📅 2018, gruodis

Ką dovanų gavo mūsų klientai?



2018-ųjų rugsėjį žengėme svarbų žingsnį – prisijungėme prie SEPA INSTANT, kitaip žinomos kaip momentinių mokėjimų sistemos. Metų pabaigoje žengėme ir extra mylią – šiuos mokėjimus savo privatiems klientams padarėme visiškai nemokamus ir neribotus. Manote, nieko šiais laikais nemokamo nebūna? Patikėkite, būna!


Kadangi momentinių mokėjimų paslauga dar gana naujas reikalas Lietuvoje, daugeliui gali kilti klausimas, kas yra tie momentiniai mokėjimai? Pats terminas lyg ir leidžia suprasti, kad viskas atliekama čia ir dabar – kaip spragtelėjus pirštais – per momentą. Viskas labai panašu! Leiskite truputį detaliau papasakosime :)



Kas tie momentiniai mokėjimai?



Įprasti mokėjimai Europos ekonominėje erdvėje (EEE) vykdomi bendroje mokėjimų eurais erdvėje (SEPA). Šie pervedimai vyksta tik tam tikromis valandomis ir tik darbo dienomis. Mes juos vadiname neskubiais, įprastais arba tiesiog SEPA pervedimais. SEPA INSTANT yra visai kita sistema, tarp kurios narių pervedimai atliekami nuolatos ir akimirksniu – tetrunka kelias sekundes, max minutę. O didžiausias momentinių mokėjimų privalumas yra tai, kad jie vykdomi nuolatos, t. y. 24 valandas 7 dienas per savaitę ištisus metus!


„Didžiausias momentinių mokėjimų privalumas yra tai, kad jie vykdomi nuolatos, t. y. 24 valandas 7 dienas per savaitę ištisus metus“.

Paysera turi puikų vaizdo klipuką, kuris padės dar geriau viską suprasti:




Ką svarbu žinoti?



Galime pakalbėti konkrečiais pavyzdžiais. Nukelsime jus į prabėgusį žiemos šventinį laikotarpį. Didžiųjų švenčių laikotarpiu bankų ir pervedimų sistemų ne darbo dienų gavosi beveik visa savaitė. Paskutinė diena, kurią dar buvo galima spėti padaryti SEPA arba kitaip įprastą pervedimą, buvo 21 d., pentadienis. Be to, tas pervedimas turėjo būti atliktas ne vėliau kaip iki 17 val. Ups, nespėjai? Vadinasi, tavo draugas kūčiukus valgė ne toks laimingas, nes pinigai jį pasiekė tik 27 d., kitą ketvirtadienį. Bet čia tave ištiko momentiniai mokėjimai ir pervedimą draugui padarei Kalėdų rytą ir dar nemokamai – šventės ir jam laimingesnės, ir tau ramesnės. 🙂


Tiesa, jau kaip turbūt supratote, yra vienas momentas. Momentiniai mokėjimai galimi tik tarp tų bankų ar kitų mokėjimų sistemų, kurios yra prisijungusios prie SEPA INSTANT. Lietuvoje mes esame vieninteliai, kurie šiuos mokėjimus vykdo pilnai, t. y. mūsų klientai gali juos tiek patys daryti, tiek gauti. SEB šiuos mokėjimus tik priima, Swedbank tik vykdo, bet kol kas tik app’so beta versijoje. Vadinasi, mūsų klientai Lietuvos mastu momentinius mokėjimus gauna tik iš Swedbank, o siunčia tik į SEB. Europoje prie SEPA INSTANT yra prisijungę daugiau nei 1000 finansinių įstaigų, tad tikėtina, kad momentinį pervedimą bus padaryti lengviau. Geroji dalis ta, kad ši situacija laikina – visų komercinių bankų tikslas šiuos mokėjimus pradėti pilnai vykdyti kuo greičiau (bent jau taip kalba Lietuvos bankas).


Tikimės, kad šventinės mūsų dovanos jums patiko ir momentiniai mokėjimai tuoj taps tokia įprasta praktika kaip durų kilimėlis. Jeigu dar neišbandėte, kviečiame išbandyti!