Всички категории

Как да внедрите и използвате маркетингови инструменти в Paysera Tickets?

Event organisers can integrate Google Analytics, Google Ads, Meta Pixel, and Google Tag Manager to Paysera Tickets.
Искате да анализирате ефективността на Вашите събития и да разберете по-добре аудиторията си? Може би дори да стартирате управлявана от данни платена рекламна кампания? За да Ви помогнем с това, ние се уверихме, че можете да събирате данни от Paysera Tickets чрез интегриране на различни маркетингови инструменти, които ще свържат точките. Продължете да четете, за да научите повече за тези инструменти и за това как можете да ги приложите.

Какви видове маркетингови инструменти са налични в платформата Paysera Tickets?

Google Analytics за проследяване и отчитане на трафика. Той дава представа за посетителите, като например откъде идват и как взаимодействат с Вашите събития. Анализите включват информация как потребителите Ви намират, колко време се задържат, кои билети разглеждат или купуват и др.

Google Ads Ви позволява да показвате реклами в резултатите от търсенето с Google и други сайтове на Google. Ако Google Ads е интегриран в Paysera Tickets, можете да рекламирате Вашите събития на лица, които търсят подобна тематика в Google. Можете също така да оставите платформата да проследява колко добре се справят рекламите Ви, като видите колко хора са кликнали върху тях или са купили нещо, след като са ги видели.

Meta Pixel Ви помага да видите дали рекламите в социалните мрежи работят и Ви дава възможност да насочвате рекламите към конкретни аудитории. Когато се използва за Paysera Tickets, инструментът може да проследява действия като преглеждане на събитие или закупуване на билет. Тази информация може да Ви помогне да направите насочени реклами във Facebook или други мета платформи, за да достигнете до потенциални купувачи на билети.

Google Tag Manager - когато Google Tag Manager е интегриран в Paysera Tickets, можете да управлявате тагове на уебсайтове, да проследявате поведението на потребителите и да оценявате успеха на функции или промоции. Това Wви помага да подобрите своя онлайн маркетинг и да персонализирате потребителското изживяване въз основа на събраните данни.

Колко струва използването на маркетинг инструментите в Paysera Tickets?

Абсолютно нищо! Няма да Ви таксуваме нищо за интегрирането на тези инструменти. Единствено ще трябва да покриете всички разходи, които идват директно от самите инструменти. Така например, ако решите да закупите платени реклами в Google, Вашите разходи ще дойдат директно от Google. Ние сме тук, за да се уверим, че тази възможност Ви е предоставена, в случай че имате нужда от нея.

Има ли техническа поддръжка при проблеми с тези инструменти?

Абсолютно. На Ваше разположение сме, в случай че срещнете технически проблеми, докато използвате тези инструменти. Не се колебайте да се свържете с нас по имейл или телефон. Ние ще се радваме да Ви съдействаме!

Paysera Tickets client support is ready to assist with any technical issues.

Как да настроите различни маркетингови инструменти в Paysera Tickets?

Процесът леко ще варира в зависимост от различните инструменти, които искате да интегрирате, така че ако не всички от тях са подходящи за Вашите нужди, просто ги пропуснете и преминете към инструкциите за инструментите, които Ви интересуват.

Във всеки случай ще трябва да следвате тези стъпки:

  1. Влезте в Paysera Tickets и изберете иконката за настройки под конкретното събитие или групи събития (Управление).
  2. От меню Събития изберете Маркетингови инструменти.

Как да интегрирате Google Analytics

Когато сте на страницата на Paysera Tickets, изберете Google Analytics. След това ще бъдете помолени да въведете своя ID за проследяване (Tracking ID).

Ако все още нямате акаунт в Google Analytics, създайте го. Следващата стъпка ще бъде да създадете Google Analytics property и да добавите поток от данни. След като приключите, ще Ви бъде предоставен идентификатор на измерване.

