Visos kategorijos
Paysera HQ

Paysera sąskaitą nuo šiol galima papildyti iš Mastercard ir Maestro kortelių

#
Fintech įmonė Paysera nuo šiol sudaro galimybę klientams įnešti pinigų į sąskaitą naudojant Mastercard ir Maestro korteles, kurias išdavė kitos finansų įstaigos. Toks papildymo būdas yra paprastas ir primena atsiskaitymą kortele internetinėje parduotuvėje.

“Klientai pinigų likutį sąskaitoje paprastai palaiko čia gaudami atlyginimą, surinkdami verslo įplaukas, ar atlikę pervedimą sau iš kitos sąskaitos, - teigia Paysera generalinis direktorius Marijus Plančiūnas. - Tuo tarpu smulkūs verslai neretai turi kelias sąskaitas, tarp jų skirtingose valstybėse. Taigi, sąskaitos papildymas iš visų Mastercard ir Maestro kortelių yra vienas iš būdų surinkti lėšas iš skirtingų sąskaitų į vieną sąskaitą. Ši alternatyva aktualesnė tiems, kas turi ne eurinių sąskaitų, pavyzdžiui, Lenkijoje, Ukrainoje, Didžiojoje Britanijoje, Rumunijoje ir kitur".

M. Plančiūnas taip pat akcentuoja, kad dar viena priežastis, kodėl jų bendrovė pasiūlė pinigų įnešimą iš Mastercard ir Maestro kortelių, yra klientų įpročiai. "Turime klientų iš Ukrainos, Rumunijos ir kitų Europos valstybių, kuriose istoriškai yra susiformavęs įprotis pervesti pinigus, naudojant mokėjimo korteles. Vis dėlto, pirmųjų savaičių duomenys rodo, kad klientų geografija, pildančių savo sąskaitas iš mokėjimo kortelių, labai plati", - teigia jis.

Papildoma lėšų įnešimo galimybė, naudojantis Mastercard ir Maestro mokėjimo kortelėmis, yra paprasta ir primena atsiskaitymą kortele internetinėje parduotuvėje. Sąskaitą šiuo būdu gali pasipildyti privatūs ir verslo klientai, naudojantys bendrovės programėlę arba internetinę bankininkystę.

Įnešant pinigus į sąskaitą iš mokėjimo kortelės, taikomas 2,5 proc. mokestis, kuris yra mažesnis nei kelių-keliasdešimt eurų suma, kurią paprastai reikia sumokėti ne euro zonos bankui už vietinės valiutos keitimą į eurus ir pervedimą į Paysera sąskaitą.