Pdf
Повернутися до списку

Політика конфіденційності платіжної карти «Paysera Visa»

«Contis Financial Services Limited» або «Finansinės paslaugos „Contis“», UAB («ми», «нас» або «наш») зобов'язується поважати та захищати Ваше право на конфіденційність.

Дана політика разом з нашими правилами користування рахунком платіжної карти «Paysera Visa» та іншими вказаними в даних правилах документами встановлює, на підставі чого ми будемо обробляти Ваші персональні дані, які отримаємо від Вас або про Вас на сайті «Paysera» («Сайт»), в мобільному додатку «Paysera» («Додаток») або під час спілкування з Вами поштою, електронною поштою або телефоном.

Оскільки Ваші персональні дані, які Ви надасте або які ми зберемо про Вас, будуть знаходитися в нашому розпорядженні, ми повинні вирішити, як ми будемо зберігати та використовувати Ваші персональні дані, та проінформувати Вас про інформацію, що міститься в цій політиці. Уважно прочитайте подану нижче інформацію, щоб зрозуміти наше відношення до Ваших персональних даних та способи їх обробки. Яка компанія «Contis» буде володіти Вашими персональними даними, буде вказано в правилах користування Вашим рахунком.

Ці дані нам може надати наш клієнт «Paysera LT», UAB, на Сайті або в Додатку, який може звернутися з проханням відкрити рахунок та який надає певні пов'язані з рахунком послуги. «Paysera LT», UAB є незалежним контролером даних, який також обробляє наші дані. Більше інформації про те, персональні дані якого типу ми передаємо клієнту та як він їх використовує, можна знайти в розділі цієї політики про передачу даних. Також рекомендуємо прочитати політику захисту даних клієнтів, яку можна знайти на Сайті та в Додатку.

Якщо у Вас є питання, наші контактні дані можна знайти в кінці цієї політики в розділі «Зв'яжіться з нами».

Гарантія законності використання Ваших персональних даних

Ми будемо використовувати Ваші персональні дані, лише маючи на те законні підстави. Ми будемо використовувати Ваші дані лише:

  1. коли вони будуть необхідні для укладання з Вами договору та / або його виконання (наприклад, для відкриття рахунку та надання Вам наших послуг);
  2. коли це буде необхідно в обґрунтованих цілях нашої діяльності та серйозним чином не зачепить Ваші інтереси, права або свободи. Наприклад, коли Ви зайдете на наш Сайт або в Додаток, ми можемо збирати про Вас технічну інформацію щоб Вам було зручніше користуватися нашим Сайтом або Додатком. Більше інформації Ви можете отримати, зв'язавшись з нами нижче зазначеними способами;
  3. коли ми будемо виконувати свої юридичні зобов'язання. Наприклад, при передачі інформації про шахраїв або при перевірці, що стосується відмивання коштів;
  4. коли Ви дасте нам згоду на використання Ваших даних (наприклад, якщо Ви захочете отримувати по електронній пошті наші повідомлення про новини).

Більше інформації про те, як ми будемо використовувати Ваші дані, можна знайти в інших розділах.

Інформація, яку ми збираємо, та її використання

Коли Ви звертаєтеся з приводу відкриття рахунку

Якщо Ви хочете відкрити рахунок на Сайті або в Додатку, Вам потрібно буде надати нам частину або всі ці дані:

  • ім'я та прізвище;
  • адресу місця проживання (теперішнього або попереднього);
  • назву компанії;
  • адресу компанії;
  • дату народження;
  • стать;
  • адресу електронної пошти;
  • номери телефону;
  • номери документів, що посвідчують особу (таких, як паспорт, посвідчення водія або ідентифікаційна картка);
  • своє зображення або фотографію.

Цю інформацію ми будемо використовувати для обробки Вашої заявки, і, якщо Ваша заявка буде задоволена, для відкриття та управління Вашим рахунком, а також для надання Вам бажаних продуктів або послуг. Отримавши Вашу згоду, ми будемо надсилати Вам по ел. пошті наші повідомлення про новини.

Якщо Ви не надасте нам цю інформацію, Ви не зможете подати заявку про відкриття рахунку або замовити наші продукти чи послуги.

Цю інформацію нам може надати клієнт. Отримавши її, ми станемо контролером цих даних.

