Të gjitha postimet në blog

Pse bllokohet ose kufizohet llogaria ime Paysera?

account is restricted

Nëse ndonjëherë e keni llogarinë tuaj të kufizuar ose edhe të mbyllur nga një kompani të cilës ia keni besuar paratë - ju e dini se sa zhgënjyese mund të jetë. Edhe ne, ndërsa jemi në anën tjetër të tryezës, e kemi shumë bezdi të bllokojmë llogaritë e klientëve tanë dhe gjithmonë bëjmë më të mirën për t'u siguruar që është absolutisht e nevojshme. E megjithatë, është diçka që të gjithë institucionet financiare ndonjëherë duhet të bëjnë për të kujdesur për sigurinë e klientëve të tyre dhe njerëzve në përgjithësi.

Ne shpesh shohim njerëz që diskutojnë këtë temë në forume të ndryshme si dhe në mediat sociale, kështu që ne vendosëm t'ju japim disa njohuri pse disa njerëz e shohin llogarinë e tyre Paysera të bllokuar ose të kufizuar.

Kërkesat ligjore për ne

Paysera është një institucion i licencuar i parave elektronike. Kjo licencë na lejon t'u shërbejmë klientëve dhe t'u sigurojmë atyre shërbime të ndryshme, nga llogaritë personale dhe të biznesit deri te kartelat, mbledhja e pagesave ne dyqanet elektronike, dhe më shumë.

Sidoqoftë, me një fuqi të madhe vjen përgjegjësia e madhe. Dhe kështu, kompania jonë duhet të ndjekë shumë rregulla dhe kërkesa nga rregullatori ynë - Banka Qednrore e Kosovës, si dhe partnerët tanë, siç është ofruesi i kartelës së pagesave Contis, dhe rregulloret ndërkombëtare si p.sh. rregullat e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit

Por, për ta sqaruar - nëse shihni se llogaria juaj është e kufizuar, nuk do të thotë domosdoshmërisht se ne dyshojmë për përfshirjen tuaj në pastrim parash ose aktivitete të tjera të paligjshme.

Mund të jetë që ju nuk na siguruat të gjithë informacionin e nevojshëm që kërkohet nga klientët tanë brenda një periudhe të caktuar kohe ose që informacioni i dhënë ishte i sajuar - që do të thotë që marrëveshja e shërbimit është prishur. Dhe kështu ne bëjmë atë që duhet të bëjnë të gjitha bankat në situata të tilla - kufizojmë llogarinë.

account is blocked

E kufizuar, e mbyllur, e bllokuar dhe e ngrirë - cili është ndryshimi?

Të gjitha këto fjalë nuk tingëllojnë mirë. Sidoqoftë, disa prej tyre nuk do të thotë një lamtumirë e përhershme, ndërsa të tjerët e bëjnë këtë.

Llogaria është e kufizuar

Në shumë raste, llogaria e kufizuar do të thotë që një bankë mund të dyshojë në disa aktivitete të paligjshme të lidhura me llogarinë tuaj. Jo domosdoshmërisht duhet të jeni ju që keni gabim. Ne mund të vërejmë një aktivitet të pazakontë në llogarinë tuaj, dhe për këtë dëshirojmë të sigurohemi që jeni me të vërtetë ju që po përdorni fondet.

Mosdhënia e detajeve të nevojshme mund të rrisë vetëm dyshimin për aktivitete të dyshimta. Ne mund të presim ID tuaj, dokumentet e kompanisë (nëse keni një llogari biznesi), KYC (Njihni Klientin tuaj) pyetësorin, informacione në lidhje me origjinën e fondeve tuaja, etj.

Kontrolloni llogarinë tuaj, emailin tuaj (përfshirë dosjen SPAM) dhe duhet të shihni një mesazh nga ne. Ndiqni udhëzimet me kujdes dhe siguroni gjithçka që kërkohet, dhe nëse nuk kemi më pyetje, llogaria juaj do të jetë aktive për një ose dy ditë.

#

Llogaria është e mbyllur

Nëse përpiqeni të identifikoheni në llogarinë tuaj Paysera dhe nuk mundeni - është e mundur që llogaria juaj të jetë mbyllur. Raste të tilla janë të rralla dhe ekzekutohen vetëm kur janë të nevojshme. Kjo do të thotë që ju nuk i jeni përmbajtur marrëveshjes sonë të shërbimit - mbase keni ndarë llogarinë tuaj me njerëz të tjerë, keni gënjyer për aktivitetet tuaja financiare ose për identitetin tuaj, e keni përdorur llogarinë për të tregtuar kripto valuta, ose edhe më keq - keni përdour llogarinë për aktivitete të paligjshme dhe mashtrime.

