Visos kategorijos
Verslui

Kaip pasiruošti Juodojo penktadienio išpardavimams? 10 patarimų e. parduotuvėms

#
Tradiciškai Juodojo penktadienio išpardavimai internete ir fizinėse parduotuvėse prasideda rudens pabaigoje. 2021 metais išpardavimų penktadienis įvyks lapkričio 26 d., tačiau iš tiesų visas nuolaidų laikotarpis prasideda jau pirmosiomis lapkričio dienomis. Kadangi daugelyje šalių vis dar galioja griežti apribojimai, taikomi fizinėms parduotuvėms, tikimasi, kad pagrindiniai Juodojo penktadienio išpardavimai ir šiais metais įvyks internete. Kaip elektroninių parduotuvių savininkai gali tuo pasinaudoti? Skaitykite mūsų patarimus 👇
 
  1. Pradėkite kaip įmanoma anksčiau
  2. Atsižvelkite į savo tikslinę rinką
  3. Pateikite kvapą gniaužiantį pasiūlymą
  4. Patikrinkite savo interneto svetainės srauto galimybes
  5. Užtikrinkite sklandų mokėjimo procesą
  6. Apie išpardavimus praneškite iš anksto
  7. Nepamirškite ir tradicinės žiniasklaidos
  8. Pasiūlykite įvairius pristatymo būdus 
  9. Pateikite specialius pasiūlymus sugrįžtantiems ir nuolatiniams klientams
  10. Užtikrinkite kokybišką klientų aptarnavimą

Kodėl atsižvelgti į Paysera, ruošiantis Juodajam penktadieniui? 👀

Paysera – įmokų surinkimo internetu lyderis, suteikiantis galimybę daugiau nei 13 000 e. parduotuvių Baltijos šalyse ir už jų ribų priimti mokėjimus internetu. Glaudžiai bendradarbiaudami su e. parduotuvių atstovais, žinome, kokie svarbūs jų verslui yra Juodojo penktadienio ir kiti metų galo išpardavimai. 

Nors daugelis pirkėjų, norėdami nupirkti dovanas ar įsigyti norimų prekių, dažniausiai laukia Juodojo penktadienio pasiūlymų, tačiau tai nereiškia, kad jų dėmesį patrauks vien parduotuvėje paskelbtos kelios nuolaidos. Arši konkurencija daro savo – kiekvienas stengiasi kaip įmanydamas išsiskirti iš minios. 

Yra keli pasirengimo žingsniai, kuriuos atlikti yra tiesiog PRIVALOMA, antraip didžiausias jūsų e. parduotuvės metų išpardavimas gali būti nesėkmingas. Stebėjome savo partnerių parduotuves, ir mielai pasidaliname su jumis keliais paprastais ir veiksmingais patarimais, kuriuos įgyvendinti dar nevėlu. 

#

1. Pradėkite kaip įmanoma anksčiau. Tiesą sakant, jau turėjote pradėti ⏱

Per pastaruosius metus, Juodasis penktadienis virto Juoduoju lapkričiu. Daugelis e. parduotuvių šventinius išpardavimus arba bent jau jų reklamą pradeda dar lapkričio pradžioje ir tęsia iki pat Kalėdų. 

Jei viena iš jūsų strategijų yra SEO turinio kūrimas arba jei steigiate naują internetinę parduotuvę, veikiausiai turėtumėte pradėti tai daryti dar rugsėjo mėnesį, nes paieškos sistemoms prireiks šiek tiek laiko tam, kad sužinotų apie naują turinį. 

2. Atsižvelkite į savo tikslinę rinką 🌍

Ruošiantis intensyviam išpardavimų laikotarpiui labai svarbu atsižvelgti į savo tikslinę rinką. Pavyzdžiui, tokiose šalyse kaip Lietuva, Juodojo penktadienio išpardavimai vis dar vyksta mėnesio pabaigoje, o tokiose šalyse kaip Filipinai, kalėdinės dekoracijos ir šventinis apsipirkimas prasideda jau rugsėjį. 

Tačiau nesuklyskite. Internetinei prekybai panaikinus sienas tarp šalių, vis daugiau nacionalinėmis laikytų švenčių tampa tarptautinėmis. Vienas iš tokių pavyzdžių yra Vienišių diena – vienas didžiausių apsipirkimo renginių Kinijoje. Ji švenčiama lapkričio 11 d., prieš pat įprastus Juodojo penktadienio išpardavimus, ir šia proga tikrai gali pasinaudoti ir Europeje veikiančios parduotuvės. 

3. Pateikite kvapą gniaužiantį pasiūlymą 🔥

Kalbant apie Juodojo penktadienio nuolaidas, jų dydis ir patrauklumas gali lemti jūsų išpardavimų sėkmę. Juodojo penktadienio proga pirkėjai tikisi dviženklių nuolaidų, o 5 ar 10 procentų akcijos, labai tikėtina, liks nepastebėtos. Jei įmanoma, pasiūlykite išskirtines bei riboto galiojimo 40 ar 50 procentų nuolaidas, kad paskatintumėte žmones užsukti į jūsų parduotuvę.