Перевірка на предмет шахрайства та відмивання коштів

Для того, щоб ми могли обробити Вашу заявку, та перед виконанням Вашого замовлення і наданням Вам послуг, товарів чи фінансування ми використаємо надану Вами інформацію для того, щоб відкрити Вам рахунок, провести перевірку з метою запобігання шахрайству та відмиванню коштів та підтвердити Вашу особу. Ми можемо передавати ваші персональні дані органам з питань запобігання шахрайству. Цю перевірку ми будемо проводити регулярно, поки Ви будете нашим клієнтом.

Ми та органи з питань запобігання шахрайству обробляємо Ваші персональні дані, виходячи зі своїх законних інтересів, що стосуються запобігання шахрайству та відмивання коштів, а також ідентифікації особи, з метою захисту нашого бізнесу та дотримання діючого щодо нас законодавства. Така обробка є вимогою договору, пов'язаного з наданням Вам послуг або фінансування.

Ми та органи з питань запобігання шахрайству також можемо надати правоохоронним органам право доступу до Ваших персональних даних і використання їх для встановлення факту, розслідування та запобігання злочину.

Термін зберігання Ваших персональних даних органами з питань запобігання шахрайству може бути різним, а якщо буде встановлено, що у Вашому випадку є ризик шахрайства або відмивання коштів, Ваші дані можуть зберігатися шість років.

Автоматизовані рішення

При обробці Ваших персональних даних рішення можуть прийматися автоматизовано. Це означає, що ми автоматично можемо вирішити, що у Вашому випадку є ризик шахрайства або відмивання коштів, якщо:

  • при обробці даних з'ясовується, що Ваша поведінка нагадує поведінку тих, хто займається шахрайством та відмиванням коштів; або не відповідає Вашим раніше наданим даним; або
  • з'ясовується, що Ви свідомо приховали свою справжню особу.

Якщо Ви хочете скористатися своїми правами, пов'язаними з автоматизованими рішеннями, зверніться до нас нижче зазначеними способами.

Наслідки обробки

Якщо нами або органами з питань запобігання шахрайству було встановлено, що у Вашому випадку є ризик шахрайства або відмивання коштів, ми можемо відмовити Вам у наданні послуг або фінансування або припинити надавати Вам послуги.

Органи з питань запобігання шахрайству будуть зберігати запис про ризик шахрайства або відмивання коштів, тому інші установи можуть відмовити Вам у наданні послуг та фінансування або в працевлаштуванні. Якщо у Вас є питання, звертайтесь до нас нижче зазначеними способами.

За виключенням вищеописаної автоматизованої обробки, повністю автоматизованих рішень з використанням Ваших персональних даних ми приймати не будемо.

Якщо Ви звернетесь до нас

Якщо Ви звернетеся до нас, Ви повинні будете надати нам свої персональні дані, щоб ми могли перевірити Вашу особу та забезпечити безпеку даних перед розкриттям Вам будь-якої інформації. Ми не зможемо відповісти на Ваш запит, поки Ви не надасте необхідну нам інформацію. Ми можемо збирати й інші персональні дані, які Ви вирішите надати нам в ході співпраці з нами. Надані Вами персональні дані ми будемо використовувати лише для обробки Вашого запиту.

Спосіб, мета та юридичні підстави використання Ваших даних

Ми використовуємо Ваші персональні дані в різних цілях, пов'язаних з тим, як Ви користуєтеся своїм рахунком та послугами. Ми будемо використовувати їх лише на законних підставах. Ми будемо використовувати Ваші дані лише:

  1. коли вони будуть необхідні для укладання з Вами договору та / або його виконання. Наприклад, для відкриття рахунку та надання Вам платіжних послуг;
  2. коли це буде необхідно в обґрунтованих цілях нашої діяльності та серйозним чином не зачепить Ваші інтереси, права або свободи. Наприклад, для покращення обробки та управління Вашими платежами;
  3. у відповідності з нашими юридичними зобов'язаннями. Наприклад, при передачі інформації про осіб, замішаних у шахрайстві, та проведенні перевірки на предмет відмивання коштів.