Nëse keni pasur para në llogarinë tuaj që ju përkisnin juve (nuk janë tërhequr nga njerëzit e tjerë) ne do t'i kthejmë ato tek ju ose në llogarinë që ju kanë dërguar paratë pasi të na jepni detajet e nevojshme, para se të mbyllni llogarinë tuaj. Në këtë pikë, ju do të kufizoheni nga përdorimi i shërbimeve tona financiare.

Fonde të ngrira ose të rezervuara

Mungojnë informacionet. Është e mundur të zbulohet se vetëm një nga transferet tuaja u ndalua përkohësisht - rezervuar ose ngrirë siç e quajnë disa njerëz. Institucionet financiare mund ta bëjnë këtë kur ndonjë informacion në lidhje me transferin mungon ose shkakton dyshime shtesë. Ne mund të kërkojmë më shumë detaje në lidhje me marrësin, origjinën e parave ose qëllimin e pagesës. Pra, sa më shumë informacione të jepni kur plotësoni formularin e transferit - aq më pak ka mundësi të shkaktojë ndonjë telashe në të ardhmen.

Shmangia e taksave dhe shpërndarja e informacionit. Ka arsye të tjera që një pagesë ose fonde të caktuara të vihen në pritje. Si një institucion financiar që operon gjerësisht, Paysera është pjesë e sistemit PLAIS ( Sistemi i Infomimit për Kufizimin e Parave të Gatshme ). Është një sistem lituanez për ndarjen e informacionit që bashkon bankat, përmbaruesit, institucionet tatimore dhe institucionet e tjera përkatëse.

Edhe pse ky sistem është Lituanez, institucionet si pjesa e Inspektorati Shtetëror i Taksave informacione (të tilla si fakti që një person i caktuar ka një llogari me ne) midis organizatave ekuivalente në vendet e tjera. Prandaj, nëse dikush po shmang pagesën e taksave ose diçka të ngjashme, ne ose ndonjë bankë tjetër e këtij personi mund të marrim një urdhër për të mbajtur pagesa të caktuara. Dhe pastaj i shihni si të rezervuara ose të ngrira.

#

Mbledhja e pagesave. Nese jeni duke mbledhur pagesa, ju mund të shihni disa transaksione të rezervuara. Të gjitha llojet e mundshme të pagesave që rezervohen janë të shënuara në uebsajtin tonë

Kur mbledhni pagesa në internet, shumicën e kohës ju do të merrni pagesën menjëherë kur blerësi të përfundojë porosinë. Sidoqoftë, nëse blerësi paguan me kartelë ose, për shembull, mbulon faturën në një kiosk fizike, atëherë ju do të shihni se pagesa e tyre është e rezervuar. Kjo do të thotë që ata kanë paguar tashmë për porosinë dhe mallrat mund t'u dërgohen atyre por ju do të jeni në gjendje t'i përdorni këto fonde vetëm kur partneri (për shembull kioska ose ofruesi i kartelës së debitit) na i lëshon ato fonde. Një rezervim i tillë mund të zgjasë normalisht deri në 3 ditë, megjithëse nganjëherë është çështje orësh. 

Detaje të pasakta. Ndonjëherë, natyrisht, transferi shfaqet si i rezervuar nëse keni futur numrin e gabuar të llogarisë së marrësit. Kontrolloni dy herë dhe anuloni pagesën nëse është e nevojshme. Nëse nuk është kështu dhe na duhen edhe disa informacione - ju do të kontaktoheni nga ekipi përgjegjës.

E bllokuar

Ky term përdoret më rrallë dhe më së shumti vlen për kartelën tuaj. Nese kartela juaj Visa është bllokuar - kjo mund të nënkuptojë që ju keni shkelur rregullat e kartelës dhe ne nuk mund t'ju sigurojmë më këtë shërbim.

Ju gjithashtu mund ta bllokoni kartelën vetë - për shembull, nëse e humbni ose dyshoni se dikush tjetër e di PIN-in tuaj ose detaje të tjera të rëndësishme. Nëse keni bllokuar kartelën tuaj - mund të porosisni një të re përmes e-banking në internet ose në aplikacionin mobil .