Tiesa, norėdami gauti pelną, turite apgalvoti, kaip kitaip galėtumėte kompensuoti dideles nuolaidas. Galbūt jūsų parduotuvė galėtų pasiūlyti papildomus produktus, kuriems nuolaidos nėra taikomos? Pavyzdžiui, taikyti nuolaidą telefonui, bet pinigus susigrąžinti kartu su juo parduodant ekrano apsaugas, dėklus ir kitus priedus.

#

4. Patikrinkite savo interneto svetainės srauto galimybes 📈

Viena vertus, norite, kad kuo daugiau žmonių apsilankytų jūsų internetinėje svetainėje. Kita vertus, ar esate tikri, jog galėsite susitvarkyti su dideliu lankytojų srautu? Pasinaudokite tokiomis priemonėmis kaip k6 Cloud ir išbandykite savo e. parduotuvės pajėgumą bei nepamirškite iš anksto susitarti su savo programuotojais ar specialistais, jei visgi lemiamais momentais svetainė nustotų veikti. 

5. Užtikrinkite sklandų mokėjimo procesą ✅

Jūs tikrai nenorite prarasti potencialaus kliento vien dėl to, kad jis negali surasti tinkamo būdo atsiskaityti jūsų e. parduotuvėje. Kortelės, SMS žinutės, internetinės bankininkystės mokėjimai, grynieji pinigai – visi mes turime skirtingus pageidavimus ir nemėgstame apsiriboti tik keliais pasirinkimais. 

#

Tačiau, jei naudojate Paysera Checkout, jūsų klientai parduotuvėje galės rinktis iš įvairių mokėjimo būdų, įskaitant Lietuvoje populiarų pirkimą lizingu.  

Iš anksto peržiūrėkite savo siūlomus mokėjimo būdus, apsvarstykite galimybę išplėsti pasirinkimą ir išbandykite apmokėjimą, kad galėtumėte jaustis ramūs. 

6. Apie išpardavimus praneškite iš anksto 🗓

Kainų sumažinimas per Juodojo penktadienio išpardavimus gali padėti konvertuoti atsitiktinius lankytojus, tačiau to gali nepakakti, kad sulauktumėte didesnio lankytojų srauto ir naujų klientų. Pagalvokite apie įvairias priemones, kurias galėtumėte pasitelkti pranešdami pasauliui apie savo siūlomas akcijas ir išpardavimus. 

Tęstinis turinys ir reklama socialiniuose tinkluose. Šiais laikais be to apsieiti yra beveik neįmanoma, bet kadangi tai daro beveik visi ir informacija apie Juodojo penktadienio išpardavimus yra pateikiama visuose socialiniuose tinkluose, išsiskirti iš kitų gali būti labai sudėtinga. 

Sena gera elektroninio pašto rinkodara. Išties, mūsų pašto dėžutės pilnos pasiūlymų, tačiau atrodo, kad tai vis dar neblogai veikia. Rašykite trumpai, naudokite dėmesį atkreipiantį pavadinimą ir kuo aiškiau papasakokite apie savo akcijas.

Top'ų sąrašai. Top 10 išpardavimų, top 5 e. parduotuvės, top 12 patarimų... Tokio pobūdžio sąrašai tampa vis populiaresnis būdas sudominti žmones, kurie galbūt dar nėra apsisprendę dėl konkrečių pirkinių, bet jokių būdu nenori praleisti gerų pasiūlymų. Išanalizuokite tinklaraštininkus, nuomonės formuotojus ar svetaines, kurios gali sudominti jūsų potencialią tikslinę auditoriją – galbūt jie ruošia (arba galėtų paruošti) TOP Juodojo penktadienio išpardavimų sąrašą. Pasistenkite patekti į tą sąrašą ir apsvarstykite galimybę pasiūlyti specialų akcijos kodą skaitytojams. 

👋 Įmokų surinkimui internetu naudojate Paysera? Mes rengiame Juodojo penktadienio pasiūlymų sąrašą – susisiekite su mumis ir patekite į jį su savo pasiūlymais!

Paskatinkite susidomėjimą.Pasinaudokite įvairiomis atgalinio skaičiavimo priemonėmis, pateikite ribotus pasiūlymus ar vidurnakčio išpardavimus. Jei tai tinka jūsų auditorijai, padarykite tai linksmai ir aktyviai, o jei jūsų pirkėjas yra santūresnis ar vyresnio amžiaus, rinkitės daugiau tradicinius rinkodaros būdus. 