Ми використовуємо ваші персональні дані для таких цілей:

  • для відкриття та управління Вашим рахунком;
  • для обробки Ваших вхідних та вихідних платежів;
  • для необхідної перевірки Вашої особи та попередження шахрайства з Вашого боку в процесі використання рахунку;
  • для полегшення процесу користування рахунком;
  • для спілкування з Вами та надання Вам послуг з обслуговування клієнтів;
  • щоб ділитися інформацією з нашими постачальниками та третіми особами (такими, як банківські установи, платіжні посередники та оператори карт), коли це необхідно.

В таблиці можна знайти більше інформації про цілі, керуючись якими, ми використовуємо дані про Вас, а також юридичні підстави для використання нами цих даних та відповідні способи їх збору.

ЦІЛЬ
ЮРИДИЧНА ОСНОВА ОБРОБКИ

Відкриття та управління Вашим рахунком

  • звернутися з приводу відкриття та відкрити Ваш рахунок;
  • обслуговувати та управляти Вашим рахунком;
  • зберігати персональну інформацію Вашого рахунку.

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності та вдосконалення послуг, що надаються Вам.

Наше юридичне зобов'язання дотримуватися вимог регулюючих нашу діяльність регламентів.

Ідентифікація та перевірка на предмет шахрайства

  • перевірка Вашої особи та дозвіл користуватися Вашим рахунком та картою.

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг належним чином.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності, а також вдосконалення послуг, що надаються Вам та запобігання фінансових злочинів.

Наше юридичне зобов'язання дотримуватись вимог, які регулюють нашу діяльність.

Полегшення процесу користування Вашим рахунком та картою

  • обслуговувати Ваші фінансові операції (наприклад, платежі, повернення коштів, кешбек, перекази і т.п.);
  • надавати інформацію про Ваші операції;
  • зберігати записи про Ваші операції та витрати.

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності та вдосконалення послуг, що надаються Вам.

Наше юридичне зобов'язання дотримуватись вимог, що регулюють нашу діяльність.

Моніторинг процесу користування Вашим рахунком та картою з метою запобігання шахрайства

  • встановити факт та попередити фінансовий злочин;
  • дотримуватись наших юридичних та регулятивних зобов'язань;
  • управляти ризиками, з якими стикаємося ми, Ви та інші користувачі.

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг належним чином.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності, а також вдосконалення послуг, що надаються Вам та запобігання фінансових злочинів.

Наші юридичні зобов'язання дотримуватись вимог, які регулюють нашу діяльність.

Спілкування з Вами та надання Вам послуг з обслуговування клієнтів

  • розглянути Вашу скаргу або запит;
  • надавати Вам важливу інформацію або повідомляти про зміну правил
Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг.
Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності та вдосконалення послуг, які надаються Вам.
Наші юридичні зобов'язання дотримуватись вимог, які регулюють нашу діяльність.

При необхідності, передача даних нашим постачальникам та іншим третім особам (наприклад, банківським установам, платіжним посередникам та операторам карт)

  • більше інформації можна знайти в розділі «Розкриття Вашої інформації».

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності та вдосконалення послуг, які надаються Вам.

Наше юридичне зобов'язання дотримуватись вимог, які регулюють нашу діяльність.

Передача даних «Paysera LT», UAB, щоб «Paysera LT», UAB могло:

  • обслуговувати, управляти та надавати послуги Сайту та Додатку «Paysera LT», а також управляти відносинами з Вами та надавати Вам актуальний контент;
  • аналізувати та створювати інші продукти та послуги;
  • надавати Вам послуги з обслуговування клієнтів, пов'язані з рахунком, картою та платежами.

Виконувати зазначені в договорі зобов'язання щодо надання Вам рахунку та послуг.

Наші законні інтереси в процесі здійснення діяльності та вдосконалення послуг, які надаються Вам.

Наше юридичне зобов'язання дотримуватись вимог, які регулюють нашу діяльність.

Інформація, що отримується з інших джерел

Ми також тісно співпрацюємо з третіми особами (включаючи, наприклад, органи, що підтверджують особу, маркетингові агентства та органи з питань запобігання шахрайству) і можемо отримувати від них інформацію про Вас для встановлення Вашої особи та запобігання шахрайству, а також в маркетингових цілях.