За подробни инструкции поддръжката на Google предоставя отлично ръководство. Ако предпочитате, може просто да следвате стъпките от видеоклипа с инструкции по-долу.

Как да интегрирате Google Ads

Първо, ще Ви трябва "Conversion ID" (идентификатор на конверсия) от съществуваща конверсия. Ако все още нямате такъв, има лесно за следване ръководство относно това как да създадете нова конверсия (реализация).

Втората стъпка ще бъде да настроите проследяване на конверсиите, което ще предостави Вашия ID на конверсиите. Ще намерите полезни инструкции за това на страницата за поддръжка на Google или във видеоклипа по-долу.

Ако желаете, можете да изберете и допълнителни етикети за конверсии.

Как да интегрирате Google Tag Manager

За Google Tag Manager ще Ви е необходим идентификационният номеридентификатора на конверсия, за да го интегрирате в Paysera Tickets.

Може да намерите инструкции как да инсталирате и настроите Google Tag Manager на страницата за поддръжка на Google, както и във видеото по-долу.

Как да интегрирате Meta (Facebook) Pixel в Paysera Tickets

За да добавите интеграция на Facebook (Meta) pixel , ще трябва да въведете своя Pixel ID. Също така имайте предвид, че ще Ви трябва личен акаунт във Facebook, за да можете да направите това.

Ще намерите инструкции с всички спецификации относно как да настроите и инсталирате Meta Pixel на официалната страница на Meta.

Няколко съвета, за да извлечете най-доброто от инструментите

Запомнете: данните стават Вашия най-добър приятел, когато знаете как да ги интерпретирате. Имаме някои полезни съвети за всеки от инструментите, особено когато става въпрос за планиране и популяризиране на събития.

Отнасяйте се към всички тези инструменти като част от една екосистема. Те осигуряват най-добри резултати, когато се използват заедно. Например Google Analytics може да предостави информация, която съответно може да се използва за оптимизиране на Google Ads, а Google Tag Manager може да направи управлението на Google Analytics и кодове на Meta Pixel много по-лесно.

How to make the best out of marketing tools on Paysera Tickets.

Съвети за използване на Google Analytics

Настройте персонализирани цели и фунии, за да проследявате как потребителите взаимодействат с Вашите събития. Те могат да включват регистрации, покупки на билети или показвания на страницата. Използвайте тези данни, за да разберете поведението на потребителите и да направите подобрения, когато е необходимо.

Съвети за използването на Google Ads

Използвайте инструмента за проследяване на конверсиите, за да измерите възвръщаемостта на инвестициите си (ROI). Като проследявате тези конверсии (като продажба на билети или регистрации), можете да видите кои ключови думи и рекламни съобщения се представят най-добре.

Съвети за използването на Meta (Facebook) Pixel

Този инструмент може да Ви помогне да проследявате конверсии от реклами във Facebook и да извършвате ремаркетинг към лица, които вече са предприели някакво действие на уебсайта ви.

Съвети за използването на Google Tag Manager

Използвайте този инструмент, за да управлявате и внедрявате маркетингови маркери (фрагменти от код или проследяващи пиксели) на уебсайта си, без да се налага да променяте кода. Това е чудесен инструмент за организатори на събития, които може да нямат задълбочени познания по кодиране.

Google Analytics и Meta Pixel за ремаркетинг на Вашата целева аудитория

Google Analytics и Meta Pixel ще Ви дадат данните, от които се нуждаете, за да прецизирате целевата си аудитория. Като разбирате кой посещава сайта Ви и какви действия предприема, можете да създадете по-насочени и ефективни реклами.

Google Ads и Meta Pixel за повторно насочване (ретаргетинг) на потенциална аудитория

Google Ads и Meta Pixel са най-добрите инструменти за ретаргетинг на Вашите потенциални участници. Ако клиент посети уебсайта Ви, без да си купи билет, можете да използвате реклами за ретаргетинг, за да го насърчите да се върне и да завърши покупката си.