Прозорец за плащане на Paysera Checkout

Прозорецът за плащане за купувачи в електронни магазини, които получават онлайн плащания чрез Paysera Checkout, вече е добре познат на клиентите в Балтийските държави. Тази функционалност се усъвършенства постоянно, за да намали още повече стъпките за плащане и да ги направи още по-опростени.

#

Какво представлява стандартният процес на плащане чрез Paysera Checkout?

Броят стъпки за покупка може да варира в зависимост от банката на купувача. Примерът показва плащане чрез банка SEB.

#

Избор на банка

#
#

Влезте в банката и дайте съгласието си за права за достъп

#
#

Потвърждаване на плащането и автоматично пренасочване обратно към електронния магазин

#

Ново! Плащане без пренасочване към банката 

Zа да предприеме възможно най-малко стъпки за плащане при закупуване на стоки, купувачът може да потвърди плащане, без да напуска прозореца за плащане на Paysera - без да бъде пренасочен към страницата на банката. Тази функционалност е достъпна в момента, когато купувачът избере Swedbank и SEB (получаване на плащания чрез УИП). 

За да използвате тази нова функция, трябва да я изберете от настройките на проекта за получаване на плащания. В противен случай Вашите  клиенти ще виждат горния стандартен процес на плащане с пренасочване към банката. 

Предимство: клиентът не се пренасочва към страницата на своята банка и всички стъпки за потвърждение на плащането се предприемат в прозореца за плащане на Paysera. 

Когато извършвате плащане чрез SEB в Литва, Латвия и Естония

#

Вход в системата

#
#

Потвърждение на плащането

(ако клиентът има само една сметка)

#

При извършване на плащане чрез Swedbank в Литва

#

Вход в системата

#
#

Съгласие

#
#

Потвърждение на плащане

#

Как да съкратим процеса на плащане? 

Отказ от допълнително съгласие 

За да бъде съкратен процесът на плащане, може да бъде пропусната допълнителна стъпка за потвърждение. След като направи това, купувачът ще бъде пренасочен към прозореца за плащане, т.е.купувачът няма да трябва да потвърждава отделно съгласието си за обработка на информацията на наредителя. 

Как да го направя? За да се използва тази функция, трябва да се актуализира плъгинът на Paysera или интеграцията на API и да се информира клиентския център на Paysera, за да бъде активирана тази функционалност. 

#

Плащане с потвърждение (стар модел) 

#

Плащане без потвърждение (нов модел)

#

По-бърза проверка на национален идентификационен номер

Налично, когато клиентите изберат плащане чрез Swedbank и банка SEB.

Тази функция е най-подходяща за електронни магазини, при които пазаруването изисква потвърждаване на национален идентификационен номер. Чрез използването на новия параметър в техническата част на Вашия уебсайт, проверката на националния идентификационен номер ще бъде по-бърза и по-точна. Вече няма да бъде нужно клиентът да въвежда своя национален идентификационен номер, а той ще бъде предоставен автоматично от продавача и системата ще го потвърди. 

До какви промени би довела актуализираната функция?  

Ако национален идентификационен номер се прехвърли към линк за плащане, в някои случаи проверката вече ще бъде извършена в стъпката за плащане, и:
(а) в случай на несъответствие на националния идентификационен номер, системата ще сигнализира и клиентът не може да продължи с плащането;
(б) в случай на съответствие на националния идентификационен номер, клиентът ще бъде пренасочен за допълнително потвърждение на плащането. Обратната връзка (callback), изпратена за извършеното плащане, ще включва новия параметър, информиращ за съответствие на кода за плащане.

Предимство: 

Досега системата би позволила продължаване на плащането, дори ако националният идентификационен номер не съвпада, а след това продавачът трябва да върне парите. Тези промени ще позволят да се избегне подобна ситуация, тъй като продавачът ще знае предварително за несъответствието на националния идентификационен номер и плащането няма да бъде извършено.

#

Скоро! Още по-удобно получаване на плащания 

Периодични плащания

Скоро ще бъде възможно извършването на периодични плащания чрез УИП, когато определена сума ще бъде дебитирана от банковата сметка на купувача на определени интервали от време. Дебитирането на банковата сметка е по-евтино от периодичните плащания с карта, които също вече са налични в нашата система. 

Тази услуга ще бъде особено полезна за продавачи на различни абонаменти - продажба на абонаменти за публикации, спортни зали, частни или групови обучения, които се заплащат на определени интервали. 
Услугата ще бъде достъпна за потребители на SEB и Swedbank в Литва, Латвия и Естония.

#

Избор на сметка от страна на банката

Скоро клиентите повече няма да бъдат пренасочвани обратно към страницата на Paysera за избор на сметка, от която да извършват плащане - всичко ще бъде направено от страна на банката. Това ще улесни процеса на плащане и ще подобри удовлетвореността на купувача. Услугата ще бъде достъпна за потребителите на SEB и Swedbank в Литва, Латвия и Естония, както и за потребители на Šiaulių Bankas и Medicinos Bankas в Литва.

#