Visos kategorijos

Kaip sutaupyti pinigų ruošiantis atgal į mokyklą?

#
Ak taip, mokslo metai grįžo. Ir kartu atsivedė mokslų metų išlaidas. Bet nesijaudinkit! Mes suprantame, kad įsigyti visas reikiamas mokyklines prekes neišleidžiant milžiniškų pinigų nėra taip lengva. Kiekvienais metais su tuo tenka susidurti visiems tėveliams.

Ta proga taip pat norime pasveikinti tėvelius, kurie šiemet pirmą kartą apsipirkinės mokyklai. Mes esame pasiruošę padėti!

Tačiau prieš pasineriant į praktinius patarimus, norime pabrėžti vieną itin svarbų niuansą.

Pasikalbėkime apie kainos ir kokybės santykį.

1. Raskite pusiausvyrą tarp mažos kainos ir kokybės

Taupant pinigus, pigiausių reikmenų pirkimas gali atrodyti kaip logiškiausias sprendimas. Tačiau būtų verta prisiminti kiekvieno iš mūsų brangią draugę, jos vardas Ilgalaikė Vertė.

Konkrečiau tariant, jei iš tam tikro daikto tikitės funkcionalumo, kuris veiktų ilgiau nei kelias savaites, tam gali prireikti dosnesnių investicijų. Paprastai tai itin aktualu tokioms prekėms kaip mokyklinės kuprinės, batai ir kompiuteriai.

Tiesa, egzistuoja svarbus skirtumas tarp prekės ženklų su užkeltomis kainomis ir kokybiškų prekių, kurios yra brangesnės už pigiausias alternatyvas. Perkant mokyklines prekes, mes jums rekomenduotume atkreipti dėmesį į prekių funkcijas ir kokybę, o ne į prekės ženklą.

Savaime suprantama, tokios pačios nuostatos negalioja visokio tipo prekėms. Šiuo atveju kalbame apie universaliai pigesnius daiktus, kurių paskirtis trumpesnė. Pavyzdžiui, tušinukai ir užrašinės taip pat yra reikalingos priemonės, bet turint atsarginius variantus, jų netektis stipriai nepasijaučia.
#

2. Sudarykite sąrašą ir sunumeruokite pagal svarbą

Vien pati mintis, kiek visko turi būti atlikta ir nupirkta, gali lengvai išvarginti kiekvieną dar net naujiems mokslų metams neprasidėjus. Tokiais atvejais vertėtų prisiminti, kad kai kurie dalykai yra svarbesni už kitus ir jiems galioja skubos tvarka.

Sąrašų sudarinėjimas yra sėkmingas ir įrodytas būdas skirtas sėkmingai organizacijai ir jis gali padėti jums sutaupyti pinigų.

Mūsų patarimas būtų toks: prisėskite ir užsirašykite viską, ko gali prireikti mokyklai – nuo užrašinių iki popamokinių veiklų mokesčio. Užbaigus sąrašą, peržiūrėkite jį dar kartą ir viską sunumeruokite nuo pačio svarbiausio iki mažiausiai svarbaus. Įmanoma, kad proceso eigoje jūs pastebėsite išlaidų, kurios jums apskritai nėra svarbios.

Štai taip jūs susidėliosite savo prioritetus eilės tvarka.

#

3. Naudokitės tuo, ką turite

Kam pirkti daiktus, kuriuos jau dabar turite namuose? Ypač kai stengiatės sutaupyti.

Pasiimkite sąrašą, kurį ką tik pabaigėte sudarinėti – laikas ieškoti lobio! Būtinai patikrinkite savo kanceliarinių prekių kolekciją, vaikų spintas ir visus kitus išteklius, kurie būtų aktualūs mokyklai. Labai tikėtina, kad patikrinus jau turimus daiktus, pavyks iš sąrašo išbraukti bent kelis daiktus ir išleisti mažiau pinigų!

4. Nusistatykite išlaidų limitą ir biudžetą

Kadangi jau pavyko išbraukti keletą reikmių iš sąrašo, dabar jūs turite galutinį pirkinių sąrašą. Tai reiškia, kad atėjo laikas nustatyti išlaidų limitą ir susidaryti tikslų mokyklinių prekių sąrašą.

