Visos kategorijos

Daugėja ukrainiečių, kurie nori atsidaryti sąskaitą ES

#
Finansinių technologijų bendrovė Paysera pastebi augantį Ukrainos piliečių susidomėjimą sąskaitomis Europos Sąjungoje. Nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios bendrovė sulaukė daugiau nei 500 ukrainiečių paraiškų atidaryti sąskaitą.
“Šiuo metu į mus daugiausia kreipiasi ukrainiečiai, kurie likus kelioms dienoms ar savaitei iki Rusijos invazijos atvyko į ES dirbti arba iš anksto saugodamiesi agresijos. Žmonių, kurie paliko Ukrainą prasidėjus Rusijos agresijai, kol kas mažuma. Visgi, nėra abejonės, kad sąskaitų poreikis bėgantiems nuo karo augs, kai į Lenkiją, Lietuvą ar Rumuniją atvykę žmonės ateis į migracijos tarnybas gauti leidimo gyventi ES”, -  sako Gintautas Mežetis, Paysera generalinis direktorius. 
Pasak jo, Paysera ir iki šiol buvo draugiškas finansų partneris atvykstantiems dirbti ar studijuoti į ES - vien Ukrainos klientai bendrovėje turi per 60 tūkst. sąskaitų. 
Jungtinių Tautų pabėgėlių organizacija atkreipia dėmesį, kad banko sąskaita yra neatidėliotinas prioritetas pabėgėliams, nes neturėdami banko sąskaitos jie negalėtų gauti finansinės pagalbos, įsidarbinti ar apmokėti sąskaitų.
Paysera primena Ukrainos piliečiams ir verslui netaikanti mokėjimo kortelės išdavimo mokesčio (kortelė siunčiama į ES/EEE valstybes) ir kompensuojanti pervedimus į Ukrainą. Sąskaita atidaroma nemokamai. Kad atsidarytų Paysera sąskaitą nereikia vykti į aptarnavimo centrą - tai galima atlikti, naudojantis programėle.
Ukrainos Nacionalinis bankas 2021 m. „Paysera“ įtraukė į Ukrainos mokėjimų sistemų registrą. Tai leido „fintech“ bendrovei pradėti megzti santykius su vietiniais bankais – atsidaryti sąskaitą, atlikti sistemų integraciją, pradėti pervedimus tarp sąskaitų skirtinguose Ukrainos bankuose (dar nepradėta).
Paysera yra lietuviško kapitalo fintech bendrovė, įkurta 2004 m. Vilniuje. Per Paysera programėlę ir e. bankininkystę klientai pernai pervedė 6,5 mlrd. Eur, arba 38 proc. daugiau nei metais anksčiau. Padedanti priimti mokėjimus 13 tūkst. e. parduotuvių įvairiose šalyse, bendrovė yra viena didžiausių nebankinių mokėjimo operatorių Baltijos šalyse. Mokėjimų surinkimą kortelėmis, per bankus, fintech bendroves, tarptautines atsiskaitymo sistemas Paysera siūlo 20-yje Europos šalių. Istoriškai bendrovė yra pirmoji elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje, licenciją gavusi 2012 m.