Asmeniniai finansai

Čia pateikiama informacija aktuali visiems Paysera klientams – pradedant kasdieninių paslaugų naudojimo instrukcijomis, baigiant ypatingais pasiūlymais ir svarbiais pakeitimais.

Kaip pinigų plovimo prevencijos skyrius saugo jūsų finansus

Gavę el. laišką iš pinigų plovimo prevencijos skyriaus tikriausiai nelabai apsidžiaugsite, tiesa? Tačiau jei nevykdote jokios nusikalstamos veiklos, greičiausiai gavote jį todėl, kad iš tikrųjų rūpinamės jūsų finansų saugumu ir norime padėti. Šiame blogo įraše papasakosime apie mūsų pinigų plovimo prevencijos (PPP) skyriaus veiklą ir kaip saugome visų savo klientų finansus nuo sukčių.

#

Ką reikia prisiminti, kol laukiate savo Visa kortelės?

Sveikiname užsisakius Visa mokėjimo kortelę! Esame tikri, kad nekantriai laukiate, kada ją gausite. O kol laukiate, surašėme keletą svarbiausių dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti. Pavyzdžiui, ką daryti, jei kortelė vėluoja, kaip aktyvuoti kortelę ją gavus ir kokių saugumo priemonių galite imtis norėdami apsaugoti savo privatumą. Šiame blogo įraše pateiksime visą su kortele susijusią informaciją, kad jums, gavus kortelę, nekiltų jokių klausimų. Taigi, apžvelkime visą informaciją kartu.

#

Mobiliųjų įrenginių apsauga. Esminiai patarimai jūsų saugumui

Jei prieš 50 metų kam nors būtume pasakę, kad ateityje žmonės viską – nuo žadintuvo iki savo pinigų – turės nedideliame įrenginyje, kuris telpa delne, tikriausiai jie nebūtų patikėję. Tačiau taip ir įvyko. O žinant, kiek daug neskelbtinos informacijos yra saugoma jūsų mobiliajame telefone, itin svarbu užtikrinti jo apsaugą. Šiame blogo įraše mes pasidalinsime esminiais patarimais, kaip užtikrinti mobiliojo įrenginio saugumą.

#

Faktai, kurių nežinojote apie auksą: pokalbis su Pinigų muziejaus atstovu

Nepaisant laiko išbandymų, auksas išlieka itin vertinamu metalu – tiek iš finansinės, tiek iš kultūrinės pusės. Bet ar žinojote, kaip auksas pasiekė Lietuvą? Galbūt smalsu, kaip auksas išgaunamas panaudojant avių kailius? Apie tai ir dar daugiau sužinosite tiesiai iš Pinigų muziejaus atstovo.

#

Mitai prieš tikrovę: visa tiesa apie investavimą

Investavimas dažnai suprantamas klaidingai. Kai kurie jį laiko įtartinai pelninga finansine schema, kiti jį prilygina azartiniams lošimams. Tokie klaidingi įsitikinimai gali atgrasyti daugelį nuo perspektyvių finansinių galimybių, tačiau investavimas nėra toks bauginantis ar rizikingas, kaip gali atrodyti. Išsklaidykime šiuos mitus, kad geriau suprastumėte investavimo esmę!

#

Kaip pakeisti Paysera sąskaitos limitus?

Norite atlikti didelės apimties mokėjimo operacijas ar tiesiog suteikti sau daugiau finansinio lankstumo? Nesvarbu, ar esate privatus, ar verslo klientas, pakeisti Paysera sąskaitos limitus visai nesudėtinga.

#

Kodėl verta apsvarstyti investavimo galimybę?

Nerimaujate dėl infliacijos įtakos jūsų sunkiai uždirbtiems pinigams? Jus domina finansinė nepriklausomybė ir saugi ateitis? Investavimas gali būti atsakymas į šiuos klausimus. Šiame blogo įraše išnagrinėsime priežastis, kodėl turėtumėte apsvarstyti investavimą  ir kaip lengvai investuoti Paysera sąskaitos pagalba.

#

Pametėte savo Visa kortelę? Štai ką reikia daryti

Pametėte savo Visa kortelę arba įtariate, kad kažkas turi jūsų kortelės duomenis? Siekiant užkirsti kelią galimam neteisėtam panaudojimui, svarbiausia skubiai imtis veiksmų. Tačiau nereikia panikuoti. Mes jums parengėme trumpą veiksmų planą, kad galėtumėte greitai apsaugoti pinigus savo kortelės sąskaitoje.