7. Nepamirškite ir tradicinės žiniasklaidos 🎤

Norėdami būti matomi žiniasklaidoje, pasiūlykite įdomių ir išskirtinių įžvalgų ar komentarų tradicinės žiniasklaidos atstovams ir žurnalistams. Galbūt esate didelė elektroninė parduotuvė ir pastebėjote neįprastas tendencijas artėjant Juodajam penktadieniui? 

O gal prieštaraujate nusistovėjusiai nuomonei ir turite įdomių įžvalgų apie tai, kodėl Juodojo penktadienio išpardavimai vis dėlto kenkia verslui ir e. parduotuvės turėtų daugiau dėmesio skirti lojaliems klientams, o ne vienkartiniams impulsyviems pirkėjams ir nuolaidų medžiotojams? Pagalvokite, kaip pirkėjams pranešti apie save, ir būtinai būkite kūrybingi.  

Tai ypač svarbu turint omenyje neseniai įvykusius socialinių tinklų sutrikimus. Būtinai turėkite atsarginį planą, jei panašiai nutiktų išpardavimų laikotarpiu.

8. Pasiūlykite įvairius pristatymo būdus 📦

Tai iš tiesų yra LABAI svarbu. Neskirkite viso savo dėmesio tik prekių pardavimui klientams. Pardavimo kelionė neturėtų būti laikoma baigta tol, kol pirkėjas negauna savo prekių ir nėra jomis visiškai patenkintas.

Šiuo atveju pristatymo procesas yra labai svarbus. Prieššventiniai išpardavimai gali būti įtempti ir painūs ne tik elektroninėms parduotuvėms, bet ir pristatymo paslaugas siūlančioms įmonėms. Todėl neturėtumėte pasikliauti tik viena populiariausia kurjeriu įmone. Populiariausia – šventiniu metu reikš pati užimčiausia.

Tačiau sutarčių pasirašymas su įvairiomis pristatymo įmonėmis gali užtrukti. Todėl Paysera elektroninėms parduotuvėms siūlo vieną įskiepį, skirtą greitai ir lengvai integruoti Lietuvos rinkoje populiariausius kurjerius. Sužinokite daugiau apie Paysera Siuntų pristatymo paslaugą>
#

9. Pateikite specialius pasiūlymus sugrįžtantiems ir nuolatiniams klientams 🤝

Geriausias Juodojo penktadienio rezultatas, gali būti net ne didžiuliai pardavimai ar gautas pelnas, o galimybė pritraukti naujų klientų ir paversti juos lojaliais nuolatiniais pirkėjais. Kaip sakoma, svarbiausia kokybė, o ne kiekybė.

Apsvarstykite galimybę pasiūlyti nuolaidų kuponus kitam apsipirkimui, kuriais pirkėjai galėtų pasinaudoti jau po Juodojo penktadienio išpardavimų, arba pateikite specialius pasiūlymus sugrįžtantiems pirkėjams.

10. Užtikrinkite kokybišką klientų aptarnavimą 💪

Paruoškite savo klientų aptarnavimo komandą įtemptai dienai ar net savaitei. Jei reikia, iš anksto pasirūpinkite papildoma pagalba ir nedelsdami atsakykite į klientų užklausas.

Juodojo penktadienio išpardavimuose daug ką lemia spontaniškas pirkimas, tad jeigu nespėjote pasinaudoti proga – galite pamiršti apie sėkmingą išpardavimą.

Susiję straipsniai

#
Paslaugos

Nauja paslauga: pagrindinės prekių pristatymo įmonės vienoje vietoje

Įmokų surinkimo internetu lyderis Lietuvoje, Paysera, elektroninėms parduotuvėms ir prekybininkams pristato dar vieną privalumą – pagrindines prekių pristatymo įmones vienoje vietoje. Ši paslauga suteiks galimybę net ir smulkiausiems prekybininkams savo e. parduotuvių klientams pasiūlyti prekių pristatymą per populiariausias šalies kurjerių tarnybas.

#
Verslui

7 patarimai, kaip sumažinti pirkinių krepšelio atsisakymą e. parduotuvėje 

Vienas iš elektroninės parduotuvės sėkmės garantų – mažas pirkinių krepšelio atsisakymo rodiklis (angl. abandonment rate). Pirkėjo apsigalvojimą paskutinę minutę gali lemti keli veiksniai, tarp kurių ir tinkamo apmokėjimo bei pristatymo nebuvimas. Gera žinia ta, kad tai yra sritys, kurias gali kontroliuoti pats pardavėjas. Šiame įraše apžvelgsime kelis praktinius patarimus, kaip sumažinti pirkinių krepšelio apleidimą. 

#
Verslui

Top 10 klausimų apie įmokų surinkimą internetu

Perkėlus savo verslą į internetinę erdvę, tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems iškyla daugybė klausimų. Bet juk tai ne verslas, jeigu nieko neparduodate, tiesa? Paysera padeda tūkstančiams e. parduotuvių rinkti mokėjimus internetu iš pirkėjų visame pasaulyje. Tad šiandien atsakysime dažniausius jų klausimus.