Asmeniniai finansai

Metas apsaugoti savo pinigus – metas auksui!

Lapkritis 2020 • 2 min.
Auksas ir infliacija

Puodelis kavos 70-aisiais kainavo maždaug 20 centų, šiandien – daugiau kaip 1,50 EUR. Tuo pat metu aukso uncijos kaina buvo vos 200 EUR, šiandien uncija kainuoja aštuonis kartus daugiau ir viršija 1600 EUR. Svarstote, kas bendro tarp šių skirtingų prekių? Infliacija.

Auksas – saugus prieglobstis nuo infliacijos

Tiek pasiturintys žmonės, tiek pelningos įmonės nuolatos ieško įvairių būdų, kaip apsaugoti savo pinigus nuo infliacijos. Kol vieni renkasi investuoti juos į nekilnojamąjį turtą ar vertybinius popierius, kiti prisibijo rizikos prarasti santaupas ir renkasi laiko išbandytą pinigų vertės išsaugojimo būdą – auksą.

Nors aukso kaina kinta kasdien, ilgalaikėje perspektyvoje (10-20 metų) auksas yra mažai rizikos turinti investicija. Tauriojo metalo kaina išlaiko kylančią tendenciją, kadangi yra tiesiogiai proporcinga infliacijai – kuo infliacija didesnė, tuo didesnė ir aukso kaina.

Atkreipkite dėmesį, jog terminą „investicija“ naudojame siekdami pabrėžti aukso vertės išsaugojimo savybes, o ne spekuliacines tauriojo metalo galimybes. Kadangi aukso kaina veikiama kitų veiksnių nei, pavyzdžiui, akcijų ir obligacijų kainos, auksas tampa populiaria portfelio diversifikacijos priemone, naudojama ne tik įmonių ir fizinių asmenų, bet ir centrinių bankų visame pasaulyje.

#

Auksas prieinamas visiems

Infliacija paveikia visus, tik vieni iš to pasipelno, kiti – nukenčia. Todėl tikime, jog auksas taip pat turėtų būti prieinamas visiems. Kalbėdami apie auksą, neturime omenyje močiutės paliktus auksinius auskarus ar baltąjį auksą iš lombardo – turime omenyje fizinį, tyrą investicinį auksą.

Per Paysera mobiliąją programėlę visi Paysera klientai (o klientu galima tapti nemokamai) gali įsigyti ne tik fizinio aukso monetas bei luitus, bet ir mažesnes jų dalis vos už kelis eurus. Suteikdami galimybę pirkti fizinį auksą dalimis, priartiname visus žmones prie galimybės išsaugoti savo pinigų perkamąją galią ir apsaugoti santaupas nuo infliacijos ar ekonominės krizės.

Infliacija atima iš neapsiskaičiusiųjų ir duoda išprususiems.

Venita VanCaspel

Susiję straipsniai #
#

Izvēlieties ZELTU! Iegādājieties to tiešsaistē, izmantojot Paysera

Zelta tirdzniecība pēdējos mēnešos tiek bieži apspriesta ziņās. Tā cena katru dienu palielinās un pārdošanas apjomi pieaug, jo pastāv bažas par ekonomisko krīzi. Tāpēc mēs esam vēl priecīgāki visiem mūsu klientiem piedāvāt iespēju iegādāties zeltu tiešsaistē.

Septembris 2020 • 5 min lasījums

#

Kāpēc mans Paysera konts ir bloķēts vai ierobežots?

Mēs bieži redzam šo tēmu apspriestu dažādos forumos, kā arī sociālajos medijos, tāpēc nolēmām sniegt ieskatu par to, kāpēc dažiem Paysera klientiem konts ir bloķēts vai ierobežots.

Augusts 2020 • 9 min lasījums

#

Kā droši pirkt un pārdot, izmantojot darījuma kontu?

Ikreiz, pērkot vai pārdodot kādus dārgus priekšmetus vai pakalpojumus, obligāts ir pirkuma līgums, par kura neatņemamu sastāvdaļu arvien vairāk kļūst kopīga darījuma konta atvēršana.

Augusts 2020 • 4 min lasījums

APIE

Paysera – tai Lietuvos banko licencijuota elektroninių pinigų įstaiga veikianti tarptautiniu mastu. Savo klientams Paysera siūlo įvairias paslaugas nuo asmeninės ir verslo sąskaitų atidarymo internetu iki patogios mobiliosios programėlės, debetinės kortelės ir įmokų surinkimo elektroninėse parduotuvėse.
Skaityti daugiau.