Visos kategorijos
Visuomene

Karjeros galimybės su Paysera: Marijaus sėkmės istorija

Marijus Plančiūnas, Deputy CEO at Paysera, shares his career success story
Photo: DELFI
„Darbo vieta yra tokia, kokią ją patys sukuriate“ – šis pasakymas geriausiai apibūdina darbą Paysera. Netikite? Tada leiskite jums pristatyti Marijų Plančiūną – vieną iš mūsų žvaigždžių, neseniai paaukštintą iki Paysera generalinio direktoriaus pavaduotojo. Pasiruošę sužinoti, kodėl verta pradėti savo karjerą Paysera?

Ar gali trumpai pasidalinti savo karjeros žingsniais Paysera nuo pirmųjų savo pareigų?

Žinoma. Pirmąsias mano pareigas, kurias užėmiau ir kurias tebeužimu, iš esmės, būtų galima pavadinti „generalinis viso ko direktorius“ – jos susijusios daugiausia su informacinių technologijų sritimi. Jei rimtai, tai mano pirmosios pareigos buvo „IT paslaugų vadovas“, tam tikra prasme, viso informacinių technologijų skyriaus vedlys ir (ar) mentorius. Vėliau pareigų pavadinimai keitėsi, tačiau idėja išliko ta pati – įvairių metodikų ir praktikų pagalba padėti Paysera informacinių technologijų departamentui augti.

Kokie pagrindiniai veiksniai paskatino tavo karjeros augimą įmonėje?

a) Atsidavimas ir tikėjimas žmonėmis. Visi turėtume klysti, bet tik kartą, o suklydę – pasimokyti. Šie 3 dalykai yra esminiai, būtini ir turėtų vienas kitą papildyti.

b) Praeities užmiršimas. „Balto popieriaus lapo“ principas atveria kelią naujoms perspektyvoms ir, nors tai rizikinga, gali duoti nuostabių rezultatų.

Kaip Paysera palaikė ir skatino tavo profesinį tobulėjimą?

Noriu padėkoti visiems, kurie tikėjo mūsų darbo metodais ir suteikė man bei mano kolegoms laisvę prisitaikyti prie pokyčių verslo srityje . Galimybė eksperimentuoti, taikyti įvairias technikas, permąstyti ir atsisakyti pasenusių, nebeveiksmingų technikų, laisvė klysti tiek man, tiek kitiems leido sukurti puikų paslaugų teikimo modelį, turintį didžiulį augimo potencialą.

Working at Paysera is an opportunity to grow both professionally and personally

Ar gali pasidalinti kokia nors konkrečia patirtimi ar projektų pavyzdžiais, tavo manymu, turėjusiais reikšmingos įtakos tavo karjeros augimui?

Užimdamas tokias pareigas vargiai gali tikėtis pašonėj turėti pavaduojantį vadovą ar kolegą, kuris talkintų reikiamose srityse reikiamu metu. Turėjau galimybę laikinai pabūti informacijos saugumo vadovu auditui, reguliavimo institucijų technologijų vadovu, mūsų įmonės atstovu partneriams ir užėmiau daug kitų pareigų, kurios, tiesą sakant, gana tolimos informacinių technologijų sričiai. Ta patirtis buvo kupina iššūkių, suteikė man daug motyvacijos bei neįkainojamos patirties tolimesnei karjerai.

Ką patartum kitiems, kurie nori pradėti savo karjerą ar kilti karjeros laiptais Paysera?

Įsivaizduokite, Paysera yra įmonė, turinti pakankamą finansavimą veiklai, kontroliuojamą biudžetą pelningiems sprendimams, užtikrina lanksčius, dinamiškus procesus verslo pokyčiams, čia dirba profesionalai ir ekspertai, be to, įmonė yra didelė, tad gali pasiūlyti pareigybių įvairovę – kas gi tai, jei ne svajonių darbovietė? Nebijokite prisijungti, mokytis ir tobulėti kaip specialistas tose pareigose, į kurias jus priėmė, arba, jei norite pokyčių – naujoje pozicijoje.

Ar dirbant Paysera teko susidurti su kokiais nors iššūkiais? Kaip juos įveikei?

Fintech rinka yra sudėtinga – kalbame apie itin reguliuojamą finansų sektorių ir vieną technologiškai pažangiausių internetinių infrastruktūrų. Turime ne tik laikytis reglamentų, skirtų didelėms korporacijoms bei bankams, bet kartu ir išlikti maži bei lankstūs; ne tik išlaikyti itin greitą bei sparčiai vystomą pervedimų infrastruktūrą, bet ir išsaugoti patikimumą, stabilumą, prieinamumą. Būti viso to dalimi – tiesiogiai ir netiesiogiai – ir visa tai suvaldyti buvo iššūkis. Kito pasirinkimo nėra, nes konkurentai tik ir laukia tavo klaidos ar lėtos reakcijos rinkoje.

Tavo nuomone, kokios savybės ar įgūdžiai yra būtini žmogui, norinčiam užimti vadovaujančią poziciją Paysera?

Šis lengvas: pakantumas kritikai ir drąsa.

Pasiruošę pradėti savo karjerą Paysera? Peržvelkite mūsų darbo pasiūlymus ir susisiekime!

Susiję straipsniai

#
Visuomene

Pasaulinė psichikos sveikatos diena: kaip darbuotojų gerove rūpinasi Paysera?

Ar žinojote, kad depresija ir nerimo sutrikimai yra dvi dažniausiai pasitaikančios psichikos sveikatos problemos pasaulyje? Minėdami pasaulinę psichikos sveikatos dieną, norime atkreipti dėmesį į šią sudėtingą temą ir pasidalinti tuo, ką darome, kad Paysera darbuotojai jaustųsi laimingi.

#
visuomene

Susipažinkite su Paysera šunimis

Geriausi žmogaus draugai, ištikimiausi bendradarbiai, daugiausiai dėmesio sulaukiantys Paysera komandos nariai – šunys Paysera biure laukiami visada. Keturkojai kolegos yra neatskiriama mūsų verslo kultūros dalis. Paysera biuras Vilniuje didžiuojasi, kad yra gyvūnams draugiška darbo aplinka, kurioje šunys laukiami visada. Šiame blog’o įraše supažindinsime jus keletu Paysera keturkojų!

#
visuomene

Karjera ir vaikai: kaip tai suderina Paysera darbuotojai?

Dirbate ir auginate vaikus? O galbūt su nerimu planuojate tai ateityje? Paysera maždaug 50 % darbuotojų, tarp jų ir vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai, yra ne tik puikūs specialistai darbe, bet ir atsidavę tėvai namuose. Todėl artėjančių Mamos ir Tėvo dienų proga pakalbinome keletą iš jų apie tai, kaip jiems sekasi atrasti tą tobulą profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą dirbant technologijų srityje.