Paysera zyret qëndrore

Paysera zgjerohet në Kosovë: pse është e rëndësishme të trajtojmë tregjet në zhvillim? 

Shtator 2020  4 min

#

Në fillim të kësaj vere kemi njoftuar disa lajme të mira - Paysera Kosova siguroi licencën e parë të Institucionit të Parave Elektronike (EMI) në Kosovë. I bie gati 10 vjet pasi e njëjta gjë ndodhi në Lituani, duke e vendosur Lituaninë në hartën botërore fintech dhe duke rritur tregtinë e saj elektronike përmes mbledhjes së parave në internet të lehtë dhe të lirë. Që atëherë rrjeti i pagesave elektronike Paysera gjithashtu u vendosë në Estoni, Letoni, Bullgari dhe Rumani, duke shpresuar të përsërisin historinë e saj të suksesit në këto tregje në zhvillim. 

Tregjet e vogla - ndryshim real 

Megjithëse shumë biznese, veçanërisht ato në radhët e fillimit, ëndërrojnë të hyjnë në tregje të mëdha si Gjermania, Kina, Sh.B.A ose Britani të Madhe, tregjet më të vogla në zhvillim janë vendet ku vërtet duhen dhe parashikohen ndryshime të vërteta. 

Banorët dhe bizneset kosovare aktualisht paguajnë 25 EUR për një transfer të parave në vendet e BE, edhe pse monedha në vend është gjithashtu Euro. Kjo situatë do të ndryshojë sapo Paysera të fillojë të veprojë në mënyrë aktive në vend. Klientet individual do të jenë në gjendje të dërgojnë para brenda dhe në vendet e BE përmes Paysera, dhe tarifa për bizneset nuk do të kalojë 1 EUR. 

Krijimi i produkteve për brezin e ri, duke i shërbyer të rinjve, duke tërhequr vëmendjen e të rinjve ... E gjithë kjo tashmë tingëllon si një ëndërr në disa vende. Rinia në Perëndim sot prishet nga zgjedhja dhe shpesh merr vendime, përfshirë ato financiare, bazuar në preferencën personale, vlerat e ndërmarrjes, popullaritetin midis miqve dhe markën tërheqëse. Çmimet e ulëta ndërkombëtare të transferit dhe kurset e mira të këmbimit valutor nuk janë më një kartelë në ekonomitë ku shumë shërbime financiare janë tashmë falas ose kushtojnë pothuajse pak. 

#

Megjithatë, disa vende me të gjithë potencialin e tyre ekonomik dhe brezin e ri nuk shërbehen mire, për të mos thënë plotësisht i nën-shërbehen. Para shpërthimit të COVID-19, Kosova ishte ekonomia me rritjen më të shpejtë në Ballkanin Perëndimor. Ajo gjithashtu ka popullsinë më të re në Evropë, me gjysmën e popullsisë së saj nën moshën 25 vjeç. Kjo e bën Kosovën një treg të vogël por tërheqës për kompanitë e teknologjisë si Paysera. 

Së bashku me bisedat për të ardhmen revolucioni teknologjik i Kosovës, gjithnjë e më shumë njerëz synojnë për profesione të tilla si zhvillimi i softuerit dhe specializimi i IT, i cili së shpejti do ta bëjë Kosovën një vend tërheqës jo vetëm   për shkak të klientëve të saj të mundshëm por edhe për shkak të punëtorëve të saj të mundshëm. Për të mos përmendur që vendi renditet i 44-ti në ekonomi "Indeksi i lehtësisë së të bërit biznes" falë mjedisit rregullator miqësor ndaj biznesit, veçanërisht në sektorin e teknologjisë.

Në tërësi, është koha për t'u zgjuar nga ëndrra utopike e pushtimit të tregjeve tashmë të mbingarkuara dhe për të kuptuar se është më mirë të fillosh të shikosh në zonat ku në të vërtetë mund të bëhen ndryshime të vërteta. Kosova është vetëm një nga shumë shembuj të tillë dhe Paysera është e lumtur që bëhet një pjesë e vendit të teknologjisë. Rrjeti i pagesave elektronike zgjerohet në tregjet e huaja nga gjetja e partnerëve të besueshëm dhe me përvojë të cilët janë të gatshëm dhe të aftë për të sjellë shërbimet e Paysera në vendet e tyre - kështu që kompania është e gatshme të shkojë më tej në Ballkan nëse paraqiten mundësi të tilla.

RRETH NESH

Paysera është një institucion ndërkombëtar i parave elektronike i licencuar në Evropë. Ajo u ofron klientëve të saj një shërbime të ndryshme nga llogaritë personale dhe të biznesit në një aplikacion mobil, kartelë debiti dhe mbledhje pagese në dyqanet elektronike.
Lexo më shumë.