Резултати от седмицата преди Коледа: по-малко плащания с карти, скок в електронната търговия

Данните на финансовите институции, обработващи плащания, показват, че след затварянето на по-голямата част от магазините, които продават стоки, които не са от първа необходимост, по време на карантината, пикът на Коледното пазаруване се прехвърли онлайн. Електронните магазини чупят рекордите този декември .

Verslo žinios, 30.12.2020 г. Прочетете статията...

Paysera представи Apple Pay на своите клиенти

Както се посочва в прес съобщението, дружеството за електронни пари Paysera LT представи на своите клиенти Apple Pay - начин за плащане, който помага на клиентите да избягват предаването на тяхната разплащателна карта на друго лице, докосването на физически бутони или размяната на пари, и използва силата на iPhone за защита на всяка транзакция .

Delfi.lt, 09.12.2020 г. Прочетете статията...

Добрата коледна търговия се прогнозира въз основа на продажбите по време на Черния петък

В търговския сектор, който страда от последиците от пандемичните ограничения, онлайн търговията става все по-важен баланс на физическата търговия. Данните на банките и търговците показват, че най-големите сезонни разпродажби са били добри през последния Черен петък .

Verslo žinios, 05.12.2020 г. Прочетете статията...

Данни за търговия: Черният петък се премести онлайн

По-голямата част от наемателите участваха в кампании за на Черния петък, организирани от търговски центрове, но броят на посетителите беше по-малък с почти наполовина, в сравнение с миналата година. Данните на платежния процесор Paysera LT, предлагащ възможността за получаване на електронни плащания в повечето литовски електронни магазини, показват, че през този ден изхарчените суми онлайн от балтийските потребители са почти удвоени.

Verslo žinios, 01.12.2020 г. Прочетете статията...

Тази година купувачите по време на Черния петък изхарчиха два пъти повече пари в електронните магазини, в сравнение с миналата година

Черният петък, една от най-големите разпродажби в западния свят, тази година се фокусира върху онлайн търговията поради ситуацията с COVID-19. Купувачите, които искаха да избегнат тълпите във физическите магазини, наводниха балтийските онлайн магазини и похарчиха два пъти повече, отколкото през последния уикенд на ноември 2019 г., изчисли Paysera LT - доставчик на платежен портал, който дава възможност на онлайн магазините да получават електронни плащания от купувачите в повечето литовски електронни магазини .

M360, 30.11.2020 г. Прочетете статията...

Мобилното приложение на Paysera продава физическо злато на стойност 1,4 милиона евро през първите два месеца

Paysera, която започна да търгува с физическо злато в края на септември, което е необичайно за финтех компаниите, в рамките на два месеца продаде златни кюлчета и монети на стойност над 1,4 милиона евро  .

Finextra, 27.11.2020 г. Прочетете статията...

Paysera прогнозира, че оборотът от Черния петък за електронните магазини ще бъде с 50% по-висок, в сравнение с този през 2019 г.

Черният петък, една от най-големите кампании за продажби в западния свят, ще бъде малко по-различна тази година в Балтийските страни поради ограниченията на COVID-19, но все още толкова интензивна, както винаги. Според платежния процесор Paysera, обемът на електронната търговия през миналия, обикновен, уикенд вече е надхвърлил продажбите от миналогодишния уикенд на Черния петък .

М360, 25.11.2020 г. Прочетете статията...

Paysera продължава да се разширява на Балканите: стартира в Албания

Основаната в Литва мрежа за електронни разплащания Paysera се разширява в Албания. Paysera Albania, третата компания от мрежата на Paysera на Балканите, стартира дейност в столицата Тирана.

Delfi.lt, 18.11.2020 г. Прочетете статията...

Paysera пристъпва към търговия с физическо злато

За разлика от други fintech компании, Paysera LT ще търгува с реални кюлчета и монети, а не с единици от този благороден метал, продавани на борсите. Купувачите ще могат да съхраняват златото, закупено чрез мобилното приложение, в трезори на компанията, да го изтеглят от централата на дружеството или да поръчат доставка до своя дом.

Finextra, 25.09.2020 г. Прочетете статията...

Paysera започва да търгува със злато

Дружеството за електронни пари Paysera LT започна да търгува със злато. За разлика от други fintech компании, Paysera LT ще търгува с реални кюлчета и монети, а не с единици от този благороден метал, продавани на борсите, както се посочва в прессъобщението на компанията.

Delfi.lt, 23.09.2020 г. Прочетете статията...

Билетите се купуват тук и сега, но събитията не винаги се посещават

От месец септември ограниченията за броя на участниците на събития бяха премахнати, но хората продължават да са с повишено внимание при закупуването на билети, тъй като няма гаранции, че събитието ще се проведе в действителност. Организаторите на събития и дистрибуторите на билети търсят начини да разсеят страха.

Verslo žinios, 12.09.2020 г. Прочетете статията...

Paysera става официален платежен оператор на Shopify

Paysera стана официален платежен оператор на Shopify - компанията интегрира възможността за разплащания през платежната система на Paysera.

The Paypers, 17.08.2020 г. Прочетете статията...

