Visos kategorijos
Paysera HQ

Kokia ateitis laukia QR kodų Lietuvoje?

#

Lietuvoje galima suskaičiuoti ne vieną bandymą įvesti atsiskaitymus QR kodais, tačiau nei vienas jų nepasiteisino. Neseniai apie veiklos nutraukimą paskelbė ir mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“. Nepaisant to, galimybė atsiskaityti QR kodais Lietuvoje vis dar išlieka. Tokius atsiskaitymus jau nuo 2015 metų teikia Paysera. Pasak įmonės atstovų, esant poreikiui, atsiskaitymo QR kodu integracija daugumoje aptarnavimo vietų būtų greita ir paprasta.

„Tuo metu, kai pristatėme atsiskaitymus QR kodu Lietuvoje, tai buvo dar labai tolima mūsų visuomenei, tad susifokusavome į kitų produktų aktyvesnį vystymą. Šiandieninė visuomenė yra išmani, kaip niekada anksčiau paklausūs mobilūs mokėjimai, ypač tokiuose kaip maitinimo ir pramogų sektoriai, pavyzdžiui, kavinėje klientui nereikia laukti, kol prieis padavėjas – jis gali atsiskaityti čia ir dabar“, – sako „Paysera LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas.

Vadovo teigimu, įmonės siūlomas QR kodo funkcionalumas prieinamas daugelyje šiuolaikinių kasos aparatų, tad viskas, ką reikėtų padaryti, norint palikti galimybę savo klientams ir toliau atsiskaitinėti QR kodais, tai aktyvuoti Paysera siūlomą atsiskaitymo būdą. Pats aktyvacijos procesas greitas ir paprastas.

QR kodo nuskenavimas su Paysera mobiliąja programėle tetrunka kelias sekundes, mokėjimas atliekamas akimirksniu, be jokių papildomų mokesčių privatiems klientams. Tam, kad žmogus galėtų atsiskaityti, jis turi būti Paysera klientas ir sąskaitoje turėti reikiamą sumą apmokėjimui atlikti arba turėti ją susietoje mokėjimo kortelėje.

Nors mokėjimai QR kodu, kaip vienas iš Paysera produktų, nebuvo intensyviai vystomas, yra ne viena įmonė sėkmingai naudojanti šiuos atsiskaitymus. Neblogos perspektyvos numatomos Paysera tinklo šalyse – Bulgarijoje, Rumunijoje, netrukus prisijungsiančiame Kosove.

„Lietuvoje mokėjimų rinkoje esame pasiūlę ne vieną naujovę – esame pirmoji elektroninių pinigų įstaiga, lygiai taip pat esame vieni pirmųjų ir pasiūlę atsiskaitymus QR kodais. Daugelyje įmonių, kurios naudoja šį atsiskaitymo būdą, tai yra tik vienas iš atsiskaitymo būdų, tačiau turintis integraciją su daugeliu verslui siūlomų mūsų sprendimų, kurie sukuria pridėtinę vertę ne tik verslui, bet ir jo klientui“, – sako V. Morkūnas.

Apie Paysera

Paysera LT teikia pinigų surinkimo, pervedimų, valiutos konvertavimo, bilietų platinimo ir kitus mokėjimo sprendimus. Kasdien per Paysera mokėjimų sistemą ir mobiliąją programėlę atliekama per 16 mln. EUR pervedimų. Pinigų perlaidos vyksta 23-imis valiutomis ir pasiekia 180 pasaulio šalių. Didžiausias įmonės akcininkas yra Kostas Noreika, vienas iš 2004 m. įkurtos įmonės steigėjų. Paysera tinklo įmonėse Lietuvoje ir užsienyje dirba per 250 žmonių. Paysera LT yra pirmoji elektroninių pinigų licenciją gavusi Lietuvos „fintech“ bendrovė.