Visos kategorijos
Paysera HQ

Nauji „Paysera“ vadovai: generaliniu direktoriumi tapo M. Plančiūnas, pavaduotoja – J. Šidlauskienė

#
Finansinių technologijų bendrovės „Paysera“ valdyba naujuoju įmonės generaliniu direktoriumi išrinko Marijų Plančiūną, iki šiol ėjusį generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas. M. Plančiūnas šiose pareigose pakeitė Gintautą Mežetį. Naująja generalinio direktoriaus pavaduotoja tapo buvusi įmonės rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė dr. Justina Šidlauskienė.
#
®DELFI
M. Plančiūnas į generalinio direktoriaus pareigas atsineša didelę patirtį technologijų srityje. Jis dvejus metus vadovavo Paysera Informacinių sistemų departamentui, o šių metų vasarį, gavus Lietuvos banko pritarimą, tapo generalinio direktoriaus pavaduotoju, atsakingu už informacines technologijas. Finansinių technologijų srityje jis dirba daugiau kaip penkerius metus. Ilgiausia Marijaus karjeros stotelė - interneto sprendimų bendrovė Gaumina, kurioje jis daugiau nei 11 metų buvo atsakingas už produktų ir verslo plėtrą.
„Gerai pažįstu finansines technologijas, dabartinę vadovų komandą ir finansinių paslaugų rinką, todėl matau galimybių tobulinti klientų patirtį tiek iš technologinės, tiek klientų aptarnavimo pusės. Dabartinė rinkos situacija leis bendrovei tęsti plėtrą, išliekant rinkos lyderiu bei reguliariai pristatyti patogias, kokybiškas ir greitas finansines paslaugas, kas ir yra „fintech“ esmė. Artimiausiu metu planuojame pristatyti finansinių instrumentų superprogramėlei, skirti daugiau dėmesio verslo sprendimams, tačiau tegul rezultatai kalba patys už save, kai pasieks dienos šviesą”, – sako M. Plančiūnas.
„Asmeniškai noriu padėkoti G. Mežečiui už indėlį tobulinant bendrovės procesus. Jo lyderystė ir įgyvendinti pokyčiai sustiprino organizaciją bei įvedė esminius standartizavimo įrankius, kurie šiuo metu leidžia laiku ir kokybiškai valdyti įmonės efektyvumą. Taip pat dėkoju Lietuvos bankui ir klientams už parodytą pasitikėjimą bei kviečiu ir toliau dirbti kartu”, – teigia naujasis įmonės vadovas.
„Džiaugiuosi praėjusiu laikotarpiu vadovaujant vienai didžiausių Baltijos šalyse „fintech“ bendrovių, kurios sprendimai padeda apsipirkti internete ir siųsti pinigus milijonams europiečių. – sako G. Mežetis. – Didžiuojuosi palikdamas organizaciją su brandesniais procesais bei sustiprinta vadovų komanda, kuri ne tik tęs svarbius darbus, bet ir ieškos naujų krypčių, kuriomis įmonė eis ateityje. Linkiu sėkmės visiems kolegoms ir pačiai organizacijai. Naujos galimybės panaudoti sukauptą patirtį ir žinias ne tik laukia mano vertinimo, bet ir žadina smalsumą bei naujovių ieškojimo aistrą“.
Kartu su M. Plančiūnu bendrovės vadovybę sustiprino dr. Justina Šidlauskienė. Į bendrovę po trumpos pertraukos grįžusi J. Šidlauskienė paskirta generalinio direktoriaus pavaduotoja, kuri strateginiame lygmenyje tampa atsakinga už tokias verslo funkcijas kaip klientų aptarnavimas, klientų patirties valdymas, pardavimai, rinkodara ir žmogiškieji ištekliai.
Šiemet ISM Vadybos ir ekonomikos universitete Socialinių mokslų daktarės laipsnį apsigynusi J. Šidlauskienė anksčiau buvo atsakinga už rinkodarą ir prekės ženklo vystymą tokiose bendrovėse kaip „Oxylabs“, „Companial“, „Adform“ ir Šiaulių bankas. J. Šidlauskienė sudarys tandemą su Žydrūne Putelyte, generalinio direktoriaus pavaduotoja, šias pareigas užimančia nuo 2021 m. liepos.
#
Naujausiais 2022 m. IV ketv. Lietuvos banko duomenimis, „Paysera“ yra didžiausia Lietuvoje elektroninių pinigų įstaiga pagal klientų sąskaitose laikomus pinigus bei viena didžiausių pagal mokėjimo operacijas.
„Paysera“ istoriškai yra pirmoji elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje. Pagrindinis įmonės verslas Baltijos šalyse yra mokėjimų apdorojimas e. parduotuvėse, už Baltijos šalių ribų – pervedimai, valiutos konvertavimas programėlėje ir e. bankininkystėje. Bendrovėje Lietuvoje dirba daugiau nei 150 žmonių, grupės įmonėse – apie 450.
„Paysera“ grupės įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Ukrainoje, Albanijoje, Kosove ir Sakartvele.

Kontaktai

Aleksas Rozentalis
Atstovas žiniasklaidai
Tel. 8 615 29097
El. p.: a.rozentalis@paysera.com