#

Paysera pervedimas sustabdytas? Štai ką reikia žinoti

Paysera pervedimas buvo netikėtai sustabdytas? Sustabdyti pervedimai gali įvykti dėl įvairių priežasčių – nuo klaidų pateikiant pervedimo informaciją iki atitikties problemų. Šiame blogo įraše detaliau panagrinėsime, kodėl Paysera pervedimai gali būti sustabdyti ir kaip galima tai išspręsti. Taigi, apžvelkime problemą kartu.

#

Kaip pasikeisti savo el. pašto adresą, telefono numerį bei persikelti Paysera programėlę į naują telefoną?

Šiais skaitmenizacijos klestėjimo laikais savo finansus valdome per mobiliuosius įrenginius, tam naudojame ir Paysera mobiliąją programėlę. Tačiau kartais mums gali prireikti atnaujinti savo kontaktinę informaciją arba perkelti programėlę į naują telefoną. Jei kaip tik su tokia situacija ir susidūrėte, galite būti ramūs – šiame įraše nurodyti patarimai padės jums pasikeisti el. pašto adresą, telefono numerį ar persikelti Paysera programėlę į naują telefoną.

#

Norite pervesti pinigus į užsienį? Štai ką Paysera gali pasiūlyti

Šiuolaikiniame globalizuotame pasaulyje įprasta dažnai judėti iš vienos šalies į kitą darbo ar asmeninais reikalais, o kartu su tuo atsiranda poreikis pervesti pinigus į užsienį. Jei studijuojate ar dirbate užsienyje, ar tiesiog norite nusiųsti pinigų artimiesiems, Paysera ateis jums į pagalbą. Skaitykite toliau ir atraskite labiausiai jums tinkantį būdą pervesti pinigus į užsienį.

#

3 saugūs būdai atlikti Paysera pinigų perlaidas atsiimant grynaisiais

Pinigų siuntimas artimiesiems neturėtų būti sudėtingas procesas, ypač kai pinigų reikia skubiai. Su Paysera pinigų perlaidas galite atlikti paprastai ir greitai, o jums brangūs žmonės juos galės atsiimti grynaisiais, net jei jie neturi banko sąskaitos. Šiame blog'o įraše pristatysime 3 būdus bei išsamias instrukcijas, kaip atlikti pinigų perlaidas atsiimant grynaisiais.

#

Kaip apsaugoti Paysera Visa kortelės duomenis?

Dėl akivaizdžių priežasčių kiekvienas iš mūsų nori išsaugoti savo Visa kortelės duomenų privatumą. Tačiau kartais net ir patys atsargiausi žmonės atsipalaiduoja ir staiga savo sąskaitoje aptinka atliktus įtartinus pervedimus. Tokia situacija išgąsdintų kiekvieną. Laimei, mes turime gerų žinių – jūs galite užbėgti įvykiams už akių ir net išspręsti jiems jau įvykus. Nesvarbu, ar jūs ieškote išeities iš jau įvykusio pinigų nutekėjimo, ar žvalgotės prevencinių priemonių – mes paruošėme patarimų visiems

#

Kaip padalinti sąskaitą Paysera programėlėje?

Ar prisimenate tuos laikus, kai reikėdavo sukti galvą ir gaišti laiką norint pasidalinti sąskaitą su draugais? Pažangių technologijų dėka šie laikai jau praeityje. Dabar užtenka vos keleto mygtukų paspaudimų telefone, ir net neprireikia apskaičiuoti savo dalies – už jus visą tai atliks Paysera.

#

Kaip sutaupyti pinigų ruošiantis atgal į mokyklą?

Ak taip, mokslo metai grįžo. Ir kartu atsivedė mokslų metų išlaidas. Bet nesijaudinkit! Mes suprantame, kad įsigyti visas reikiamas mokyklines prekes neišleidžiant milžiniškų pinigų nėra taip lengva. Kiekvienais metais su tuo tenka susidurti visiems tėveliams. 

#

5 populiariausi finansinio sukčiavimo būdai: ar jus bandė taip apgauti?