Зміна мети

Ми будемо використовувати Ваші персональні дані лише в тих цілях, для яких ми їх збирали, хіба що у нас будуть підстави вважати, що ми повинні використовувати їх з іншої причини і що ця причина узгоджується з початковою метою. Якщо ми будемо змушені використовувати Ваші персональні дані з іншою метою, ми попередимо Вас про це та пояснимо юридичні підстави, які дозволяють нам діяти відповідним чином.

Розкриття Вашої інформації

Ми розкриємо Вашу інформацію:

  • органам з питань запобігання шахрайству, службам, що підтверджують особу та іншим організаціям з метою запобігання шахрайству та відмиванню коштів. Наприклад, щоб запобігти шахрайству та відмиванню коштів та запідозривши, що Ви займаєтеся шахрайством, ми передаємо Ваші персональні дані службі по боротьбі з шахрайством CIFAS;
  • компаніям нашої групи, щоб мати можливість обробляти операції та надавати пов'язані з Вашим рахунком послуги;
  • таким постачальникам послуг третьої сторони та агентам, як:
  • IT-компанії (наприклад, компанія «SherWeb», яка надає послуги хостингу даних);
  • телефонні компанії (наприклад, компанія «Talkdesk», яка надає нам телефонні системи);
  • платіжні системи (наприклад, компанія «Visa», яка є постачальником Вашої платіжної карти);
  • виробники карт (наприклад, компанія «TAG», яка є одним з затверджених нами виробників карт);
  • аудитори (наприклад, компанія «ECSC», яка перевіряє, як ми дотримуємося стандартів захисту даних платіжних карт - англ. PCIDSS / Payment Card Industry Data Security Standard);
  • наші дистриб'ютори та агенти, що пропонують та надають Вам пов'язані з рахунком та картою послуги.
  • для того, щоб ми як компанія могли здійснювати свою діяльність та надавати Вам продукти та послуги;
  • в разі продажу або купівлі нами будь-якого бізнесу або активів, потенційному покупцю або продавцю цього бізнесу або активів;
  • «Contis Financial Service» або «Finansinės paslaugos „Contis“», UAB або третій особі, яка придбала всі його активи; третій особі - набувачу; або
  • третій особі, якщо ми повинні розкрити або передати Ваші персональні дані у відповідності з нашими юридичними зобов'язаннями, Правилами користування та іншими договорами або захистити права та власність і забезпечити безпеку «Contis Financial Service», «Finansinės paslaugos" Contis "», UAB, наших клієнтів та інших осіб.

Захист Вашої інформації

Ваші дані захищені за допомогою шифрування, фаєрволів та технології безпечного зв'язку SSL (англ. Secure Socket Layer). Це використовувана в даній області технологія шифрування, яка гарантує безпеку інформації, що передається по інтернету. Отримавши Ваші дані, ми зберігаємо їх на безпечних серверах, доступ до яких є тільки у нас. Ваші паролі ми зберігаємо, використовуючи одностороннє шифрування, тому вони нам невідомі.

Зберігання Ваших даних в ЄЕЗ та за її межами

Наш постачальник послуг хостингу даних третьої сторони для захисту Ваших персональних даних використовує сервери, що знаходяться в Європі та в Сполученому Королівстві. Тому при використанні Сайту та Додатку для здійснення Ваших операцій або оновлення даних, що стосуються рахунку, Ваші персональні дані можуть бути передані у Сполучене Королівство, яке не входить в Європейську економічну зону та на яке не поширюються правові норми ЄС, що стосуються захисту даних.

Однак, «Finansinės paslaugos" Contis "», UAB домовилося з третьою стороною або групою компаній про застосування стандартних умов договорів ЄС для захисту персональних даних, які обробляються або зберігаються в Сполученому Королівстві. Ми вживемо всі необхідні заходи для того, щоб Ваші дані, які передаються, зберігаються та обробляються таким чином, оброблялися безпечним способом та відповідно до цієї політики.

Якщо органи з питань запобігання шахрайству передають Ваші персональні дані за межі Європейської економічної зони, одержувачі цих даних для їх захисту за межами Європейської економічної зони повинні дотримуватися затверджених Єврокомісією стандартних умов договорів ЄС (англ. EU Standard Contractual Clauses). Також одержувачу даних для їх безпечної передачі, можливо, доведеться підключитися до міжнародних систем .