Pse është e kufizuar llogaria ime Paysera?

#

Arsyet më të zakonshme:

1. Pasaporta ose ID nuk ofrohen
Nëse tashmë keni një llogari Paysera, por ID-ja ose pasaporta juaj nuk janë më të vlefshme, do t'ju kërkohet të përditësoni këto dokumente ndërkombëtare. Nëse nuk e bëni këtë brenda periudhës së dhënë - llogaria juaj do të kufizohet derisa të na siguroni informacionin e nevojshëm.

2. Dokumentet (biznesit) nuk ofrohen
Nëse jeni një kompani dhe, kur ju pyeten, nuk jeni në gjendje të siguroni dokumente në lidhje me burimin e fondeve tuaja ose përfituesve përfundimtarë në kohë - llogaria juaj mund të kufizohet derisa ta bëni këtë. Këto dokumente duhet të jenë zyrtare dhe ne duhet të jemi në gjendje t'i verifikojmë ato duke përdorur burime të tilla si qendra juaj e regjistrit kombëtar ose diçka e ngjashme.

3. Përdorimi i llogarisë për kriptovalutat
Kur hapni një llogari Paysera, ju pranoni termat dhe kushtet tona, njëra prej të cilave është të mos përdorni shërbimet tona për tregtinë e kriptovalutave. Nëse edhe pas paralajmërimit ju vazhdoni aktivitete të tilla - ne do të kufizojmë hyrjen tuaj në shërbimet tona financiare. Ne jemi të hapur për këtë kufizim që nga fillimi, kështu që ju lutemi, mos u përpiqni ta mashtroni sistemin dhe ta bëni. 🕵️‍♀️

4. Informacion i pasaktë për aktivitetet tuaja
Jini transparent për atë që bëni dhe nga merrni normalisht fonde, na jepni informacion të plotë dhe të saktë. Nëse shkruani se jeni student por vërejmë se po merrni shuma të mëdha parash nga njerëz të ndryshëm - do ta konsiderojmë të dyshimtë dhe do t'ju kërkohet të jepni më shumë informacione. Prandaj, bëjeni më mirë që nga fillimi për të mos u ballafaquar me ndonjë shqetësim më vonë.

5. Sigurimi i shërbimeve financiare pa dijeninë dhe pëlqimin tonë
Nëse kompania juaj, pasi hapi një llogari biznesi Paysera, ndryshon shërbimet që ofron - ne duhet të jemi të informuar për këtë. Për shembull, nëse filloni të merreni me financa, do të duhet t'ju japim pëlqimin shtesë për të përdorur shërbimet tona. Lista e plotë e shërbimeve që e kërkojnë këtë është renditur në marrëveshjen e shërbimit

6. Përdorimi i serverave të përfaqësimit për t'u identifikuar në llogari
Përdorimi i shërbimeve të përfaqësimit nuk është në kundërshtim me rregullat tona. Sidoqoftë, nëse përdorni një anonim, mund ta gjeni veten të paaftë të identifikoheni në llogarinë tuaj Paysera. Përndryshe, do të na duket e dyshimtë të shohim se po hyni nga një pjesë tjetër e botës sa herë që përdorni llogarinë.

7. Përdorimi i përbashkët i hyrjes/fjalëkalimit me palët e treta
Mos e ndani llogarinë tuaj me të tjerët dhe mos lejoni që njerëzit e tjerë të hapin një llogari në emrin tuaj. Është kundër rregullave tona dhe do të dëmtojë më shumë emrin tuaj sesa personin që do të përdorë llogarinë tuaj. Personi që përdor llogarinë nën emrin tuaj mund t'ju shkaktojë probleme serioze duke ju marrë borxh, duke marrë kreditë, duke marrë historinë tuaj mjekësore, duke porositur shërbime të ndryshme nga institucionet shtetërore, si dhe duke nënshkruar dokumente nën emrin tuaj. Prandaj, ju duhet të jeni personi i vetëm që ka qasje në të dhe nëse mendoni se dikush tjetër mund të dijë detajet tuaja të hyrjes, duhet t'i ndryshoni ato menjëherë.

