Visos kategorijos
Visuomenė

Žodžio „ačiū“ galia įmonėje

Saying “thank you” is an important part of company culture at Paysera.
Nuostabus jausmas, kai kažkas tikrai įvertina jūsų sunkų darbą ir suranda laiko pasakyti „ačiū“, tiesa? Galbūt kai kuriems žmonėms atrodo, kad už atliktą darbą užtenka atlyginimo. Tačiau mes nesutinkame. Ištarti gerą žodį užtrunka vos akimirką, tačiau tai padeda kurti stiprius, ilgalaikius darbo santykius. Tad aptarkime mūsų naują iniciatyvą, skirtą skatinti darbuotojus palaikančią darbo aplinką.

„Ačiū“ – daugiau nei žodis

Ar žinojote, kad išreikšdami dėkingumą galite sukelti teigiamas emocijas ne tik sau ir žmogui, kuriam dėkojate, bet ir aplinkiniams? Tikrai taip. Net tie, kurie tik stebi padėkos procesą, pajaučia teigiamą poveikį.

Jei šiek tiek abejojate, užtikriname, kad tai nėra išgalvota teorija, bet 2019 m. patvirtintas mokslinis tyrimas.

Išreikšdami nuoširdų dėkingumą, visiems parodote, kad vertinate jų darbą ir indėlį. Skirdami laiko padėkoti aplinkiniams, tampate pozityvumo švyturiu darbo vietoje. Dėl to jus ne tik vertina kolegos, bet ir tampate labai svarbia visos organizacijos dalimi.

Tikrai ne paslaptis, kad visi mieliau dirba su maloniu ir dėmesingu žmogumi.

Paysera promotes a culture of gratitude and positivity in the workplace.

Sąžiningumas – geriausia politika

Nuoširdumas yra pati padėkos esmė, bet pripažinkime – jo neišgausi prievarta ir nesuvaidinsi. Kalbant apie nenuoširdumą, visi turime šeštąjį jausmą ir dažnai suprantame, kai kažkas malonius žodžius sako tiesiog siekdamas asmeninės naudos.

Paysera tikslas – sąžiningas įvertinimas. Mes žinome, kad mūsų darbuotojai iš tiesų vertina vienas kitą.

Bet gyvenimas būna visoks. Visiems pasitaiko užimtesnių dienų ir tiesiog pamirštame padėkoti, kartais drovimės pasakyti „ačiū“, o kartais tiesiog nerandame tinkamų žodžių tą akimirką. Visko būna ir tai visiškai normalu!

Koks mūsų tikslas? Priminti mūsų komandai apie dėkingumo galią ir suteikti įrankius visiems ją išreikšti. Stengiamės, kad būtų lengva ištarti „ačiū“.

Mūsų veiksmai, kuriais puoselėjame įvertinimo kultūrą

Įvertinimo kultūros puoselėjimas globalioje įmonėje, tokioje kaip mūsų, gali būti nemažas iššūkis. Mūsų komandos nariai dirba 25 šalyse, tad kai kurie mūsų kolegos niekada neturi galimybės susitikti gyvai.

Tad kaip sukurti erdvę, kurioje visi jaustųsi vertinami ir įvertinti? Tai buvo klausimas, su kuriuo susidūrėme, kai nusprendėme pakelti savo įvertinimo kultūrą į aukštesnį lygį.

Atsižvelgdami į tarp mūsų esantį fizinį atstumą, žinojome, kad mūsų įvertinimo pastangos turi būti skaitmeninės. Tad įdiegėme lengvai naudojamą įrankį, kuris leidžia darbuotojams išreikšti padėką savo bendradarbiams vos keliais spustelėjimais. 

Tai ne tik padeda įveikti geografinį atotrūkį, bet ir suteikia drąsos tiems, kurie jaučiasi pernelyg drovūs perduoti savo dėkingumą akis į akį.

What working at Paysera as a global company is like.

Kaip šis įrankis veikia?

Kiekvienas Paysera darbuotojas gali duoti ir gauti įvairaus pobūdžio padėkos ženklelius. Nors visi gali matyti, kokį ženklelį turi darbuotojas, tačiau tik gavėjas gali matyti, kas jam tą ženklelį suteikė.

Kad būtų šiek tiek asmeniškiau, ženklelį skiriantis asmuo gali palikti žinutę ir paaiškinti, kodėl nusprendė suteikti ženklelį būtent tam darbuotojui.

Paysera employees are encouraged to show appreciation to each other to build trust.

Kviečiame išbandyti kartu su mumis

Suprantame, kaip gali būti nemalonu, kai atlikti darbai ir pasiekimai lieka nepastebėti, ir atrodo, kad esate tik dar vienas skaičius įmonėje.

Gal svarstote viską pradėti iš naujo? Visada į savo gretas mielai priimsime entuziazmo kupinus specialistus, kurių vertybės sutampa su mūsų vizija. Jei tai jūs, norime, kad žinotumėte, jog jūsų nuomonė, jūsų indėlis, jūsų unikali asmenybė ir jūsų darbas neliks nepastebėti. Mes mėgstame ne tik girdėti, bet ir sakyti žodį „ačiū“. Peržiūrėkite mūsų darbo skelbimus ir susisiekime!

O pabaigai norime padėkoti, kad radote laiko perskaityti šį blogo įrašą.

Susiję straipsniai

#
Visuomenė

Švenčiame kalbų įvairovę su mūsų daugiakalbiais talentais!

Norime suprasti savo klientų poreikius, o geriausias būdas tai padaryti yra kalbėti jų kalba. Užsukę į mūsų klientų aptarnavimo centrą nenustebkite, jei su jumis pasisveikinsime viena iš 6 kalbų, ir, žinoma, mūsų gimtąja lietuvių kalba. Šiame blogo įraše mūsų kolegos papasakos, kodėl smagu mokėti daug kalbų ir kaip tai padeda darbe.

#
Visuomenė

Karjeros galimybės su Paysera: Marijaus sėkmės istorija

„Darbo vieta yra tokia, kokią ją patys sukuriate“ – šis pasakymas geriausiai apibūdina darbą Paysera. Netikite? Tada leiskite jums pristatyti Marijų Plančiūną – vieną iš mūsų žvaigždžių, neseniai paaukštintą iki Paysera generalinio direktoriaus pavaduotojo. Pasiruošę sužinoti, kodėl verta pradėti savo karjerą Paysera?

#
Visuomenė

Karjera ir vaikai: kaip tai suderina Paysera darbuotojai?

Dirbate ir auginate vaikus? O galbūt su nerimu planuojate tai ateityje? Paysera maždaug 50 % darbuotojų, tarp jų ir vadovaujančias pareigas užimantys darbuotojai, yra ne tik puikūs specialistai darbe, bet ir atsidavę tėvai namuose. Todėl artėjančių Mamos ir Tėvo dienų proga pakalbinome keletą iš jų apie tai, kaip jiems sekasi atrasti tą tobulą profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą dirbant technologijų srityje.