Більше інформації про стандартні умови договорів ЄС (англ. EU Standard Contractual Clauses ) можна знайти тут.

Подальші зміни

Всі зміни, які ми внесемо в цю політику, можна буде знайти на нашому Сайті та в Додатку, а в окремих випадках Ви будете проінформовані про них по електронній пошті. Час від часу перевіряйте, чи була оновлена ця політика.

Зберігання Ваших даних

Ми будемо зберігати Ваші персональні дані до тих пір, поки Ви будете користуватися нашими послугами. Після цього ми будемо зберігати Вашу інформацію ще деякий час, якщо це дозволено або необхідно у відповідності до законодавства. Наприклад:

  • якщо у Вас є у нас рахунок, відповідно до своїх юридичних зобов'язань по боротьбі з відмиванням коштів ми будемо зберігати Ваші персональні дані протягом шести років після закриття Вашого рахунку;
  • якщо Ви подасте скаргу, пов'язані з нею Ваші персональні дані, з метою захисту від судових позовів, будуть зберігатися протягом п'яти років з моменту винесення рішення по цій скарзі, та
  • якщо Ви будете використовувати свій рахунок для здійснення операцій, відповідно до правових актів у сфері податків та обліку, Ваші дані, пов'язані з цими операціями, будуть зберігатися протягом семи років з дня їх здійснення.

Ваші права

Законодавство про захист даних надає Вам наступні права:

  • вимагати доступ до Ваших персональних даних (що називається «запит на доступ суб'єкта даних»). Ви зможете отримати копію Ваших персональних даних, які ми зберігаємо, та переконатися в законності їх обробки;
  • вимагати виправити наявні у нас Ваші персональні дані. Таким чином вся наявна у нас інформація про Вас буде оновлена;
  • вимагати видалити Ваші персональні дані. Ви можете попросити нас видалити персональні дані, обробляти які ми не маємо права. Також Ви можете попросити нас видалити якісь Ваші персональні дані, якщо Ви не хочете, щоб ми їх обробляли (див. нижче);
  • вимагати обмежити обробку Ваших персональних даних. Ви можете попросити нас припинити обробляти Ваші персональні дані (наприклад, якщо ви хочете, щоб ми перевірили їх точність або причину їх обробки); а також
  • вимагати копію своїх персональних даних, які Ви нам надали, в структурованому, часто використовуваному та електронному форматі, та право на їх передачу або вимагати, щоб ми передали їх іншому контролеру безпосередньо;
  • не погодитися з обробкою Ваших персональних даних, коли ми робимо це на законних підставах в своїх інтересах (чи в інтересах третьої особи), але в конкретній ситуації Ви не згодні з обробкою даних на цих підставах. Ви також маєте право не погодитися з обробкою нами Ваших даних в маркетингових цілях.

Для Вас доступ до Ваших персональних даних (так само як і можливість користуватися вищезазначеними правами) є безкоштовним. Однак, якщо Ваш запит на доступ є недостатньо обґрунтований або надмірний, за це може стягуватися розумна плата. В іншому випадку, за таких обставини ми можемо відхилити Ваше прохання.

Ми можемо попросити Вас надати конкретну інформацію, щоб підтвердити Вашу особу та забезпечити доступ до інформації (або скористатися іншими Вашими правами). Це ще одна міра безпеки, необхідна для того, щоб персональні дані були недоступні особі, у якої немає до них права доступу.

Якщо Ви незадоволені тим, як використовуються Ваші персональні дані, ознайомтесь з нашими правилами подачі скарг, які Ви отримаєте, зв'язавшись з нами. Подати скаргу Ви можете також і наглядовій службі, якою в Сполученому Королівстві являється Управління Комісара з інформації (англ. Information Commissioner's Office), а в Литві Державна інспекція з питань захисту даних, які регулюють обробку персональних даних.

Зв'яжіться з нами

Якщо у Вас є запитання щодо цієї політики, зв'яжіться з нами, вибравши на Сайті або в Додатку «Зв'язатися», або наступними способами:

Поштою:
Data Protection Officer
Contis
Navigation House
Belmont Wharf
Skipton
North Yorkshire
BD23 1RL

По ел. пошті: dpo@contis.com