Nëse llogaria juaj është e kufizuar ose e mbyllur - lexoni përsëri me kujdes termat dhe kushtet tona për të parë se cila është arsyeja për këtë. Përveç kësaj, shikoni për mesazhet nga ne dhe mos harroni të kontrolloni SPAM tuaj. Përndryshe, gjithmonë mundeni kontaktoni neve vetë. 

Sidoqoftë, është gjithmonë më mirë të mos e arrini këtë hap dhe nëse e bëni - përpiquni të siguroni të gjithë informacionin sa më shpejtë që mundeni, kështu që ne mund t'ju lejojmë të përdorni përsëri shërbimet tona plotësisht.

KYC pyetësori

Të gjithë ata që regjistrohen për të qenë klientët tanë duhet të plotësojnë të ashtuquajturën pyetësorin e KYC (Njihni klientin tuaj). Dhe po, ne e lexojmë atë. Duhet vetëm një minutë për t'u plotësuar dhe nëse jepni të gjitha informacionet e nevojshme do të jeni në gjendje të përdorni menjëherë llogarinë tuaj.

Sigurohuni që të përshkruani aktivitetin tuaj sa më saktë që të jetë e mundur, në mënyrë që të mos kemi nevojë t'ju dërgojmë ndonjë pyetje vijuese. Mund të duhen deri në 5 ditë për të kontrolluar pyetësorin dhe ne zakonisht kërkojmë ta përditësojmë çdo vit ose nëse ndodhin ndonjë ndryshim i madh.

#

Sa zgjat kufizimi?

E gjitha është në duart tuaja! Nëse siguroni të gjitha dokumentet dhe informacionet e nevojshme, kufizimi mund të hiqet po atë ditë. Sidoqoftë, nëse llogaria juaj është e kufizuar ose pagesa juaj është e rezervuar dhe nuk bashkëpunoni - mund të duhen javë, madje muaj - derisa të përgjigjeni në të gjitha pyetjet që na duhen për të vazhduar.

Si mund ta shmangni atë?

Përmbaju rregullave. Sinqerisht, është aq e thjeshtë sa kaq. Mos vononi të plotësoni pyetësorin tuaj KYC, siguroni dokumentet që ne kërkojmë, jini transparent për aktivitetet tuaja dhe thjesht mos gënjeni.

Nëse kur bëni një pagesë më të madhe shkruani vetëm numrin e faturës - nuk na thotë asgjë. Bashkangjitni faturën në transfer. Por nëse në faturë thuhet vetëm se shuma paguhet për "Shërbimet IT sipas marrëveshjes", kjo gjithashtu nuk është e mjaftueshme, do të duhet të kemi edhe marrëveshjen. Mendoni për këto paraprakisht dhe të gjitha transaksionet do të kalojnë normalisht, brenda momenteve.

Gjithashtu, mos bëni shaka. Paysera është një ekip njerëzish argëtues dhe të lumtur, megjithatë, kur bëhet fjalë për para dhe rregulla - ne e mbajmë atë serioze. Pagesat për "armë dhe trëndafila" dhe "mcksmaeoromksmkc" (letra të rastit) mund dhe do të mbahen. Pra, le të kursejmë kohën e njëri-tjetrit.

A do t’i humbni paratë tuaja?

Jo. Përveç nëse nuk jane të tuajat. Nëse keni kryer mashtrim ndaj personave të tjerë dhe ata na kanë kontaktuar me prova, paratë do t'u kthehen viktimave.

Nëse do të ishte një shkelje e thjeshtë e rregullave të tjera, ne do t'ju kthejmë paratë para se të mbyllni llogarinë tuaj. Vlen të përmendet se ne mund të kthejmë para në llogarinë TUAJ bankare. Nuk mund të jetë i një të afërmi apo i një shoku.

Ne gjithmonë bëjmë më të mirën për të qenë transparentë, si dhe të drejtë me klientët tanë. Sinqerisht shpresojmë se nuk do të gjendeni kurrë në një situatë ku duhet të lexoni të gjitha këto për të kuptuar pse llogaria juaj u mbyll, pasi gjithashtu nuk na pëlqen t'u themi lamtumirë klientëve tanë. Sidoqoftë, për të mbrojtur ju dhe të tjerët, procedura të tilla ndonjëherë duhet të merren në Paysera, si dhe në çdo institucion tjetër financiar.

Nëse keni pyetje më shumë - lexoni rreth procedurat e KYC "Njihni klientin tuaj" në faqen tonë të internetit, si dhe pyetjet e bëra shpesh për këtë çështje.