Finansiniai sukčiai tampa vis išradingesni, o aukos savo pinigus sukčiams dažnai atiduoda savo noru – be jokio įsilaužimo ar smurto. Paysera, viena populiariausių įmokų surinkimo partnerių Baltijos šalyse bei tarptautinė finansinių technologijų įmonė, teikianti kasdienių finansų valdymo paslaugas, savo klientams pataria kaip netapti sukčių aukomis. Sužinokite, kokie yra 5 populiariausi triukai, kurių sukčiai griebiasi norėdami išvilioti jūsų pinigus.

#

Kaip atsidaryti Paysera sąskaitą?

Daugelis vis dar galvoja, kad banko sąskaitos atidarymas yra ilgas ir sudėtingas procesas, reikalaujantis stovėti ilgose eilėse, pildyti įvairius dokumentus, o neretai ir mokėti mokesčius. Tačiau viskas yra kitaip, jei norite atsidaryti Paysera sąskaitą – visus reikiamus veiksmus atliksite internetu itin greitai bei patogiai. Sekite toliau nurodytus žingsnius ir atsidarykite sąskaitą dar šiandien NEMOKAMAI. 

#

Populiariausios internetinės paieškos užklausos apie Paysera

Ar kada nors ieškojote informacijos apie Paysera internete? Sužinokite, ar jūsų klausimas yra vienas iš dažniausiai užduodamų internete. Atsakymai į populiariausius klausimus – tiesiai iš Paysera komandos!

#

Kaip netapti internetinių sukčių auka? 

Nesvarbu, šiandien balandžio 1-oji ar ne – internetiniai sukčiai negaišta laiko veltui. Paysera nuolat moko bei informuoja savo klientus, kaip išlikti atsargiems ir išvengti finansinių sukčių. Šiame įraše pasidalinsime keliais praktiniais patarimais, kuriais gali pasinaudoti kiekvienas Paysera klientas, siekdamas apsaugoti savo pinigus. 

#

10+ priežasčių, kodėl verta naudotis Paysera 

Ar prisimenate, pagal kokius kriterijus pasirinkote savo pirmąjį banką? Jį naudojo jūsų tėvai? O gal kortelę nemokamai gavote mokykloje? Bet ar tai tikrai galima laikyti pasirinkimu? Kviečiame pažvelgti į 10 dažniausių priežasčių, dėl kurių žmonės atsidaro Paysera sąskaitą

#

Kaip papildyti Paysera sąskaitą?

Norėdami naudotis Paysera sąskaita, ją galite papildyti keliais skirtingais būdais. Nuo pinigų įnešimo grynaisiais iki pinigų siuntimo banko pervedimu – su visais būdais galėsite susipažinti šiame blogo įraše. Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau.

#

TOP 10 Valentino dienos dovanų idėjų

Nors vis daugiau žmonių skundžiasi, jog Valentino diena tapo komerciška ir atgyvenusia švente – artėjant vasario 14–ajai vis tiek galiausiai nusprendžiame bent simboliškai palepinti savo mylimą žmogų. Kadangi Paysera padeda tūkstančiams e-parduotuvių priimti mokėjimus internetu ir kasmet matome panašias Valentino pirkinių tendencijas – dalinamės savo TOP 10 galimų Valentino dienos dovanų. 

#

Kaip uždaryti nenaudojamą Paysera sąskaitą?

Apgailestaujame, kad mus paliekate. Bet jei jau nusprendėte tai padaryti – papasakosime, kaip galite uždaryti savo Paysera sąskaitą ir kokius veiksmus turėtumėte atlikti prieš tai. 

#

Prekyba auksu I Per Paysera parduota aukso už 4 mln. eurų

Praėjusiais metais Paysera visiems savo naudotojams suteikė galimybę pirkti, siųsti ir parduoti tikrą fizinį investicinį auksą per Paysera mobiliąją programėlę. Nuo to laiko per programėlę nupirkta aukso už 4 milijonus eurų, todėl tai tapo ne tik puikia priemone dekretiniams pinigams saugoti, bet ir autentiška bei laikui nepavaldžia dovana.

#

Juodojo penktadienio išpardavimai 2021 – TOP 10+ e. parduotuvių

Juodojo penktadienio išpardavimai – tai puiki proga įsigyti Kalėdines dovanas pigiau. Dalinamės su jumis lietuviškomis parduotuvėmis, kurios planuoja ar net jau paskelbė Juodojo penktadienio nuolaidas savo e. parduotuvėse. P.S. Daugelyje jų, atsiskaitydami per savo Paysera sąskaitą, papildomai atgausite ir dalį sumokėtų pinigų. 

