Visos kategorijos
Verslui

Kaip pasirinkti tinkamą įmokų surinkimo internetu partnerį?

Įmokų surinkimo internetu paslauga

Pirkėjams internete atrodo, kad mokėjimas už prekes ar paslaugas yra kone savaime vykstantis procesas, kuris užtrunka vos kelias sekundes. Vis dėlto, tam, kad pinigai ne tik būtų išskaičiuoti iš pirkėjo sąskaitos, bet pasiektų ir pardavėją, turi įvykti daugybė mažų, bet svarbių procesų. Taigi, kas yra įmokų surinkimo internetu paslauga bei kaip pasirinkti tinkamą mokėjimo partnerį savo elektroninei parduotuvei?

Kas yra įmokų surinkimo internetu paslauga?

Įmokų surinkimo internetu paslauga (angl. payment gateway) tai sistema įgalinanti e. parduotuvės klientus saugiai ir paprastai sumokėti už pirkinius, o e. parduotuvei – šiuos mokėjimus gauti. Tai tarsi tiltas, jungiantis pirkėją su pardavėju.

Jei kada planavote atidaryti e. parduotuvę, žinosite – be galimybės sumokėti, jūsų parduotuvė bus tiesiog internetinis puslapis. Būtent įmokų surinkimo paslauga įgalina tūkstančius prekybos vietų priimti mokėjimus, sujungdama jūsų banko sąskaitą su pirkėjo ir inicijuodama mokėjimą.

Kaip pasirinkti tinkamą mokėjimų partnerį?

Norint pasirinkti savo verslui tinkamą įmokų surinkimo internetu paslaugos tiekėją, galima vadovautis keliais kriterijais. Pateikiame kelis tokius kriterijus, apie kuriuos turėtų pagalvoti kiekviena besikurianti e. parduotuvė.

Pasitikėjimas 🤝

Jei internetiniuose pardavimuose esate naujokas – pasižvalgykite, ką naudoja jūsų kolegos ar konkurentai. Populiarus įmokų surinkimo įrankis bus jau pažįstamas pirkėjams, o tai kels ir pasitikėjimą pačiu internetiniu puslapiu. Pavyzdžiui, Lietuvoje ir Baltijos šalyse didelė dalis internetinių parduotuvių įmokas renka naudodamiesi Paysera Checkout įmokų surinkimo paslauga. Mokėjimo langas yra atpažįstamas pirkėjams, jie žino, kad galės sumokėti jiems patogiais būdais.

Apmokėjimo būdų gausa 🌐

Įsitikinkite, jog jūsų pasirinktas įmokų surinkimo internete partneris siūlo pakankamai atsiskaitymo būdų, kad klientai už prekes galėtų sumokėti tiek per savo banką, tiek kortelėmis, o gal net grynaisiais ar SMS žinute. O gal jūs neturite elektroninės parduotuvės, bet pardavinėjate individualius daiktus (pavyzdžiui, meno kūrinius) ir norite mokėjimus priimti tiesiog nusiųsdami vienkartinę apmokėjimo nuorodą? Suraskite partnerį, kuris geriausiai patenkins jūsų poreikius.

Integracija 💻

Ne visos naujai besikuriančios elektroninės parduotuvės turės programuotojų būrį personalizuotoms integracijoms atlikti ir sukurti e. parduotuvę nuo pradžių. Tad pravartu susirasti įmokų surinkimo partnerį, kuris pasiūlytų jau paruoštus ir nuolatos atnaujinamus įskiepius (angl. plugins) įvairioms elektroninių parduotuvių kūrimo platformoms.

Pagalba 🗣

Pasidomėkite ar galima paprastai ir nemokamai pasikonsultuoti su klientų aptarnavimo centru ar programuotojų komanda, kuri galėtų padėti jums instaliuoti įmokų surinkimo galimybę. Keliomis kalbomis jie aptarnauja klientus? Ar informacija pateikiama aiškiai ir paprastai, ar ji atnaujinama?

Kaina 💸

Labai paprastas ir svarbus kriterijus – ar įmokų surinkimo kaina adekvati? Ar galimos nemokamos techninės konsultacijos? Visi šie aspektai prisidės ir prie jūsų verslo sėkmės.

Saugumas 🔐

Galiausiai, atkreipkite dėmesį, ar jūsų potencialus mokėjimų partneris atitinka visus saugumo reikalavimus. Pavyzdžiui, atsiskaitymų kortelėmis apdorojimui reikalingas PCI DSS (angl. Payment Card Industry Data Security Standard) sertifikatas, klientų duomenys turėtų būti šifruojami ir apsaugoti ir t. t.

#

Universalus sprendimas – Paysera Checkout

Paysera – tai lietuviško kapitalo elektroninių mokėjimų įstaiga, rinkoje dirbanti jau 16 metų. Be to, kad įmonė klientams siūlo įprastas finansines paslaugas, tokias kaip IBAN sąskaitos ir Visa kortelės, ji taip pat įmokų surinkimo e. parduotuvėse rinkos lyderė Lietuvoje ir Baltijos šalyse. 2020-aisiais Paysera tapo ir oficialiu Shopify mokėjimų partneriu.

#

Paysera jau daugelį metų yra populiarus įmokų surinkimo sprendimas ypač naujai besikuriančioms e. parduotuvėms, kadangi klientai gali pasinaudoti daugiau nei 20-čia sukurtų ir nuolat atnaujinamų įskiepių tokioms e. parduotuvių kūrimo platformoms kaip Shopify WooCommerce, Ecwid, OpenCart, PrestaShop, Paysera Tickets ir dar daugiau. Žinoma galima ir API integracija parduotuvę kuriantiems patiems nuo pradžių.

Be to, Paysera klientams siūlo nemokamas IT konsultacijas, 24/7 klientų aptarnavimą anglų kalba (nuo 2021 m. kovo) ir platų mokėjimo būdų pasirinkimą: atsiskaitymą kortelėmis, per elektroninę bankininkystę, tarptautines mokėjimų sistemas, kaip kad Trustly bei įmokų surinkimą be e. parduotuvės.

Susisiekite su Paysera Checkout pardavimų skyriumi.

Susiję straipsniai

#
Business

A good business idea is not enough. But we can offer more

Starting your own business does not necessarily mean you have to start it from scratch or have a unique business idea. Today, there is a possibility to launch a company with a shortcut that can quickly put you in the fast lane.

#
Verslui

Sparčiai auga elektroninių parduotuvių steigimas ir pardavimai

Šalyje paskelbtas karantinas daugelį įmonių privertė persiorientuoti į elektroninę prekybą. Ir nors situacija šiandien neprognozuojama, tikime, kad el. prekyba dar labiau įsitvirtins šalyje ir ilgainiui sugrąžins ekonomiką į senas vėžes.

#
Verslui

Elektroninės parduotuvės kūrimas – nuo ko pradėti?

Verslui persikeliant į elektroninę erdvę iškyla daugybė klausimų: nuo ko pradėti prekybą internetu? Kiek man tai kainuos? Ar viską galiu padaryti pats? Šiame įraše aprašysime, koks tas elektroninės parduotuvės kūrimas ir nuo kuo pradėti.