Visos kategorijos
Paysera HQ

Paysera įleidžia šaknis Albanijoje: įmonei suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija

#
Albanijos centrinis bankas Paysera tinklo įmonei Paysera Albania suteikė  elektroninių pinigų įstaigos (EPĮ) licenciją, kuri atveria kelius įmonei pradėti teikti pinigų pervedimo, įmokų surinkimo e. parduotuvėse ir kitas finansines paslaugas šioje Balkanų šalyje.
Pernai lapkritį Paysera paskelbė, kad Albanijoje įsteigė įmonę, tačiau juridinei veiklos pradžiai jai reikėjo EPĮ licencijos. Dabar ją gavo. 
“Pasaulio banko duomenys rodo, kad banko sąskaitas turi apie 40 proc. albanų. Tai reiškia plačią nišą e. mokėjimams, o kartu ir e. komercijai plisti. Bet kartu tai ir iššūkis, nes dauguma mokėjimų šalyje atliekama grynaisiais. Štai kodėl mes plečiamės kartu su namų rinką puikiai išmanančiais vietos partneriais, kurie supranta šalies subtilybes, žmonių kultūrą ir elgseną. Vietos klientus pirmiausia pritrauksime galimybe atsidaryti sąskaitą per programėlę, gerąja vartotojų patirtimi (UX) bei kainomis”, - Kostas Noreika, fintech bendrovės Paysera LT bendraįkūrėjas ir pagrindinis akcininkas.
Paysera įmonių tinklas tarptautiniu mastu plečiasi į franšizę panašiu jungtinės veiklos principu, prie tinklo prijungdamas įvairių šalių bendroves, kurias steigia ir valdo patyrę vietos verslininkai. 
Pasak Idlir Ahmati, Paysera prekės ženklą ir paslaugas į Albaniją atvedančio verslininko, Paysera Albania vadovo, įmonė teisiškai pasirengusi teikti paslaugas šalyje, turi žmogiškuosius išteklius, teliko pritaikyti Paysera sistemą vietinei valiutai ir apskaitai.
“Albanijos gyventojai ir verslas laukia didesnės konkurencijos bankiniame sektoriuje, todėl žinia apie Paysera tinklo atėjimą sutinkama šiltai. Paysera atėjimas turės milžinišką stimulą konkurencijai finansų sektoriuje bei sukurs spaudimą bankų ir kitų fintech bendrovių įkainiams. Turedami EPĮ licenciją, mes startuojame su pagrindinių paslaugų paketu. Neabejoju, kad mūsų veikla ypač sudomins emigrantų artimuosius, kurie iš užsienyje dirbančių giminaičių kasmet sulaukia 1,8-2 mlrd. Eur perlaidų įvairiomis valiutomis”, - teigia I. Ahmati.
Pasak I. Ahmati, Paysera prekės ženklas Albanijoje buvo žinomas ir iki šiol, o apie 1000 gyventojų ir 15 įmonių naudoja lietuvišką banko sąskaitą (IBAN).
Paysera tinklo geografinė plėtra vyksta jungtinės veiklos principu bendradarbiaujant su vietiniais partneriais. Veikla užsienyje koordinuojama per Jungtinėje Karalystėje registruotą bendrovę Paysera LTD. Šiuo metu tinklas vienija įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Kosove, Ispanijoje, Ukrainoje ir Albanijoje, be to, ieško partnerių kitose Turkijoje, Balkanų ir kitose šalyse. 

Apie Paysera

Paysera yra lietuviško kapitalo „fintech“ bendrovė, apdorojanti mokėjimus už pirkinius interneto parduotuvėse ir siūlanti finansines paslaugas beveik visame pasaulyje, kaip alternatyvą bankams. 2020 m. apmokėjimus per Paysera rinko daugiau nei 12 000 e. parduotuvių, kuriose pirkėjai pernai išleido daugiau nei 580 mln. Eur. Per „fintech“ bendrovės programėlę ir sistemą pernai atlikta  4,7 mlrd. Eur pervedimų. Paysera klientai naudojasi bekontaktėmis Visa mokėjimo kortelėmis, kurias galima susieti su išmaniuoju įrenginiu ir atsiskaityti per Google Pay, Apple Pay ir Samsung Pay.