#

Kaip būti savo paties buhalteriu? 5 patarimai, kaip geriau valdyti pinigus

Lapkričio 10 d. minima tarptautinė buhalterių ir auditorių diena. Tačiau neretai daugelis iš mūsų patys turime būti savo buhalteriais. Todėl nusprendėme pasidalinti keliais naudingais patarimais, kurie palengvins kasdienį finansų valdymą! 👇 

#

Kaip siųsti pinigus į Lenkiją? Išsamios instrukcijos

Dėl Lenkijos vietinės valiutos – zloto, daugelis žmonių ir įmonių, prekiaujančių su šia šalimi, stengiasi rasti geriausius būdus, kaip pervesti pinigus neprarandant nei lėšų, nei laiko. Dažnas siunčia pinigus į Lenkiją per Paysera, kuri, pasitelkusi vietos partnerius, gali užtikrinti ne tik gerus valiutos keitimo iš eurų į zlotus kursus, bet ir greitus bei nesudėtingus mokėjimus. Šiame tekste apžvelgsime išsamiau, kaip atlikti tokius pervedimus.

#

Valiutos keitimas internetu – kaip gauti geriausią kursą ir sutaupyti pinigų?

Daugeliui valiutos konvertavimas asocijuojasi su nuostoliais ar įvairiais mokesčiais, taip pat neretai būna, jog kitur pamatome kur kas palankiasnes keitimo sąlygas, kai jau būna per vėlu. Bet valiutos keitimas neturi būti toks sudėtingas! Valiutos keitimas internetu padės jums sutaupyti laiko, pinigų, ir išvengti rūpesčių. Taigi pažiūrėkime, ką jums siūlo Paysera. 

#

Kurį būdą pasirinkti Visa kortelės pristatymui?

Užsisakydami Visa mokėjimo kortelę, galėsite rinktis iš keleto pristatymo būdų, kurie gali skirtis priklausomai nuo jūsų gyvenamosios vietos. Dažniausiai tai gali būti įprastas pristatymas paštu, registruotas pristatymas paštu arba pristatymas per privačią kurjerių tarnybą (pvz., TNT). Taigi, kurį iš šių būdų pasirinktumėte jūs?

#

Kas yra SWIFT (BIC) kodas? 

SWIFT kodas (angl. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) yra naudojamas identifikuoti mokėjimo gavėjo šalį, banką bei banko padalinį, kuriame yra registruota gavėjo sąskaita. Paysera SWIFT kodas yra EVIULT2VXXX, jis vienodas visiems Paysera klientams. Šio kodo dažnai reikia, norint atlikti tarptautinį pervedimą ir šiame blog'o įraše mes pabandysime paaiškinti kodėl. 

#

Kaip įsigyti Visa mokėjimo kortelę?

Paysera savo klientams siūlo bekontaktes debetines korteles, kurias galima pridėti ir prie tokių sistemų kaip Google Pay bei Apple Pay. Šiame blog'o įraše papasakosime, kaip įsigyti Visa kortelę, ir atsakysime į dažniausiai kylančius klausimus.

#

Ar saugu atsiskaityti internetu per savo banką?

Atvejai, kai sukčiai ką nors perka internetu arba fizinėse parduotuvėse, naudodamiesi pavogtomis kortelėmis ar kortelės duomenimis, yra reti, bet pasitaiko. Tuo tarpu internetinė bankininkystė laikoma vienu saugiausių būdų atsiskaityti už pirkinius elektroninėse parduotuvėse.

#

Bendra poros sąskaita ir kiti būdai apjungti šeimos finansus

Kaip pasidalinti bendras išlaidas ir išvengti nejaukių pinigų prašymų? Skaitykite apie bendros sąskaitos atidarymą, elektroninius pinigų prašymus ir kitus būdus apjungti šeimos finansus.

#

Kas yra SEPA mokėjimas? SEPA ir SEPA Instant skirtumai

Viskas, ką reikia žinoti apie SEPA ir SEPA Instant mokėjimus: kas tai yra? Kiek jie užtrunka? Kokios SEPA ir SEPA Instant pervedimų kainos?

#

Naujametiniai pažadai: Kaip taupyti pinigus – 50 30 20 taisyklė 

Vienas dažniausių naujametinių pažadų – geresnis asmeninių finansų tvarkymas. Tad artėjant 2021-iesiems rekomeduojame vadovautis keliais patarimais kaip taupyti pinigus  taikant 50 30 20 taisyklę.

