais, iš privačių klientų ir smulkių įmonių sąskaitų bando inicijuoti mokėjimus į internetines žaidimų platformas.

„Telefoniniai sukčiai prisistato esantys „Paysera LT“ darbuotojai, kurie tariamai atlieka sistemos veikimo patikrinimą. Pokalbio metu bandoma išgauti konfidencialią informaciją bei atlikti mokėjimus per programėlę į internetines žaidimų platformas. Nors telefoninių sukčių taktika gali skirtis, priminsiu, kad „Paysera LT“ darbuotojai niekada neprašo nurodyti savo prisijungimo duomenų, PIN kodų, mokėjimo kortelės CVV numerio ar slaptažodžių, todėl prašome žmonių būti budriais“, - sako Šarūnas Krivickas, „Paysera LT“ kibernetinio saugumo vadovas.

Pasak Š. Krivicko, sulaukus panašių skambučių, kuriais prašoma atlikti kokias nors pinigines operacijas, rekomenduojama apie tai iškart pranešti Policijai ir elektroninių pinigų įstaigos aptarnavimo centrui. 

„Telefoniniai sukčiai dažniausiai skubina adresatą atlikti tam tikrus veiksmus kuo greičiau, todėl išgirdus prašymą telefonu pervesti pinigų ar autorizuoti mokėjimą pirmiausia reikėtų sustoti ir susimąstyti”, - teigia Š. Krivickas.

„Paysera LT“ apie įtartinus skambučius klientams nedelsiant pranešė Policijai ir informavo klientus apie galimus sukčių skambučius, taip pat ėmėsi papildomų klientų saugumo užtikrinimo priemonių.

Apie Paysera

Lietuvos banko duomenimis, Paysera LT yra didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga. Paysera LT teikia pinigų surinkimo, pervedimų, valiutos konvertavimo, bilietų platinimo ir kitus mokėjimo sprendimus. Kasdien per Paysera mokėjimų sistemą ir mobiliąją programėlę atliekama per 16 mln. EUR pervedimų. Pinigų perlaidos vyksta 23-imis valiutomis ir pasiekia 180 pasaulio šalių. Paysera tinklo įmonėse Lietuvoje ir užsienyje dirba per 250 žmonių. Paysera LT yra pirmoji elektroninių pinigų licenciją gavusi Lietuvos „fintech“ bendrovė. Pirmojo ketvirčio pabaigoje bendrovės klientai įmonės sąskaitose laikė daugiau nei 237 mln. Eur.