Paysera става официален платежен доставчик на Shopify

Една от най-популярните платформи за електронна търговия - Shopify, използвана и от литовските електронни магазини, интегрира възможността за плащане чрез Paysera.

Verslo žinios, 13.08.2020 г. Прочетете статията...

Да се стартира или да не се стартира fintech компания по време на рецесия?

Microsoft, IBM, HP, Disney, FedEx, 3M. Какво е общото между тези компании? Те започнаха своя бизнес по време на рецесия.

Delfi.en, 08.08.2020 г. Прочетете статията...

Fintech мечтите се сблъскват с вътрешната банкова политика

Все още си спомням вълнението и очакването, завладели Fintech пазара преди прилагането на Втората директива за платежни услуги (PSD2) от правителството. Fintech компаниите очакваха светът да бъде по-красив, тревата да бъде по-зелена.

Verslo žinios, 01.08.2020 г. Прочетете статията...

Мрежата за електронни плащания Paysera навлиза в Косово

Мрежата за електронни плащания Paysera обяви, че разширява дейността си и в Косово, като позволява редуцирани такси за трансфери и не начислява такси за заверяване.

The Paypers, 29.07.2020 г. Прочетете статията...

Инфлуенсърите продължават да пренасочват своята дейност към електронната търговия, предлагайки лични продукти: какво означава това за другите бизнеси?

Влиянията с армии от последователи, които са свикнали да печелят от реклама и продажба на чужди стоки, все по-често започват да предлагат свои собствени стоки и услуги.

М360, 23.07.2020 г. Прочетете статията...

Тазгодишните музикални фестивали станаха концерти и ние така или иначе сме щастливи

Карантината беше особено жестока към организаторите на събития и билетните компании. Въпреки това времето не беше изгубено: бяха създадени нови продукти за продажба на билети, които все още се използват дори след карантината.

Verslo žinios, 15.07.2020 г. Прочетете статията...

Колко струва бизнесът на Paysera?

Първото в Литва дружество за електронни разплащания Pazsera е оценено на стойност 60 милиона евро от основните си акционери.

Verslo žinios, 20.06.2020 г. Прочетете статията...

Амбициите на Paysera: международна експанзия, преустановени банкови планове и възможен лиценз за финансово посредничество

Първото в Литва дружество за електронни платежни услуги, което се опитва да въведе финансови технологии в по-малко финансово грамотни страни, храни дълбока убеденост по отношение на най-старите начини за запазване на стойността - златото, като обособява сейф за съхранение на злато в хранилището си в гр. Вилнюс.

Verslo žinios, 17.06.2020 г. Прочетете статията...

Marius Pareščius поема грижата за развитието на Paysera в чужбина

От 1-ви юни Marius Pareščius ще отговаря за развитието на групата Paysera в чужбина. Той е назначен за вицепрезидент по развитието на Paysera LTD.

Verslo žinios, 01.06.2020 г. Прочетете статията...

Печалбата на Paysera LT се увеличи с 5%

Дружеството за електронни разплащания Paysera генерира през 2019 г. 2,02 млн. евро нетна печалба, което е с 5% повече в сравнение с 2018 г.

Verslo žinios, 19.05.2020 г. Прочетете статията...

Разпространители на билети: броят на онлайн събитията се е увеличил 3 пъти по време на карантината

Карантината принуждава провеждането на събития да се ориентира към онлайн среда. Система за издаване на билети Paysera Ticket отбеляза, че броят на онлайн събитията се е увеличил 3 пъти.

Made in Vilnius, 11.04.2020 г. Прочетете статията...

Част от офис сградата на „Paysera LT“ се използва за съхраняване на хранителни запаси по време на карантината

Тъй като карантината в Литва беше удължена до 13 април, повече частни фирми обединяват усилията си и се опитват да помогнат не само на служителите си, но и на други хора, медици и НПО в нужда.

15min.lt, 02.04.2020 г. Прочетете статията...

Paysera започва да посредничи в търговията със злато

Литовската платежна институция Paysera предоставя на своите клиенти възможност да търгуват със злато. Скоро се очакват сребро и платина.

Verslo žinios, 31.02.2020 г. Прочетете статията...

Paysera: с 30% нарастна броят на новооткритите електронни магазини по време на карантина

След обявяването на карантината много компании трябваше да преоценят своите бизнес модели и да преминат към електронна търговия.

Verslo žinios, 30.03.2020 г. Прочетете статията...

Paysera удължава ексклузивното споразумение с доставчика на платежни услуги Contis за допълнителни 3 години

Европейският доставчик на платежни услуги Contis обяви днес подновяването на партньорството си с Paysera за още три години.

The Fintech Times, 10.03.2020 г.  Прочетете статията...

ТОП работодатели за 2019 г. – Paysera

В началото на годината CVOnline.lt обяви ТОП работодателите за 2019 г. - компании, които получиха най-много внимание от кандидатите. Този път нека Ви представим ТОП работодателя Paysera.

apiedarba.lt, 27.02.2020 г. Прочетете статията...

