Visos kategorijos

9 dirbtinio intelekto įrankiai e. komercijai

Best machine learning and AI tools for e-commerce and brand voice
Kalbos apie dirbtinį intelektą skamba vis garsiau. Dabar pats palankiausias laikas išmokti juo naudotis ir aplenkti konkurentus. Dirbtinio intelekto įrankių daug, tad aptarkime konkrečius, kurie pagreitins jūsų e. parduotuvės procesus.

Įvadinis žodis

Šiame blogo įraše aptariamus dirbtinio intelekto įrankius E-commerce Talks webinare rekomendavo Paysera bendrasavininkas ir e. komercijos ekspertas Audrius Lučiūnas.

Webinare pranešėjas pristatė ir daugelį kitų įrankių – pilną webinaro įrašą, kuriame sužinosite apie dar daugiau naudingų įrankių e. komercijai, rasite apačioje.

copy.ai – turinio generavimas

Turinio tinkraraščiams, reklamoms, antraštėms ir kitiems formatams rašyti nuo nulio nebūtina!

Pasirinkite teksto tipą, nurodykite savo prekių ženklo pavadinimą, trumpai aprašykite kokia tai paslauga, ir copy.ai sugeneruos jums tinkantį tekstą. Jums belieka jį nukopijuoti ir panaudoti.

Beje, šis įrankis sugeneruoti tekstą gali net ir lietuviškai, tačiau veikia geriau, jei pradiniai parametrai yra pateikiami anglų kalba. Viršuje galite matyti vėliavėlę, kurią paspaudę galite nurodyti, kad duomenis įvesite anglų kalba, o tekstą norėtumėte gauti lietuviškai.
copy.ai is an AI tool that generates specific content for your brand

deepl.com – teksto vertimas

Jeigu copy.ai nesukuria pakankamai kokybiško teksto lietuvių kalba, turinį galite generuoti anglų kalba. Susigeneravus turinį anglų kalba – verskite jį į lietuvių kalbą automatinėmis priemonėmis.

Deepl kalbas verčia tiesiogiai ir tai daro kur kas geriau nei Google Translate. Įrankis yra nemokamas, ir jį galima įsirašyti į kompiuterį kaip programėlę.

Deepl provides high-quality text translation using artificial intelligence and machine learning

generated.photos – veido nuotraukų generavimas

Jei savo reklamose ar kitos formos turinyje norite naudoti žmonių veidus, tai galite padarytisu generated.photos. Šis įrankis generuos jums pageidaujamo amžiaus, rasės, lyties veidus.

Šie žmonės neegzistuoja, tad niekas niekada jums nepareikš jokių pretenzijų.

generated.photos is popular among other AI tools for creating photos of non-existing people for e-commerce store

scribehow.com – automatinis intrukcijų kūrimas

Su scribehow.com sukurti instrukcijas savo klientams galite vos per kelias sekundes. Įsijunkite scribehow, atlikite norimus veiksmus, ir įrankis surašys tekstą. Daugmaž dešimties veiksmų intrukciją sukurti užtruks apie 30 sekundžių.

scribe.how is an AI tool that creates step-by-step guides for e-commerce platforms within seconds

digitalfirst.ai – skaitmeninio rinkodaros plano generavimas

Digitalfirst.ai padės sugeneruoti visą skaitmeninį rinkodaros planą. Šis įrankis mokamas, tačiau išbandyti jį galite nemokamai.

Veikimo principas labai paprastas. Gaunate formą, pasirenkate parametrus, tada paspaudžiate mygtuką „Generate“ ir gaunate skirtingus naudotojų įsitraukimo etapus su veiksmais, kuriuos galėtumėte šiuose etapuose atlikti. Nepriklausomai nuo jūsų produkto tipo ir segmento, kuriam jūsų produktas skirtas, galite gauti skirtingus patarimus ir taktikas. Jei tinka – pritaikote.

Digital marketing plan generation with digitalfirst.ai for online store

daydrm.ai – kūrybinių idėjų generavimas

Norisi daugiau kūrybinių sprendimų? Išbandykite daydrm.ai.

Prireiks tik nurodyti savo prekių ženklo pavadinimą, produkto pavadinimą, turinio tipą (Youtube, Instagram ar kitą) ir pažymėti, ar renginys vyks fizinėje parduotuvėje. Pateikę informaciją, spauskite „Generate a creative concept“, ir jums bus pateiktas renginio idėjos pasiūlymas.

Šis įrankis buvo sudarytas pagal Cannes Lions dalyvių turinį.

Creative ideas for e-commerce businesses with daydrm.ai for the best customer experience

openai.com/dall-e-2 – vizualizacijos pagal tekstą

Iliustracijos visada padeda sustiprinti turinio žinutę ir leidžia skaitytojams geriau suprasti ir įsiminti informaciją. Pastaruoju metu itin daug kalbama apie dirbtinio intelekto sprendimus, kurie generuoja vizualizacijas iš užrašyto teksto ir tokiu būdu palengvina vizualinės informacijos sukūrimą ir pateikimą e. prekybos platformose.

Tokių įrankių yra nemažai. Vienas iš jų DALL-E.

Apačioje matote pavyzdį. DALL-E buvo paprašyta skaitmeninio meno, kuriame būtų vaizduojamas išprotėjęs šuo mokslininkas, stovintis rožiniame kambaryje, gaminantis sau kokteilį ir žiūrintis į mėnulį. Dirbtinis intelektas pateikė keturis skirtingus pavyzdžius.

Generate visualisations from a text within minutes with DALL-E for online stores

synthesia.io – tekstą skaitantis avataras

Jeigu nenorite filmuotis arba neturite tam tinkamos įrangos – synthesia.io iš jūsų parašyto teksto sukurs avatarą, kuris tai padarys už jus. Sukurtas personažas tekstą skaito balsu, o lūpų judesiai atitinka skaitomą tekstą. Tekstą gali perskaityti ir lietuvių kalba. Kai bandysite, galėsite pasirinkti lietuvišką vyro, kurio vardas Leonas, balsą arba moterišką balsą, kuriuo tekstą įgarsina Ona.

Text-to-speech avatar created by synthesia.io for marketing campaigns and ecommerce business

heybooster.ai – statistinė informacija

Kai bandote pritraukti daugiau klientų savo e. komercijos verslui, atsiranda poreikis analizuoti duomenis. Google Analytics ataskaitos, Facebook ataskaitos, Instagram ataskaitos… Kitaip tariant, ataskaitų netrūksta.

Jas reikia sekti ir daryti išvadas. Heybooster už jus tai padarys automatiškai. Jis pasiims duomenis iš Facebook, Google reklamų arba Google Analytics, tada jas tarpusavyje apjungs ir išanalizuos, o jeigu yra koks nors įvykis (pavyzdžiui, 50 procentų daugiau užsakymų nei įprastai) – iškart apie tai informuos, kad galėtumėte atitinkamai sureaguoti.

Heybooster.ai analyses e-shop statistics for you to boost sales and ensure customer satisfaction