Visos kategorijos
Asmeniniai finansai

Kaip siųsti pinigus į Lenkiją? Išsamios instrukcijos

#
Dėl Lenkijos vietinės valiutos – zloto, daugelis žmonių ir įmonių, prekiaujančių su šia šalimi, stengiasi rasti geriausius būdus, kaip pervesti pinigus neprarandant nei lėšų, nei laiko. Dažnas siunčia pinigus į Lenkiją per Paysera, kuri, pasitelkusi vietos partnerius, gali užtikrinti ne tik gerus valiutos keitimo iš eurų į zlotus kursus, bet ir greitus bei nesudėtingus mokėjimus. Šiame tekste apžvelgsime išsamiau, kaip atlikti tokius pervedimus.

Kada man gali prireikti siųsti pinigus į Lenkiją? 

💼 Verslo sandoriai. Lenkija yra stipri kaimyninių šalių, tokių kaip Lietuva, Ukraina, Vokietija ar Čekija, gamybos partnerė. Todėl daugelis šių šalių įmonių kasdien siunčia pinigus į Lenkiją ir nuolat konvertuoja vietines valiutas, pavyzdžiui, eurus, į Lenkijos zlotus. 

👨‍👩‍👦 Pinigai siunčiami šeimai. Kitas dažnas atvejis, kai žmonės reguliariai siunčia pinigus į Lenkiją, yra tuomet, kai jie dirba užsienio šalyse ir siunčia uždirbtus pinigus savo šeimos nariams Lenkijoje. Arba atvirkščiai, žmonės, dirbantys Lenkijoje, kurios rinka yra gana didelė, siunčia pinigus užsienyje esantiems giminaičiams. 

🛒 Pirkiniai. Apsipirkti užsienyje yra gana populiaru, ypač perkant didesnius pirkinius, pavyzdžiui, baldus ar statybines medžiagas, kurios kaimyninėse šalyse gali būti pigesnės. Jei norėsite atlikti tokius pervedimus, jums taip pat gali kilti klausimas, kaip atlikti pervedimą zlotais.

#

Kaip siųsti zlotus į Lenkiją? 🇵🇱

Norėdami siųsti pinigus į Lenkiją per Paysera, turite turėti nemokamą Paysera sąskaitą. Norėdami atsidaryti sąskaitą ir atlikti pirmąjį pervedimą, laikykitės toliau pateiktų instrukcijų. Instrukcijos galioja tiek privatiems, tiek verslo klientams.

  1. Atsisiųskite Paysera mobiliąją programėlę ir užsiregistruokite (visa tai yra nemokama, be jokių mėnesinių sąskaitos aptarnavimo ar narystės mokesčių). . 

  2. Atlikite identifikaciją ✅

  3. Perveskite norimą sumą į savo Paysera sąskaitą. Jums bus suteiktas IBAN numeris, su kuriuo galėsite atlikti įprastus banko pervedimus eurais arba tarptautinius pervedimus kitomis valiutomis.

  4. Pinigus galite konvertuoti į zlotus. Atidarykite programėlę, pasirinkite Pervedimai apatiniame meniu ir pasirinkite valiutos konvertavimą. Daugiau informacijos apie valiutos konvertavimą > 

  5. Siųskite zlotus į banką Lenkijoje. Atidarykite mobiliąją programėlę, eikite į Pervedimai ir atlikite banko pervedimą (įsitikinkite, kad pasirinkote pervedimą iš savo zlotų sąskaitos). 

Kiek gali užtrukti pervedimas į Lenkiją? ⏱

Naudojantis Paysera, pervedimas į Lenkijos banką kainuos 2,70 PLN ir užtruks iki 30 minučių, kol pasieks gavėjus, turinčius sąskaitas šiuose bankuose: Alior, BGZ BNP Paribas, Santander Bank Polska, ING Bank, Inteligo, Millennium, PKO BP, Raiffeisen Polbank, T-mobile Uslugi Bankowe. Pervedimai į kitus Lenkijos bankus gali užtrukti iki vienos darbo dienos. 

Siunčiate pinigus Paysera klientui Lenkijoje? 

Vis dėlto paprasčiausias būdas siųsti pinigus į Lenkiją – siųsti juos iš savo Paysera sąskaitos į gavėjo Paysera sąskaitą, žinoma, jei jis ją turi. Pervedimai tarp Paysera naudotojų dažniausiai yra nemokami ir trunka vos kelias sekundes. 

Dažnai atliekate tarptautinius pervedimus ar keičiate valiutą ir ieškote geriausių pasiūlymų? 

DAUGIAU INFORMACIJOS RASITE ČIA

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kaip sutaupyti pinigų keičiant valiutą internetu?

Daugeliui valiutos konvertavimas asocijuojasi su nuostoliais ar paslėptais mokesčiais. Galiausiai, pasikeitus pinigus, kaip taisyklė, pamatome geresnį valiutos kursą kitoje vietoje, bet jau būna per vėlu. Vis dėlto, valiutos keitimas neturi būti toks sudėtingas! Pinigų konvertavimas internetu padės jums sutaupyti laiko ir pinigų bei išvengti papildomų rūpesčių. Pažiūrėkime, ką jums siūlo Paysera. 

#
Asmeniniai finansai

Kas yra SWIFT (BIC) kodas? 

SWIFT kodas (angl. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) yra naudojamas identifikuoti mokėjimo gavėjo šalį, banką bei banko padalinį, kuriame yra registruota gavėjo sąskaita. Paysera SWIFT kodas yra EVIULT2VXXX, jis vienodas visiems Paysera klientams. Šio kodo dažnai reikia, norint atlikti tarptautinį pervedimą, ir šiame blog'o įraše mes pabandysime paaiškinti kodėl. 

#
Paslaugos

Paysera anglų kalba klientus aptarnaus visą parą

Nuo kovo 1-osios Paysera anglų kalba klientus aptarnaus visą parą, kiekvieną dieną. Konsultuotis bus galima telefonu, elektroniniu paštu ir gyvo pokalbio (angl. live chat) formatu internetinėje svetainėje.