Литовската платежна система Paysera следи растежа на клиентите от Латвия и планира да кандидатства за лиценз в страната

Щателният преглед на финансовия сектор редовно се споменава в заглавия и официални изказвания през последната година. Беше изяснено, че са необходими промени, за да се осигури стабилен и прозрачен финансов сектор и да се предотврати прането на пари и финансирането на тероризма.

Forbes, 21.02.2020 г. Прочетете статията...

Плащане за комунални услуги: начин да спестите пари

Плащането на сметки може да бъде главоболие. Всеки, който има финансови отговорности, търси най-удобния, бърз и евтин начин за плащане на всички сметки за комунални услуги.

TV3.lt, 21.02.2020 г. Прочетете статията...

Paysera LT увеличава своите печалби с една пета

Литовската Fintech компания Paysera LT миналата година реализира 2,3 млн. нетна печалба, което е с 20% повече в сравнение с 2018 г.

Verslo žinios, 30.01.2020 г. Прочетете статията...

Новини от Paysera: даряване чрез мобилно приложение

Мобилното приложение Paysera въвежда нова функционалност - от сега нататък можете да дарите на неправителствена организация с няколко клика

Vakarų ekspresas, 30.12.2019 г. Прочетете статията...

5 млн. евро са похарчени по време на най-големите разпродажби за годината

Подготвихме някои статистически данни за най-големите разпродажби в света през тази година - Черен петък и Кибер понеделник. Според данните на системата за електронни плащания Paysera, общата сума, изразходвана през тези дни, достига почти 5 млн. евро.

15min.lt, 04.12.2019 г. Прочетете статията...

Нова тенденция в сферата на соларната енергия: непромишлените компании се присъединяват към списъка с клиенти

Дори и без подкрепа от страна на правителството, все по-голям брой непромишлени компании избират да произвеждат електрическа енергия от възобновяеми източници. Тази година компанията I + D Energias Lietuva ще инсталира слънчеви панели за финансовите и търговски компании Paysera LT и UAB Aibės prekyba.

Delfi.lt, 28.11.2019 г. Прочетете статията...

Услугата на Paysera за получаване на плащания сега обхваща почти 70% от Европа

Paysera подписа споразумение за сътрудничество с шведската платежна система Trustly. Това разшири територията на получаване на плащания за клиенти на Paysera, които отсега нататък могат да получават плащания в 20 страни в Европа, както е посочено в прес съобщението.

15min.lt, 03.10.2019 г. Прочетете статията...

Paysera предлага плащания чрез Google Pay и Samsung Pay

Компанията Paysera LT обяви, че нейните платежни карти Visa вече могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay. Това дава възможност на клиентите да плащат за услуги, като просто поставят своя смартфон над четец. Интеграцията с Apple Pay също се очаква в близко бъдеще.

Verslo žinios, 26.09.2019 г. Прочетете статията...

Paysera планира да стане банка: подготвя документи за лиценз

Дружеството за електронни пари Paysera не се отказва от плановете си да стане банкова институция и вече подготвя документи за получаване на лиценз.

Lrytas.lt, 08.09.2019 г. Прочетете статията...

Имигранти и емигранти се връщат, за да работят в международната компания

Клонът на платежната система Paysera в гр. Алитус вече навършва 5 години. Десетки жители на Алитус вече са намерили своето място тук, като преди това са опитали късмета си в чужбина или в по-големи литовски градове.

Alytausgidas.lt, 21.08.2019 г. Прочетете статията...

Визията на Paysera: свят, в който електронните плащания нямат граници - интервю с Костас Норейка

Един от основателите и основни акционери на Paysera, Костас Норейка, говори за развитието на компанията до момента и стремежа към иновации в B2B електронните плащания.

The Paypers, 04.06.2019 г. Прочетете статията...

Географска експанзия на бизнеса. Какъв е ключът към успеха?

С разрастването на пазара на електронни плащания със сигурност се появяват възможности за развитие; успехът обаче не се ограничава само до предпочитан пазар. Костас Норейка от Paysera споделя своя опит.

The Paypers, 07.06.2019 г. Прочетете статията...

3 тенденции за иновации в плащанията, които ще се развиват в електронната търговия

Електронната търговия се разраства бързо, като се очаква световните продажби да достигнат 4 трилиона долара през 2020 г. Еволюцията в електронната търговия може частично да се припише и на развитието на финансовите технологии (fintech), като електронни портфейли, нови опции за плащане, покупки чрез приложения, както и peer-to-peer кредитиране и плащания (като Venmo и дори Facebook cash).

Forbes, 26.05.2019 г. Прочетете статията...

Paysera обявява плановете си - специализирана банка и експанзия в чужбина

Литовската капиталова компания Paysera, предоставяща платежни услуги, проучва възможностите си в чужбина. Компанията, която току-що издаде дългови инструменти за малки инвеститори, планира да създаде специализирана банка и да разшири дейността си в чужбина чрез споразумения за съвместна дейност.

15min.lt, 19.04.2019 г. Прочетете статията...

Преводите чрез Paysera по време на празничните дни ще се изпълняват както обикновено

По време на официални празници клиентите на системата за електронни разплащания Paysera ще имат възможност да изпълняват преводи както обикновено.