#

Juodojo penktadienio išpardavimai – TOP 10+ el. parduotuvių

Šiais metais didieji Juodojo penktadienio išpardavimai vyks Lapkričio 27 dieną. Dalinamės parduotuvių, kurių išpardavimų negalite praleisti, sąrašu. O norintys sutaupyti perkant internetu dar daugiau galės atsiskaityti per Paysera ir susigrąžinti dalį pinigų į savo sąskaitą!

#

Infliacija Lietuvoje: kas tai yra ir kaip apsisaugoti?

Infliacija Lietuvoje kaip ir daugelyje šalių visame pasaulyje vyksta nuolatos ir paveikia visus. Prekių kainų augimas, pinigų perkamosios galios mažėjimas skatina įmones ir pasiturinčius asmenis ieškoti įvairių būdų, kaip apsaugoti savo santaupas nuo nuvertėjimo. Vieni pinigus investuoja, kiti renkasi saugesnes alternatyvas.

#

Metas apsaugoti savo pinigus – metas auksui!

Puodelis kavos 70-aisiais kainavo maždaug 20 centų, šiandien – daugiau kaip 1,50 EUR. Tuo pat metu aukso uncijos kaina buvo vos 200 EUR, šiandien uncija kainuoja aštuonis kartus daugiau ir viršija 1600 EUR. Svarstote, kas bendro tarp šių skirtingų prekių? Infliacija.

#

Kas yra IBAN ir kaip jį rasti?

IBAN yra vienas dažniausiai naudojamų numerių bankiniame sektoriuje. Nesvarbu, siunčiate pinigus ar pateikiate savo rekvizitus, kad juos gautumėte – tam greičiausiai naudojate būtent IBAN numerį. Tačiau, ar galėtumėte paaiškinti, kas yra IBAN?

#

Aukso prabos tikrinimas perkant auksą internetu

Ką reiškia aukso prabos skaičiai? Kuo karatai skiriasi nuo prabos? Ar galima rasti šimtaprocentinio aukso? Kaip atliekamas aukso prabos tikrinimas? Šie klausimai tapo ypač aktualus aukso prekybai persikėlus į internetą, tad į juos atsakome ir mes.

#

Auksas pasiekiamas ranka! Taurųjį metalą jau galima pirkti internetu

Augant brangiųjų metalų populiarumui, o aukso kainoms mušant rekordus, be galo džiaugiamės suteikdami ir savo klientams galimybę pirkti bei parduoti auksą internetu, Paysera sistemoje.

#

Kodėl mano Paysera sąskaita apribota ar užblokuota?

Pastaruoju metu forumuose dažnai matome diskusijas apie tai, kodėl finansų įstaigos kartais apriboja ar uždaro sąskaitas – juk visi turėtų būti suinteresuoti turėti kuo daugiau klientų. Todėl nusprendėme įsiterpti ir pasidalyti informacija iš savo perspektyvos.

#

Black Friday artėja

Didžiausios nuolaidos, masinis apsipirkimas, karštinė, pirkėjų eilės, kamščiai – taip, tai Black Friday! Šiais metais  pirkimo karštinė ištiks lapkričio 29 dieną. Jautiesi pasiruošęs? Perskaitęs įrašą, tikrai būsi!

#

Ką dovanų gavo mūsų klientai?

„Kalėdos – ypatingas metas, o smagiausia, tai žinoma, dovanos! Mes ne išimtis – patys gavome ne mažai dovanų, bet jų nepagailėjome ir savo klientams. Ką dovanojom?

#

Kaip išvengti sukčių ir apsaugoti savo pinigus?

Šiandien finansiniai sukčiai gali būti itin profesionalūs – elgtis mandagiai, laisvai ir intelektualiai kalbėti, kreiptis į jus vardu bei palinkėti gražios dienos. Vis dėlto, neapsigaukite. Kalbėdami telefonu, niekada neatskleiskite svarbios informacijos, tokios kaip PIN ar CVV kodai, kortelės numeris ar galiojimo data, prisijungimo duomenys ir pan. – Paysera konsultantai jų niekada neklaustų. Jei gavote tokį prašymą – tai pirmas ženklas, kad kalbate su telefoniniu sukčiumi.