Verta prisiminti:

  • Būkite konkretūs
  • Susižinokite vidutines kiekvieno reikalingo produkto ar paslaugos kainas
  • Palyginkite mokyklinių prekių biudžetą su bendru biudžetu ir apskaičiuokite kiek būtų realistiška sutaupyti

Taip pat verta paminėti, kad biudžeto sudarinėjimas gali būti puiki proga įtraukti savo vaikus ir edukuoti juos apie protingus išlaidų įpročius. Pasikalbėkime apie tai plačiau dabar!

5. Mokykite savo vaikus prasmingai leisti pinigus

Vaikai mokosi itin greitai, todėl labai svarbu nukreipti juos į sveikus ir protingus įpročius, kurie pravers ir vėliau gyvenime.

Apskritai, bendras vaikų ugdymas apie pinigų vertę, skirtas ne vien mokykliniam apsipirkimui, yra vienas praktiškiausių įgūdžių, kuriuos vaikai gali perimti iš tėvų. Ir tai neprivalo būti nuobodu!

Savaime suprantama, jūs pažįstate savo vaikus geriausiai, bet štai keli patarimai, kurie turėtų jus įkvėpti:

  • Paaiškinkite kodėl pinigų taupymas ir biudžeto sudarymas yra svarbu
  • Įtraukite vizualiųjų priemonių ir žaislų, pavyzdžiui kortelių ir piešinių
  • Nebijokite naudoti metaforas, paaiškinančias biudžeto sudarymo ir taupymo principus
  • Leiskite savo vaikams pabandyti patiems
#

6. Stebėkite savo mėgstamiausių parduotuvių veiklas

Jokia paslaptis, kad dauguma, jei ne visos įmonės, dažnai turi ypatingų pasiūlymų ir kampanijų, ypač ištikimiems klientams. Stebėdami šias įmones, jūs galite pasinaudoti palankiomis aplinkybėmis ir sutaupyti pinigų.

Tiesa, skirtingos įmonės yra linkusios skelbti ypatingus pasiūlymus per skirtingas platformas. Dažniausiai jūs rasite šiuos pasiūlymus patikrinę bent vieną ar kelias vietas:

  • Oficialius socialinių medijų kanalus
  • Įmonių programėles
  • Kuponus
  • Naujienlaiškius

7. Patikrinkite kreditinių kortelių pasiūlymus ir Paysera Cashback

Dažnai kreditinių kortelių pasiūlymai yra užmiršti ir nepastebėti, bet nėra nieko blogo pasižvalgyti į įvairias galimybes.

Žinoma, daug kas priklauso nuo skirtingų kreditinių kortelių įmonių, bet dauguma jų turi vartotojų programas, kuriomis siūlo nuolaidas, ypatingus pasiūlymus ir apdovanojimus. Turbūt jau atspėjote, kad ypatingi pasiūlymai taikomi ir grįžimo į mokyklą proga.

Taip pat norėtume priminti, kad jei turite Paysera paskyrą, turite ir galimybę sutaupyti pinigų naudojantis mūsų Paysera Cashback funkcija.

Norint ja pasinaudoti, jums tereikia apsilankyti savo mėgstamiausios elektroninės parduotuvės internetiniame puslapyje, pasirinkti Paysera kaip mokėjimo būdą ir patikrinti, kokią dalį pinigų galite atgauti. Atgauta suma gal ir nebus didelė, bet kiekvienas centas prisideda prie jūsų santaupų, tad kodėl nepasinaudojus tokia lengva galimybe?

Dar neturite Paysera paskyros?

Susikurkite Paysera paskyrą dabar, ji NEMOKAMA!

8. Palyginkite kainas skirtingose parduotuvėse

Kainų palyginimas greičiausiai yra pats galingiausias įrankis bet kuriam kainų medžiotojui. Kodėl gi juo nepasinaudojus?

Kainų palyginimo principas paprastas: jūs galite patikrinti bet kurio konkretaus produkto kainą skirtingose pardavimo vietose. Patikrinę kainų skirtumus, galite pasirinkti pardavėją su mažiausia kaina arba pasiderėti su brangesniu pardavėju parodę, kad kita įmonė pardavinėja tą pačią prekę už mažesnę kainą, nors derybos gali būti ir nesėkmingos, nes kai kurių įmonių vidinė politika gali būti tam nepalanki.