Delfi.lt, 18.04.2019 г. Прочетете статията...

"Paysera LT" се мести в новозакупена офис сграда в Каролинишкес

"Paysera LT" - дружеството, управляващо платформа за международни разплащания, е закупило офис сграда в Каролинишкес, наречена "Trapeze", където планира да премести своите офиси, които до момента ползва под наем.

Verslo žinios, 08.04.2019 г. Прочетете статията...

Съдът удовлетвори жалбата на Paysera във връзка със спора с Централна банка на Литва

Инструкцията на Надзорния орган на Централна банка на Литва относно неправилно изчислените капиталови изисквания на платежната система Paysera е обявена за невалидна, информира компанията.

Delfi.lt, 29.04.2019 г. Прочетете статията...

Paysera ще сподели печалба с хиляди частни инвеститори

Литовската платежна система Paysera и crowdfunding платформата Desico подписаха споразумение за сътрудничество, което дава възможност на физически лица да придобият дългови инструменти на Paysera, обвързани с бъдещите резултати на дружеството.

The Baltic Times, 21.04.2019 г. Прочетете статията...

Vytenis Morkūnas. Работна ваканция ("workation"): струва ли си или не?

Напоследък все по-голям брой компании практикуват така наречените работни ваканции, по време на които се опитват да съчетаят работата и почивката в страни с приятен климат. От гледна точка на служителя мотивацията изглежда голяма - кой не би искал да замени офиса с няколко седмици под палмите? Въпреки това, работната ваканция за работодателя е много повече, отколкото може да изглежда на пръв поглед.

Delfi.lt, 08.03.2019 г. Прочетете статията...

Paysera започна да оперира в Естония

Онлайн платформата за електронни разплащания Paysera започна да развива своята дейност и в Естония. В гр. Талин вече е открит център за обслужване на клиенти, а търговският отдел ще започне дейността си тази пролет.

Delfi.lt, 15.02.2019 г. Прочетете статията...

Приходите на "Paysera" нарастват с 39%

Дружеството за електронни разплащания „Paysera” повиши приходите си миналата година с 39%, до 10,6 млн. евро.

Verslo žinios, 08.01.2019 г. Прочетете статията...

Организирате събитие? Това е, което трябва да знаете

Планирането на събитие може да бъде приятно и гладко, когато знаете основните правила. Какво препоръчват да се вземе предвид опитните организатори на събития?

Lrytas.lt, 15.12.2018 г. Прочетете статията...

Търсите служител? Вижте дали Вашите ценности съвпадат

Хората са най-ефективният ресурс за растежа на фирмата. Ето защо една от основните задачи и предизвикателства на бизнес предприемачите е да създадат мотивиран екип. Какви основни принципи трябва да се вземат предвид при набирането на екип и какви грешки трябва да се избягват, за да бъдат служителите лоялни и готови да постигнат общи цели?

Lrytas.lt, 03.12.2018 г. Прочетете статията...

”Paysera LT”, повишавайки приходите си с 47%, печели по-малко

Доставчикът на платежни услуги “Paysera LT” UAB спечели два пъти по-малко през миналата година, въпреки че приходите нараснаха с 47%.

Verslo žinios, 22.05.2018 г. Прочетете статията...

Най-мотивиращи фактори в работата: това не е заплатата

Хората са най-ефективният ресурс за растежа на фирмата. Ето защо една от основните задачи и предизвикателства на бизнес предприемачите е да създадат мотивиран екип. Какви основни принципи трябва да се вземат предвид при набирането на екип и какви грешки трябва да се избягват, за да бъдат служителите лоялни и готови да постигнат общи цели?

Delfi.lt, 03.12.2018 г. Прочетете статията...

Как да преценим дали електронният магазин е надежден?

С нарастването на популярността на електронната търговия нараства конкуренцията в сектора и се отварят нови електронни магазини. Тези промени не само увеличават предлагането, но и създават нови рискове, се казва в прессъобщението. Как може начинаещият купувач в онлайн магазин да знае, че избраният магазин е надежден? В тази статия представители на електронния магазин “Pigu.lt” и платежната система “Paysera” дават полезни съвети за безопасно онлайн пазаруване.

Delfi.lt, 12.05.2018 г. Прочетете статията...

Paysera няма да ползва "празници" за паричните преводи

Нито една от търговските банки и кредитните съюзи няма да изпълнява парични преводи между различни кредитни институции по време на големите празници. Някои хора обаче няма да се притесняват за "празниците" на паричните преводи: Paysera твърди, че техните клиенти ще могат да превеждат пари между различни кредитни институции.

Kreditai.Info, 2017 12 22 Прочетете статията...

В навечерието на "Черния петък": 3 стъпки за сигурно онлайн пазаруване

С наближаването на Коледа треската за подаръци бе белязана и от разпродажбите по време на Черния петък, който става все по-популярен в Литва и се разпространява и в сектора на електронното пазаруване. С всяка изминала година все повече хора се насочват към разпродажби в Интернет, търсейки евтини и бързи подаръци.

TV3.lt, 2017 11 22 Прочетете статията...

