Visos kategorijos
Paysera HQ

Neteisėtai prisidengdami „Paysera“ vardu sukčiai siunčia e. laiškus įmonėms

#
©DELFI
„Paysera“ sulaukė įmonių atstovų pranešimų apie jų gautus e. laiškus, kuriuose, neteisėtai prisidengiant įmonės vardu, raginama atnaujinti duomenis paskyroje. Ištikrųjų tai yra vadinamieji fišingo laiškai, kurių tikslas yra perimti prisijungimo prie e. bankininkystės duomenis ir pasisavinti sąskaitoje esančius pinigus.
„Šią savaitę įmonės sulaukia e. laiškų, skatinančių tuojau pat prisijungti prie savo sąskaitos ir atlikti tariamus atnaujinimus. Kitą savaitę sukčiai galbūt bandys apgauti pranešdami apie neva užblokuotą paskyrą. Žinutės turinys lengvai keičiamas ir neturi reikšmės. Svarbu atsiminti: sulaukus laiško, kuris atrodo kaip siųstas finansų įstaigos, galioja paprasta taisyklė: pirmiausia pasitikrinti e. paštą iš ko jis siųstas, o jeigu paspaudžiate ant e. laiške pateiktos nuorodos – patikrinti e. bankininkystės adresą, tačiau geriausia jį tiesiog naršyklėje įvesti patiems. Mūsų atveju tai bank.paysera.com”, – sako Marijus Plančiūnas, „Paysera“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.
Jis primena, kad „Paysera“ ar bet kurios kitos finansų įstaigos paskyrą saugiausia pasiekti interneto naršyklėje savarankiškai suvedant e. bankininkystės adresą, o ne per nuorodas ar „Google“ paiešką, kurioje sukčiai kartais trumpam laikui išsiperka suklastoto puslapio reklamą.
Pasak M. Plančiūno, norint pasitikslinti, ar laiškas ar SMS žinutė atėjo iš finansų įstaigos, visada derėtų susisiekti su finansų įstaiga oficialiais kontaktais bendrovės puslapyje.

Kontaktai

Aleksas Rozentalis
Atstovas žiniasklaidai
Tel. 8 615 29097
El. p.: a.rozentalis@paysera.com