Visos kategorijos
Paysera HQ

Audituoti „Paysera LT“ rezultatai: pajamos kilo 15 proc., pervedimų apyvarta priartėjo prie 6 mlrd. Eur

#

Viena didžiausių Lietuvos elektroninių pinigų bendrovių Paysera LT praėjusiais metais gavo 11,05 mln. Eur pajamų, kurios ankstesnių metų rezultatus viršijo daugiau nei 15 proc. Per Paysera mokėjimų sistemą pernai atlikta 5,9 mlrd. Eur operacijų, arba 2,7 mln., skaičiuojant vienetais.

Audituotas bendrovės grynasis pelnas praėjusiais metais pasiekė 2,02 mln. Eur ir buvo 5 proc. didesnis nei 2018 m.

„Praėjusių metų finansiniai rezultatai buvo solidūs, o pagrindinis augimo faktorius buvo plėtra į kitas valstybes“, teigia Vytenis Morkūnas, Paysera LT generalinis direktorius. – Šiemet Paysera tinklas užsienyje ir toliau plėsis, o klientams Lietuvoje tai reikš dar daugiau galimybių siųsti pinigus adresato šalies vidiniais tarifais bei palankesnius valiutų kursus.

Be kita ko, bendrovė praėjusiais metais Vilniuje, Pilaitės prospekte, įsigijo verslo centrą, į kurį perkėlė darbuotojus iš biuro Mėnulio gatvėje bei pirmajame pastato aukšte atidarė klientų aptarnavimo centrą, kuris gali aptarnauti dvigubai daugiau klientų nei ankstesnis.

Šiemet įmonėms per karantiną ėmus kelti prekybą į internetą, išaugo poreikis „Paysera LT“ plėtojamiems mokėjimų internete surinkimo sprendimams.

Praėjusį mėnesį Paysera mokėjimų surinkimo sprendimai buvo integruoti tokioms įmonėms, kaip „Sanitex“, „BENU“ vaistinė, „Žemaitijos pienas“, „Moki veži“.

„Karantino laikotarpiu vienos įmonės suaktyvino prekybą internete, kitos su prekyba internete susidūrė pirmą sykį. Todėl pastaruosius du mėnesius aktyviai dirbome, kad pirkėjai galėtų internetu atsiskaityti, o prekybininkai priimti šiuos mokėjimus. Per balandžio mėnesį įmokų surinkimo sprendimus aktyvavome daugiau nei 800 skirtingų elektroninių parduotuvių Lietuvoje ir užsienyje“, – teigia V. Morkūnas.

Apie Paysera

Paysera LT teikia pinigų surinkimo, pervedimų, valiutos konvertavimo, bilietų platinimo ir kitus mokėjimo sprendimus. Kasdien per Paysera mokėjimų sistemą ir mobiliąją programėlę atliekama per 16 mln. EUR pervedimų. Pinigų perlaidos vyksta 23-imis valiutomis ir pasiekia 180 pasaulio šalių. Didžiausias įmonės akcininkas yra Kostas Noreika, vienas iš 2004 m. įkurtos įmonės steigėjų. Paysera tinklo įmonėse Lietuvoje ir užsienyje dirba per 250 žmonių. Paysera LT yra pirmoji elektroninių pinigų licenciją gavusi Lietuvos „fintech“ bendrovė.