Тъмната страна на криптовалутите или нещата, за които техните поддръжници не говорят

Все повече и повече хора в Литва и по целия свят вярват в бъдещето на криптовалутите като "Bitcoin" или "Ethereum". Масмедиите често гледат на криптовалутите в положителна светлина, а статиите за нарастващата стойност на виртуалните валути или тяхното използване, за да привлекат инвеститорски капитал, вече не изненадват. Но дали криптовалутите наистина са бъдещето, за което мечтаем?

Verslo žinios, 2017 10 12 Прочетете статията...

"Paysera" увеличи уставния си капитал и се готви да стане банка"

Литовската компания за разплащателни услуги "Paysera" увеличи уставния си капитал от 431 хиляди на 3 милиона евро и се готви да стане банка.

15min.lt, 2017 10 03 Прочетете статията...

Приходите на "Paysera" се увеличиха с 52%

Литовското дружество "Paysera", което предоставя финансови услуги, реализира печалба от почти 3,6 милиона евро през първата половина на годината. Това е с 52% повече, в сравнение със същия период на миналата година, когато печалбата достигна 2,36 милиона евро.

Verslo žinios, 2017 08 31 Прочетете статията...

Телефонен номер не само за разговори, но и за парични преводи

Литва направи още една стъпка в областта на мобилните плащания, като укрепи лидерската позиция в областта на финансовите технологии в региона. Отсега нататък не е нужно да помните или да търсите дълги номера на сметки, за да направите или да получите паричен превод. Всичко, което е необходимо, е телефонен номер.

TV3.lt, 03 08 2017 Прочетете статията...

Банковите услуги по телефона се изкачват на върха

Последните проучвания показват, че все повече европейци плащат чрез мобилни устройства, а финансовите компании (Fintech) печелят пазарен дял.

Delfi.lt, 2017 06 20 Прочетете статията...

Paysera Tickets обра лаврите на престижни награди

Престижните награди "Услуга на годината 2017" оцениха и почетоха изключителните бизнес постижения. Paysera Tickets бе призната и наградена като най-продаваната за годината за своята система за издаване на билети на принципа на самообслужване.

Elektronika.lt, 2017 05 26 Прочетете статията...

Проучване: онлайн пазаруване за литовците - всеки ден има значение

Електронната търговия играе все по-важна роля в ежедневието, както се вижда от последните данни от 2017 г. от изследването на Masterindex.

LRT.lt, 2017 04 25 Прочетете статията...

Литовците са пред латвийците и естонците по отношение на ежедневното онлайн пазаруване

Електронната търговия в ежедневието придобива все по-важна роля, както е отразено в неотдавнашните данни от изследването "2017 Masterindex" и статистиката на Paysera за получаване на плащания.

Delfi.lt, 2017 04 25 Прочетете статията...

„Paysera“ е сред надеждните партньори, според Централна банка на Литва

Предоставяните от банките услуги "Bank Link", които в момента най-често се използват за плащане на стоки в електронните магазини, имат повече алтернативи. Централна банка на Литва предостави разрешение на "Paysera" да предлага услуга за иницииране на плащания (PIS) и да действа в съответствие с принципите на добрата практика.

Verslo žinios, 2017 04 25 Прочетете статията...

„Paysera Tickets“ представи сайт за издаване на билети на принципа на самообслужването

Системата за разпространение на билети „Paysera Tickets“ представи нова възможност за организаторите на събития. Създаден е уеб сайт на самообслужване, позволяващ създаването и управлението онлайн на събития.

Lrytas.lt, 2017 04 19 Прочетете статията...

„Paysera" реализира печалба, възлизаща на 461.000 EUR

Финансовата технологична компания „Paysera“ UAB през миналата година реализира печалба 461.000 евро. За сравнение, през 2015 г. печалбата възлизаше на 69.000 EUR.

Verslo žinios, 2017 04 10 Прочетете статията...

„Fintech“ компаниите ще предизвикат революция в банковите услуги?

С нарастващата конкуренция на пазара на платежни услуги по-голям пазарен дял получават "Fintech" компаниите. Изглежда конкуренцията за банките не е само в платежните и кредитните пазари.

Elektronika.lt, 2017 02 15 Прочетете статията...

Paysera въвежда нов метод за теглене на пари в брой

Платежната система Paysera е решила да разшири своята мрежа за теглене в брой. Според компанията това е взето в светлината на все още значителната нужда на литовците от парични средства в брой.

TV3.lt, 07 02 2017 Прочетете статията...

"Pigu.lt" и "Paysera" стават партньори

Най-големият електронен магазин в Литва "Pigu.lt" разширява своите възможности чрез внедряване на бързо развиващия се начин на плащане "Paysera", както гласи прессъобщението.

Alfa.lt, 12 01 2017 Прочетете статията...

VŽ сравнява цените на банковите пакети

От 1-ви февруари всички банки ще трябва да предложат пакет от основни услуги за фиксирана месечна такса. Съгласно указанията на Централна банка на Литва (LB), той не трябва да струва повече от 1,5 EUR. Да, има банки, които са намалили сумата наполовина или дори повече. Останалите първоначално предлагат по-скъпи планове, но обещават да намалят цените от 1-ви Февруари.

