Онлайн обмяна на валута

Валутен калкулатор

Не плащайте повече, отколкото е необходимо, за обмяна на валута и превод на парични средства в чужбина. Използвайте онлайн калкулатора за обмяна на валута на Paysera и вижте най-добрия курс за Вас в реално време. 

Обмяна на EUR в GBP,  USD, PLN и десетки други валути чрез онлайн банкиране или мобилното приложение на Paysera

Тази функция може да бъде ползвана единствено от клиентите на Paysera. Открийте сметка днес и се възползвайте от предлаганите услуги! 

#
#
#

Как да получите най -добрия валутен курс?

Клиенти физически лица

Получете най-добрия курс, предлаган от Paysera, при превалутиране до 500 EUR/месец.

За транзакции, касаещи обмяна на повече от 5000 EUR наведнъж, се прилагат особено изгодни валутни курсове. 

Клиенти юридически лица

Ако Вашата компания обменя повече от 5000 EUR наведнъж, автоматично ще бъде приложен още по-изгоден курс, в сравнение със стандартния.

В случай, че фирмата Ви търгува с чужди държави и ежемесечно обменя по-големи суми - свържете се с нас и ние ще Ви предложим обменен курс, който трудно ще откажете .

Онлайн валутен калкулатор

Проверявайте обменните курсове в реално време и изпълнявайте парични преводи към чужбина 

Обмяна на валута чрез мобилното приложение

Най -добрият начин за обмяна на валута с Paysera е да използвате нашето мобилно приложение, което е безплатно, удобно и лесно за ползване  

1. Отворете мобилното приложение на Paysera. 
2. Отидете на "Преводи". 
3. Изберете "Обмяна на валута". 
4. Въведете валута и сумата, която искате да продадете или купите, и потвърдете. 

Paysera Ви предоставя сметки в различни валути, така че можете да видите всичките си валути на едно място – в мобилното приложение на Paysera

#
#

Обменяйте EUR в GBP, EUR в USD и др.! 

С Paysera можете да обменяте парични средства в почти 30 валути. 

Най-популярните са EUR, GBP, USD, RUB, HUF, RON, BGN и PLN. Поддържаме обаче и по-редки валути, като JPY (японска йена), HKD (хонконгски долар), INR (индийска рупия) и дори XAU (злато) , което не е точно валута, но процесът на покупка функционира по аналогичен начин като стандартна обмяна на парични средства. 

Често задавани въпроси за онлайн обмяна на валута

Получете отговори на въпроси, свързани с превод на пари в чужбина
  1. Сметка. Трябва да бъдете клиент на Paysera , за да ползвате услугата на Paysera за обмяна на валута. Ако все още не сте се регистрирали, изтеглете мобилното приложение и открийте Paysera сметка

  2. Захранване. Нужно е да разполагате с парични средства по сметката си. Можете да захраните сметката, като извършите обикновен банков превод в EUR или генерирате инструкции за захранване, ако желаете да захраните сметката си в друга валута.

  3. Обмяна. Ако имате пари по сметката си и желаете да ги обмените, отворете мобилното приложение, докоснете "Преводи" -> "Обмяна на валута" и изпълнете превалутирането.

  4. Баланс. В случай, че искате да видите баланса по сметката в различни валути в приложението, отидете на главния екран на Вашата платежна сметка и в горната част на екрана плъзнете визуализираната сума на баланса.

Ако искате да изпратите пари в чужбина (например във валута, различна от EUR), можете или да създадете платежно нареждане за превода и да изберете сумата да се превалутира автоматично при изпълнението, или първо да обмените средствата в желаната валута чрез мобилното приложение (или уебсайта) и след това да изпълните превода.

При използването на първия метод системата ще конвертира точната сума, необходима за превода.

Превод на парични средства към чужбина чрез мобилното приложение на Paysera
За да наредите паричен превод чрез мобилното приложение, отидете на "Преводи" -> "Банков превод", въведете данните на получателя, след което изберете сметката и валутата, в която искате да извършите превода. Попълнете останалата необходима информация и потвърдете трансфера. 

Превод на парични средства към чужбина чрез онлайн банкирането на Paysera 
Влезте в bank.paysera.com, от менюто вляво изберете "Преводи" > "Банков превод" и попълнете нужната информация. 

Не забравяйте да изберете желаната валута и сметката, от който искате да изпълните превода.

Да. Можете да конвертирате валута както чрез мобилното приложение на Paysera, така и чрез уеб сайта. 
За да го направите чрез онлайн банкирането, влезте в системата чрез https://bank.paysera.com/bg/login > от менюто вляво изберете "Валута" > "Обмяна на валута" > Изберете сметката, сумата и валутата. Потвърдете превалутирането и средствата ще бъдат видими веднага по Вашата сметка. 

Да! Автоматично се прилага по-добър обменен курс, ако превалутирате наведнъж над 5000 EUR (важи както за физически лица, така и за фирми). А в случай, че постоянно обменяте по-големи суми, може да бъде предложен по-добър курс, след като се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти.