Visos kategorijos
Paslaugos

Google Pay ir Samsung Pay Lietuvoje

Google Pay Lietuvoje

Dar visai neseniai Google Pay oficialiai pradėjo veikti ir Lietuvoje. Apie Samsung Pay jokių naujienų negirdėti. Vis dėlto, didelė dalis Paysera klientų jau daugiau nei metus naudoja mobiliuosius mokėjimus ir palieka savo kerteles namuose. Tad, ar Google Pay veikia Lietuvoje? Kaip prisidėti Visa kortelę? Ir kaip mobilieji mokėjimai keičia mūsų įpročius?

Google Pay Lietuvoje

Lapkričio 17 dieną Google Pay papildė savo palaikomų šalių sąrašą Lietuva, Latvija, Estija, Rumunija, Bulgarija, Olandija, Graikija, Vengrija, Austrija ir Portugalija.

Vis dėlto jau nuo 2019-ųjų rudens Visa mokėjimo kortelių tiekėjas, Jungtinės Karalystės įmonė Contis, yra atlikęs integraciją su Google Pay, kas reiškia, kad Paysera klientai jau seniai gali prisidėti kortelę prie Android telefonuose naudojamos mobiliųjų atsiskaitymų programėlės.

Nepaisant to, kai kuriose šalyse Google Pay programėlės iš Play Store parsisiųsti negalima iki kol šalis netampa oficialiai palaikoma Google Pay. Lietuva – jau tokių šalių sąraše, tačiau programėlės dar teks palaukti.

Bet nors iki šiol Google Pay programėlės Lietuvoje parsisiųsti ir negalima, Paysera mobiliosios programėlės naudotojai kortelę prie Google Pay gali pridėti tiesiai iš Paysera programėlės. Šią integraciją Paysera atliko 2021-aisiais, kas įgalino tūkstančius klientų atsiskaityti milijonuose parduotuvių telefono prilietimu.

Visa mokėjimo kortelių turėtojai kitose šalyse, pavyzdžiui, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ukrainoje ar Jungtinėje Karalystėje, sėkmingai naudojasi visomis Google Pay funkcijomis ir gali Google Pay parsisiųsti ir iš Google Play Store.

Samsung Pay Lietuvoje?

Tuo tarpu Samsung Pay kol kas veikia tik keliose šalyse Europoje ir kituose žemynuose. Visa kortelių turėtojai Prancūzijoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje ar Rusijoje jau gali prisidėti kortelę ir prie Samsung Pay.

Samsung Pay Lietuvoje, deja, vis dar nepasiekiama, nebent kliento telefonas pirktas kitoje šalyje ir programėlė telefone jau yra.

Mobilūs mokėjimai – kas tai?

Mobilūs mokėjimai – tai galimybė atsiskaityti už prekes ar paslaugas savo išmaniuoju įrenginiu, pridedant jį prie bekontakčio atsiskaitymo aparato.

Galima sakyti, tai tas pats, kas atsiskaityti bekontakte mokėjimo kortele, tik pridedi ne kortelę, o išmanųjį įrenginį – telefoną ar laikrodį. Vis dėlto, mokėjimo kortelės svarba labai didelė – būtent mokėjimo įstaiga turi būti atlikusi integraciją su mobiliojo mokėjimo programėle, kad visas procesas vyktų sklandžiai. Paysera tokią integraciją jau yra atlikusi tiek su Google Pay, tiek su Samsung Pay bei Apple Pay programėlėmis.

Atsiskaitymas su Google Pay

Norint atsiskaityti savo išmaniuoju (jis, beje, turi palaikyti NFC funkciją, angl. Near Field Communication), reikia atsisiųsti norimo mokėjimo būdo mobiliąją programėlę, užsiregistruoti ir su ja susieti savo mokėjimo kortelę. Kortelę galima pridėti ir iš savo mokėjimo įstaigos programėlės. Jei ji turi šią funkciją – prie kortelės matysitie skatinamąjį mygtuką pridėti kortelę.

Į mobiliujų mokėjimų būdų apžvalgą nesileisime – yra ne vienas, jau sėkmingai tą padaręs, pavyzdžiui, 🔎 CNET, tačiau pasakysim, kad šitie mobilūs mokėjimai netrukus užvaldys pasaulį. 80 proc. europiečių jau dabar be vargo naudojasi elektronine bankininkyste, nemaža dalis jų jau išmėgino ir mobiliuosius atsiskaitymus. Visuotinis karantinas šį progresą tik dar pagreitins.

Susiję straipsniai

#
Paslaugos

Visa kortelė jau ir Apple Pay!

Geros žinios Apple fanams – nuo šiol galite pridėti savo Visa korteles prie Apple Pay. Jau kurį laika Apple Pay buvo viena labiausiai mūsų klientų laukiamų funkcijų, tad džiaugiamės pagaliau išpildydami visų prašymus. Tie, kuriems Apple Pay nėra naujiena – greičiausiai jau žinote, ką daryti. Kiti – skaitykite toliau.

#
Paslaugos

Dar daugiau spalvų!

2019-ųjų rudenį pasitikome su daugiau mėlynos spalvos. Sakome, kad spalvų mums negana ir pristatome ne tik naujo dizaino, bet ir kelių skirtingų spalvų mokėjimo korteles. Visa kortelių spalvų gama netrukus susidės net iš 6 spalvų! 🥳🎨

#
Features

Paysera rolls out 24/7 client support in English

From March 1, Paysera clients will be able to reach out to client support in English all day, every day. The consultations will be carried out via phone, email, and the live chat feature on the website.