Verslo žinios, 25 12 2016 Прочетете статията...

Какво трябва да знаете при покупка на коледни подаръци онлайн?

Пестейки време и пари, все по-голям брой хора избират да купуват коледни подаръци онлайн, но понякога доставените продукти разочароват и не отговарят на очакванията. За да се избегне това, Вие не само трябва да познавате основните принципи на безопасни покупки онлайн, но също така и да сте наясно с правата си.

Lrytas.lt, 13 12 2016 Прочетете статията...
 

Как да отворим електронен магазин за ден? (6)

Отварянето на електронни магазини става все по-лесно: без дълги и сложни процедури, скъпи услуги за програмиране или преговори с банки за платежни методи. Всичко може да бъде направено в рамките на един ден.

Delfi.lt, 23 11 2016 Прочетете статията...

Финансовата грамотност остава ниска

Според статистиката само 4 от 10 литовци са финансово грамотни и могат да вземат финансово правилни решения. В същото време, останалите 6 човека намират за трудно да се справят с финансите.

LŽ, 10 11 2016 Прочетете статията...

"Paysera" повиши печалбата си 7 пъти и се подготвя за строителството на офис

Дружеството за електронни пари UAB "Paysera LT" през първите девет месеца на настоящата година е спечелило 7 пъти повече, отколкото за цялата изминала година.

Verslo žinios, 27 10 2016 Прочетете статията...

Колко струват банковите услуги в действителност?

Литовците вече не са изненадани от нарастващия апетит на търговските банки, но само малцина знаят колко струват за банките определени услуги, какви такси се начисляват от други институции и къде някои услуги са напълно безплатни.

15min.lt, 27 09 2016 Прочетете статията...

Разследване на "Paysera" разкри измама в голям мащаб

Финансовото дружество "Paysera" наскоро закри сметки на две финансови пирамиди и техните учредители, които са планирали да печелят от измама. Компанията е взела това решение след подробно разследване заради подозрение, предизвикано от бързото и значително нарастване на броя на регистрациите от чуждестранни клиенти.
15min.lt, 2016 09 06 Прочетете статията...

Нов играч на пазара за продажба на билети

Половин-годишната билетна платформа "Paysera Tickets" вече е успяла да завземе от ветераните на пазара част от популярните летни фестивали.
Kauno diena, 22 08 2016 Прочетете статията...

Полезни уроци: как да се пазарува безопасно онлайн?

Със ставащата все по-популярна онлайн търговия се отделя и по-голямо внимание на сигурните онлайн плащания. Дружеството за електронни пари "Paysera" съветва как да се правят безопасни покупки онлайн не само хората, които наскоро са открили електронните магазини, но също така и хората, които вече пазаруват онлайн, но не са се замисляли много за сигурността.

Lrytas.lt, 16 08 2016 Прочетете статията...

5 препоръки за това как да пазарувате безопасно онлайн

Със ставащата все по-популярна онлайн търговия се отделя и по-голямо внимание на сигурните онлайн плащания. Дружеството за електронни пари "Paysera" съветва как да се правят безопасни покупки онлайн не само хората, които наскоро са открили електронните магазини, но също така и хората, които вече пазаруват онлайн, но не са се замисляли много за сигурността.

TV3.lt, 15 08 2016Прочетете статията...

Гигант в сферата на игрите избира литовци

Една от най-големите компании за игри "Wargaming" започна сътрудничество с международната платежна система "Paysera". Белоруското дружеството с годишни приходи, надвишаващи 590 USD, избра "Paysera" като партньор по плащанията в Балтийските държави.

Delfi.lt, 11 07 2016 Прочетете статията...

Автомивки от ново поколение: без пари в брой, без разплащателни карти

За първи път в Литва не е нужно да търсите пари в брой или да вадите разплащателни карти, за да платите на автомивка. Безконтактната автомивка на самообслужване "CWTech", намираща се в гр. Каунас, Ви позволява да измиете колата си, без да я докосвате и да платите през смартфон.

Elektronika.lt, 28 06 2016 Прочетете статията...

Литовските електронни магазини търсят решения за разширяване в чужбина

Нараства броят на литовските предприятия за електронна търговия, които разширяват своята дейност на чуждестранни пазари. Такъв бърз растеж на пазара не е лесна задача за електронни магазини, свикнали да работят с аудитория от по-малко от 3 милиона потребители. Целите, произтичащи от разширяването на дейността извън страната, се обсъждат днес от играчи на пазара за електронна търговия в семинар на тема "Успешно разширяване на електронната търговия на чуждите пазари".

Lrytas.lt, 26 05 2016 Прочетете статията...

В Каунас се плаща с мобилно приложение за действителното време за паркиране

В центъра на град Каунас и на други местни платени паркинги жителите и гостите на града могат да плащат с приложение за смартфон за действителното време за престой на паркинга.

Delfi.lt, 05 05 2016 Прочетете статията...

Литва, Латвия, Естония - един или три отделни пазара?