Aptarkime pavyzdį.

Tarkim, kad jūsų vaikui prireikė kompiuterio mokyklai. Pasidomėję, koks konkretus modelis geriausiai atitiktų jūsų mokyklinius poreikius, jūs pasirenkate vieną ar kelis konkrečius modelius.

Koks jūsų kitas žingsnis?

Kadangi jūsų tikslas yra sutaupyti, jūs neperkate iš pirmos pasitaikiusios parduotuvės. Vietoj to, patikrinate kainas internetu. Geriausia dalis ta, kad jums net nereikia naršyti skirtingų įmonių puslapius atskirai. Tiesiog įveskite į Google „kainų palyginimas” ir rasite puslapių, kur visi palyginimai pateikiami vienoje vietoje.

Palyginę kainas, turite dvi galimybes:

  • Paprasčiausiai griebti pigiausią variantą
  • Arba, jei dėl kokios nors priežasties norite pirkti iš kitos įmonės, galite šios įmonės paprašyti, kad jie sulygintų kainą su pastebėta mažesne

Kaip ir minėjome anksčiau, ne visos įmonės yra linkusios sulyginti kainas, bet gali būti verta pasiteirauti, jei ši konkreti įmonė yra miela jūsų širdžiai.

9. Pasikliaukite savo sąrašu ir neapleiskite jo

Mes puikiai suprantame, kad apsipirkinėjant lengva nuklysti nuo kelio dėl vyraujančių smagių ir margų prekių. Jei pastebėsite save besiruošiant nusipirkti prekių, kurių nepridėjote į sąrašą, paklauskite savęs:

  • Ar ši prekė reikalinga mano vaikui mokykloje?
  • Kuo ji praverstų?

Ir svarbiausia, priminkite sau, kodėl ši konkreti prekė nebuvo įtraukta į mokyklinių prekių sąrašą nuo pat pradžių. Pasikliaukite savo pasvertu sprendimu kai sudarinėjote sąrašą, ir galėsite sau padėkoti kai tik pastebėsite, kiek pavyko sutaupyti pinigų.

Susiję straipsniai

#
Asmeniniai finansai

Kaip atsidaryti Paysera sąskaitą?

Daugelis vis dar galvoja, kad banko sąskaitos atidarymas yra ilgas ir sudėtingas procesas, reikalaujantis stovėti ilgose eilėse, pildyti įvairius dokumentus, o neretai ir mokėti mokesčius. Tačiau viskas yra kitaip, jei norite atsidaryti Paysera sąskaitą – visus reikiamus veiksmus atliksite internetu itin greitai bei patogiai. Sekite toliau nurodytus žingsnius ir atsidarykite sąskaitą dar šiandien NEMOKAMAI.

#
Asmeniniai finansai

Valiutos keitimas internetu – kaip gauti geriausią kursą ir sutaupyti pinigų?

Daugeliui valiutos konvertavimas asocijuojasi su nuostoliais ar paslėptais mokesčiais. Galiausiai pasikeitus pinigus, kaip taisyklė pamatome geresnį valiutos kursą kitoje vietoje, bet jau būna per vėlu. Vis dėlto, valiutos keitimas neturi būti toks sudėtingas! Pinigų konvertavimas internetu padės jums sutaupyti laiko, pinigų, ir išvengti papildomų rūpesčių. Pažiūrėkime, ką jums siūlo Paysera.

#
Asmeniniai finansai

Bendra poros sąskaita ir kiti būdai apjungti šeimos finansus

Bendras būstas, bendras automobilis, bendra buitis – visa tai dažniausiai reiškia bendrus šeimos finansus. Finansinėms technologijoms populiarėjant, bendros išlaidos bei santaupos tampa norma ir jaunoms poroms nebereikia nedrąsiai priminti vienas kitam apie skolas ar pamirštus komunalinius mokesčius. Tokios naujovės kaip bendra sąskaita, bendros santaupos ar pinigų prašymo funkcija ne tik įveda skaidrumo į šeimos finansus, bet gali išgelbėti ir romantinius santykius.