Какво трябва да знаете и как да се подготвите за онлайн търговията на пазара на Балтийските държави? Тази статия ще Ви запознае с основните разлики между пазарите на Балтийските държави и ще предостави списък от задачи, които да бъдат изпълнени преди да бъде стартиран бизнес в сферата на електронната търговия в страните.

15min.lt, 28 04 2016 Прочетете статията...

"Paysera" се разширява в Латвия - 300 POS терминала за внасяне в брой

Мрежата на "Runpay" терминали из цяла Латвия започна да предоставя нова услуга, която Ви позволява да внасяте пари в брой по сметката си в международната платежна система "Paysera".

Bankai.lt, 19 01 2016 Прочетете статията...

"Paysera" се променя: плащания като в банки

Електронната система за плащания "Paysera" продължава да се изкачва по петите на банките - от вторник клиентите на система ще имат възможност да ползват IBAN сметки. Тя е направила преводите чрез системата толкова прости, както в банките, според прессъобщението на компанията.

15min.lt, 10 11 2015Прочетете статията....

"Paysera" получи IBAN, "MisterTango" също иска

Електронна система за плащания "Paysera" получи стандарта за международен номер на банкова сметка. Той е поискан и от "MisterTango", предоставящ платежни услуги.

Verslo žinios, 22 03 2016 Прочетете статията...

"Paysera" предизвиква ветераните на билетния пазар

Пазарът е признат за твърде пренаселен за 4 играчи, но EVP показа, че вече имат най-скъпия инструмент, необходим за дейността - платежна система.

Verslo žinios, 28 12 2015 Прочетете статията...

Обявен е победителят за най-добрата електронна услуга

В конкурса за "Най-добра електронна услуга" Paysera победи всичките състезатели. Повече от 80 услуги, които не само улесняват ежедневието, но и помагат да се спестят време и пари, се състезаваха за титлата.

Delfi.lt, 23 11 2015 Прочетете статията...

"Paysera" предлага безплатни преводи

Paysera предложи на всички свои индивидуални клиенти да извършват преводи в евро безплатно. "Ние се надяваме да се доближим до ситуацията в Скандинавските страни, където 90% от всички плащания се извършват по електронен път.

Verslo žinios, 12 11 2015 Прочетете статията...

Всичко, за което трябва да платите, е мобилен телефон с Интернет връзка

Чрез QR кодове ние ще бъдем в състояние да плащаме за комунални и други услуги: Интернет, телефон, застраховки... Този метод на плащане не само е безплатен, но също така е много бърз и удобен - за да платите сметката, нямате нужда нито от пари в брой, нито от разплащателна карта, нито от компютър.

15min.lt, 10 11 2015 Прочетете статията...

Дълбоко в дебрите на банкирането: "Paysera" издава разплащателна карта

От сега нататък клиентите на Paysera могат да поръчат карта Visa. "Това е подразбираща се стъпка, тъй като плащанията с телефон все още не са налични навсякъде и клиентите се нуждаят от алтернатива. Изпълнението на тази идея е наложило инвестиция от страна на Дружеството в размер на около 70 000 евро.

Verslo žinios, 04 11 2015 Прочетете статията...

"Paysera" срещу банките: предлага разплащателна карта

"Банките трябва да се ангажират повече в бизнес кредитирането и оценката на риска, докато обменът на информация, какъвто в действителност са паричните преводи, трябва да се остави на други участници на пазара. По този начин аз вярвам, че в тези области ние ще бъдем в състояние да се конкурираме с банките."

Delfi.lt, 04 11 2015 Прочетете статията...

Паркинг и пътни такси - със съвременни платежни инструменти

"Paysera", заедно с компанията, инсталираща системите за паркиране "Softra", е подобрила решението и е предложила да се плаща за паркиране, без да напускате колата.

15min.lt, 02 11 2015 Прочетете статията...

Една карта - много функции. Кога ще дойде във Вилнюс?

"Paysera" е създала платежни решения за такава карта. Предвижда се, че картата за жител на Вилнюс или друга карта ще се превърнат в платежни инструменти в училищните бюфети. Учениците не трябва да носят пари в брой. Родителите просто ще зареждат известна сума по картата и ученикът, използвайки технологията NFC (Near Field Communication), ще плаща с нея чрез прокарване на картата през специален четец.

15min.lt, 26 10 2015 Прочетете статията...

Забравете за паролите. "Селфита", сърдечен ритъм, емотикони и други лични идентификационни нововъведения

"Поради лесната употреба, нарастващ брой от участниците на пазара разширяват дейността си и в света на смартфоните. Paysera отдавна предлага на своите клиенти прости и бързи плащания чрез мобилен телефон - чрез сканиране на QR код или просто чрез посочване на email адреса или телефонния номер на получателя."

15min.lt, 19 10 2015 Прочетете статията...

Как работят партньорските програми и колко може да спечелите от тях?

"Активните Интернет потребители в Литва отдавна са наясно с партньорските програми и често си сътрудничат с чуждестранни фирми. Paysera е готова да плати на своите помощници 10% от приходите, генерирани от препоръчаните клиенти."

15min.lt, 13 10 2015 Прочетете статията...

Валутен пазар. Особености в Литва и в чужбина

В сравнение с търговските банки в Литва, най-благоприятният валутен курс се предлага от международната платежна система "Paysera". Валутата в системата се обменя по сметката, а не в брой. И понеже валутата се обменя по електронен път, подобни операции могат да се изпълняват 24/7, включително и през почивните дни или празници.

15min.lt, 05 10 2015 Прочетете статията...

"Paysera" разширява партньорската си мрежа в Латвия

"Клиентите на Paysera от сега нататък могат да теглят или внасят пари в седем точки на продажба (POS) на партньора на " Paysera" в Латвия - "Money Express "в Рига.

Verslo žinios, 28 09 2015 Прочетете статията...

Как да плащате за стоки и услуги по-евтино и по-лесно?

Бизнесмените, които трябва да изпълняват много плащания, преводи и получават много входящи плащания от много и различни клиенти, се оплакват от неудобните и скъпи банкови преводи. Paysera предлага алтернатива на банковите услуги.

Delfi.lt, 29 09 2015 Прочетете статията...

Алтернатива на традиционните заеми - P2P кредитиране

"Peer to peer" кредитиране, когато хората, които биха искали да заемат пари и хората, които могат да предоставят заем, са събрани на едно място, набира популярност в целия свят. Литва не е изключение. "Savy" и "FinBee" си сътрудничат с Paysera, за да осигурят бърз паричен превод към получателя на заема.

15min.lt, 25 09 2015 Прочетете статията...

Плащания чрез SMS съобщения. Тенденции в Литва и в чужбина

SMS плащанията улесняват процеса - купувачът не трябва да мисли за кодове за електронно банкиране и дълги процедури, свързани с плащането, когато трябва да се попълнят куп полета. Плащанията чрез SMS съобщения са особено лесни, когато използвате услугата на Paysera за получаване на плащания.

15min.lt, 07 09 2015 Прочетете статията...

Предизвикателствата и новите възможности пред продажбата на билети

Paysera представя съвременна система и мобилен телефон за проверка на билети и счетоводство - Paysera Tickets. Системата позволява не само да съхраните закупените билети в мобилния си телефон, но също и да ги проверите с него. Организаторите на събития, които избират Paysera Tickets, спестяват значителни суми, събирани от други системи за издаване на билети.

15min.lt, 31 08 2015 Прочетете статията...

Избор между разнообразни начини на плащане

"При плащане чрез Bank link клиентите обикновено плащат около 0,23 EUR за трансфера. От друга страна, подобни плащания чрез "Paysera" са не само безплатни, но също така и клиентите получават до 1% от стойността на покупката като автоматична отстъпка от продавача, предоставена от системата "Paysera". Търговецът също плаща по-малко от стандартните 2% или 3%, таксувани от банки."

15min.lt, 4 08 2015 Прочетете статията...

Как да отворим електронен магазин в рамките на 10 минути?

Можете да създадете електронен магазин само за 10 минути. Използвайки популярните системи за управление на съдържание можете да събирате плащания с Paysera плъгин. Всеки търговец ще намери приемливи начини на плащане.

15min.lt, 17 08 2015 Прочетете статията...

Как се осъществява надзор над финансовите институции? (От гледната точка на обект на надзор )

Централна банка на Литва извършва надзор на всички финансови институции в Литва. Само малцина знаят как се проверяват институциите и как надзорният орган се подготвя за това. Paysera споделя своя опит.

15min.lt, 10 08 2015 Прочетете статията...

Какво означават SEPA, IBAN и SWIFT и какво трябва да знаем за тях?

От 2016 г. Литва се присъединява към системата SEPA, стандартизирайки електронните плащания в рамките на Европейския съюз. След като се присъедини към SEPA, номерът на Paysera сметката също ще бъде налице във формат IBAN.

15min.lt, 03 08 2015 Прочетете статията...

Революция на парите и финансовите операции. Електронни пари

Paysera е първото дружество за електронни пари в Литва. Как са започнали и как се е развила финансовата екосистема - прочетете в статията.

15min.lt, 27 07 2015 Прочетете статията...

Чрез "Paysera" – най-големият брой операции в чуждестранна валута в Литва

С услугите, предоставяни от международната платежна система Paysera, могат да се извършват парични операции в повече от 30 валути към всички държави по света. Постоянно нарастващият брой клиенти позволява да са конкурентни на търговските банки на пазара на обмяна на валута и международни преводи.

15min.lt, 28 05 2015 Прочетете статията...

"Login 2015": обявени са победители на Литовските Интернет награди

Най-голямата конференция в Балтийските страни LOGIN награди системата за електронни плащания Paysera за номинацията "Електронни услуги или продуктов уеб сайт“.

Delfi.lt, 09 05 2015Прочетете статията...

Литовци на Световния конгрес по мобилните технологии

Paysera, която участва в Световния мобилен конгрес вече от няколко години, не само отговаря на настоящите и търси нови партньори и клиенти, но също така изпробва най-новите мобилни телефони, използвайки мобилното приложение Paysera.

TV3.lt, 03 03 2015 Прочетете статията...